Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Pasaules labākie florbolisti Vijka un Galante Karlstroms

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pasaules labākie florbolisti Vijka un Galante Karlstroms
Pasaules labākā florboliste Anna Vijka
Foto: Fredrik Lindblom

Nosaukti 2016. gada pasaules labākie florbolisti un par tiem nosaukti lieliskie zviedru spēlētāji, dāmām trešo sezonu pēc kārtas galveno balvu nopelnot Annai Vijkai, bet vīriem šo godu izpelnoties Aleksandram Galantem Karlstromam.

Vīru konkurencē ceturto gadu pēc kārtas labākā spēlētāja balvu ieguvis kāds no zviedru florbolistiem, kad gan tika prognozēts, ka 2016. gada vērtējumā šī balva varētu nonākt kāda soma rokās, pateicoties šīs izlases kļūšanai par pasaules čempioniem. Tomēr fantastisku sniegumu Zviedrijas Superlīgā šosezon demonstrē Galante Karlstroms, pirmo reizi saņemot šo prestižo apbalvojumu. Otrajā vietā šoreiz Somijas izlases un "Vaxjo IBK" komandas vārtsargs Ēro Kosonens, kurš lielā mērā sekmējas savas izlases atgriešanos pasaules florbola tronī. Kopumā starp desmit labākajiem nosaukti pieci zviedri un četri somi, bet labāko desmitnieku noslēdzis čehs Matejs Jendrišaks. Četri florbolisti šajā sezonā spēlējuši Zviedrijas Superlīgā un Somijas Elites līgā, bet Kims Nilsons iekļuvis starp desmit labākajiem neskatoties uz to, ka spēlēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā. Savukārt devītajā vietā ir zviedrs Rasmus Sundsteds, kurš ikdienā pārstāv Šveices spēcīgākās līgas komandu "HC Rychenberg".

2016. gada pasaules labākie spēlētāji

VietaSpēlētājsValstsKomanda
1.Aleksandrs Galante KarlstromsZviedrijaIBF Falun
2.Ēro KosonensSomijaVaxjo IBK
3.Rasmus EnstromsZviedrijaIBF Falun
4.Peters KotilainensSomijaHappee
5.Niko SaloSomijaClassic
6.Kims NilsonsZviedrijaFBC Kalmarsund
7.Kristers SavonensSomijaClassic
8.Emils JohansonsZviedrijaIBF Falun
9.Rasmus SundstedsZviedrijaHC Rychenberg
10.Matejs JendrišaksČehijaLinkoping IBK

'Pēdējo gadu pasaules labākie florbolisti

GadsSpēlētājsValsts
2005.Mika KohonensSomija
2006.Anders HelgārdsZviedrija
2007.Anders HelgārdsZviedrija
2008.Magnus SvensonsZviedrija
2009.Mika KohonensSomija
2010.Mika KohonensSomija
2011.Mika KohonensSomija
2012.Mika KohonensSomija
2013.Rasmus EnstromsZviedrija
2014.Kims NilsonsZviedrija
2015.Rasmus EnstromsZviedrija
2016.Aleksandrs Galante KarlstromsZviedrija

Dāmu konkurencē Anna Vijka par labāko pasaules florbolisti atzīta jau trešo gadu pēc kārtas, tādējādi turpinot dominēt sieviešu florbolā. Kopumā Zviedrijas florbolistes turpina dominēt šajā vērtējumā, jo pēdējo reizi, kad par labāko atzina kādu citu, bija 2008. gads, kad labākās spēlētājas balva tika šveicietei Simonei Bernerei. Pēc tam vienu gadu labākās spēlētājas balvu ieguva Karolina Vidara, Hermine Dālerusa, bet tad trīs gadus pēc kārtas labākās spēlētājas godā tika Emīlija Lindstroma, kuras panākumu nu atkārtojusi "KAIS Mora IF" un Zviedrijas valstsvienības florboliste Anna Vija.

Otrā labākā pasaulē aizvadītajā gadā bijusi Somijas izlases un "Classic" komandas florboliste Nina Rantala, trešajā vietā atstājot vēl vienu zviedrieti Sāru Hjortingu no "Pixbo" kluba. Kopumā labāko desmitniekā nosauktas piecas zviedrietes, trīs somietes, kā arī pa vienai Šveices un Čehijas florbolistei. Astoņas spēlētājas pašlaik spēlē Zviedrijas Superlīgā, bet divas – Somijas Elites līgā.

Čehijas florbola eksperts Mihals Danhofers zviedru portālam innebandymazinet.se atzinis, ka šaubas par Vijkas uzvaru nevarēja būt, jo šī florboliste turpina demonstrēt fenomenālu sniegumu. Savukārt Rantala savu sniegumu uzlabo gadu no gada. Savukārt Hjortingu var uzskatīt par vienu no florbolistēm, kura tieši aizvadītā gada laikā visvairāk progresējusi.

2016. gada pasaules labākās spēlētājas

vietaSpēlētājaValstsKlubs
1.Anna VijkaZviedrijaKAIS Mora IF
2.Nina RantalaSomijaClassic
3.Sāra HjortingaZviedrijaPixbo Wallenstam IBK
4.Korina RūtimanaŠveiceIKSU
5.Emīlija VibronaZviedrijaIKSU
6.Mī KipilāSomijaRonnby Vasteras IBK
7Moa ČopaZviedrijaTaby FC IBK
8.Elīsa AlankoSomijaClassic
9.Kornēlija FjelstedtaZviedrijaIKSU
10.Eliska KrupnovaČehijaPixbo Wallenstam IBK

Pēdējo gadu pasaules labākās spēlētājas

GadsSpēlētājaValsts
2007.Karolina VidaraZviedrija
2008.Simone BernereŠveice
2009.Karolina VidaraZviedrija
2010.Hermine DālerusaZviedrija
2011.Emīlija LindstromaZviedrija
2012.Emīlija LindstromaZviedrija
2013.Emīlija LindstromaZviedrija
2014.Anna VijkaZviedrija
2015.Anna VijkaZviedrija
2016.Anna VijkaZviedrija