Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Vārme" triumfē Liepājas florbola čempionātā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Vārme" triumfē Liepājas florbola čempionātā
Liepājas 21.čempionāta uzvarētāji "Vārme"
Foto: Liepajniekiem.lv

Ar izšķirošajām spēlēm Liepājas olimpiskajā centrā punkts likts 21. Liepājas pilsētas florbola čempionātam, kurā šosezon par čempioniem kļuva "Vārmes" spēlētāji, finālā vien pēcspēles metienu sērijā tiekot galā ar saviem konkurentiem.

Šosezon Liepājas pilsētas čempionātā piedalījās 16 komandas, kas bija sadalītas divās divīzijās pa astoņām komandām katrā, priekšsacīkstēs aizvadot pa septiņām spēlēm, pa reizei tiekoties katrai komandai ar katru. Stiprākajā grupā lieliski cīņas aizvadīja "EGO/Liels Auto", kuri uzvarēja visos mačos, tādējādi pamatoti kļūstot par regulārā turnīra uzvarētājiem, aiz sevis atstājot "Vārmi", kuri vienīgo zaudējumu (2:4) piedzīvoja tieši pret "EGO/Liels Auto". Pārējās komandas atpalika visai ievērojami, jo trešie ar 12 punktiem bija "Veselības grupa", bet vēl par punktu mazāk komandai "IBK Ģimene".

Izslēgšanas turnīru aizvadīja sešas labākās komandas, divām spēcīgākajām cīņas sākot no pusfināliem. Pusfinālā "EGO/Liels Auto" ar 8:2 un 5:1 pieveica "IBK Ģimene", kamēr "Vārme" vien ar 5:3 un 5:4 apspēlēja "Veselības grupu". Spēlē par bronzu "Veselības grupa" izrādījās pārāka par "IBK Ģimene" (7:4). Fināls izvērtās ļoti spraigs, cīņas gaitā regulārās sezonas uzvarētājiem iekrājot triju vārtu pārsvaru. Tomēr pabeigt sezonu ar perfektu bilanci komandai neizdevās noslēgt, jo pēdējās minūtēs "Vārme" atspēlēja radušos deficītu, vēlāk triumfējot pēcspēles metienu sērijā ar 6:5, tādējādi kļūstot par čempioniem.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 30 (11+19) punktiem kļuva Kārlis Ozoliņš no "EGO/Liels Auto", savukārt otrais ar 27 (19+8) punktiem bija viņa komandas biedrs Aivars Dēvics, kurš arī turnīra labākais vārtu guvējs. Interesanti, ka no jauno čempionu komandas neviens spēlētājs neiekļuva starp turnīra 20 rezultatīvākajiem.