Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Nūjas.lv" kļūst par Rīgas čempioniem florbolā

Ar dramatisku finālcīņu punkts pielikts kārtējam Rīgas atklātajam čempionātam florbolā. Spēlē par 1.vietu "Nūjas.lv" vienīgi pēc ilgstošas pēcspēļu metienu sērijas ar 9:8 pieveica "JeNo".

Šajā sezonā Rīgas atklātajā florbola čempionātā piedalījās 13 komandas, kas vispirms aizvadīja divu apļu turnīru. Pēc tā pārliecinoši savas ambīcijas uz zelta godalgām apliecināja "Nūjas.lv", kas 24 spēlēs savāca 65 punktus, par 13 punktiem apsteidzot "JeNo" komandu. Vēl labāko sešniekā iekļuva "Ikšķile" (47), "Blindsave" (43), "Saulkalne" (41) un FK "Carnikava" (38).

Izslēgšanas turnīrs sākās ar astotdaļfinālu spēlēm, no kurām atbrīvotas bija trīs labākās komandas pēc priekšsacīkstēm, bet pārējās vadošās komandas ar lielākām vai mazākām grūtībām pārvarēja pirmo play-off barjeru. Ceturtdaļfinālos spraigākās cīņas izvērtās starp Ikšķiles un Carnikavas komandām, kurās nedaudz negaidīti pārāki bija tieši Carnikavas florbolisti. Ar to gan komanda negribēja samierināties, pusfinālā līdzvērtīgi spēkojoties ar "JeNo", kuriem zaudēja vien ar 5:6 un 5:7. Savukārt otrā pusfināla pārī bija vajadzīgas pat trīs spēles, lai "Nūjas.lv" tiktu galā ar "Saulkalni" (6:4, 7:11, 13:7).

Spēlē par bronzas medaļām "Carnikava" sāka vareni, pēc piecām minūtēm esot 4:1 vadībā pret "Saulkalni". Tomēr atlikušajā spēles laikā izdevās gūt tikai vienus vārtus, kas nodrošināja "Saulkalnes" komandai uzvaru ar 7:5. Finālā "Nūjas.lv" pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 3:1 un 5:3, bet otrajā periodā jelgavnieki prata atspēlēties, uz brīdi panākot pat vadību. Trešais periods sākās pie 7:7 rezultāta, bet tā sākumā Matīss Cinovskis vadībā izvirzīja jelgavniekus, lai pēc minūtes Armīns Ābols vēlreiz rezultātu līdzsvarotu – 8:8. Kaut arī jāspēlē bija vēl vairāk kā 17 minūtes, pamatlaikā vārti vairs netika gūti un uzvarētāja noteikšana tika atlikta uz pēcspēles metienu sēriju, kurā uzvaras vārtus guva Dmitrijs Streļcovs, nodrošinot titulu "Nujas.lv" komandai.


Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Čempione "Tornado Titans/CF Liepāja". Foto: Ģirts Gertsons

Fantastiskā finālā noskaidroti jaunie Liepājas čempioni

6. aprīlī ar grandiozu finālu noslēdzās Liepājas 26. čempionāts florbolā. Izšķirošajā mačā "Tornado Titans/CF Liepāja" vien pēcspēles metienos ar 2:1 apspēlēja komandu "FK Kurši FSS". Tikmēr bronzas spēlē "BEL CIBO/MBR" ar 6:3 uzveica "Dunalku".
Čempione "Rubene-1", skanot finālmača finālsvilpei. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Sieviešu 1. līgas čempione – Kocēnu "Rubene-1"

Par Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas čempioni kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene-1", kas šodien Lielvārdes sporta centrā notikušajā finālspēlē ar 7:3 pārspēja "Līgatni". Neapturama šajā mačā bija pieredzējusī florboliste Edīte Bankava, kura izcēlās ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem. Komandai "Līgatne" vicečempiones tituls un sudraba godalgas.