Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Talsu NSS/Irlava" vareni sāk cīņas Zviedrijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Talsu NSS/Irlava" vareni sāk cīņas Zviedrijā
Talsi/Irlava
Foto: FK Talsi

Šajā nedēļā Zviedrijas pilsētā Upsalā norisinās prestižais florbola turnīrs "Storvreta Cup", kurā atzīstami cīņas uzsākusi arī "Talsu NSS/Irlava" komanda, izcīnot divas uzvaras un piedzīvojot vienu neveiksmi, kas ļāvis sasniegt pusfinālu.

Talsu komanda sacenšas HJA kategorijā, kurā piedalās astoņas komandas, esot sadalītas divās apakšgrupās. Turnīra ievadā latviešu klubs devās laukumā, lai sacenstos ar somu klubu "Esport Oilers", kas tika sagrauti ar rezultātu 11:0. Trīs vārtus mūsu kluba rindās guva Emīls Krūmiņš, pa divām reizēm pretinieku vārtsargu pārspēja Renārs Ausrums, Matīss Fogelis, bet reizi precīzi meta Deivis Deivids Ozoliņš, Ginters Āboliņš un Ričards Riekstiņš un Mareks Stančiks.

Dienas otrajā spēlē "Talsu NSS/Irlava" ar rezultātu 8:3 pieveica "Rotebro IS IBK" komandu no Zviedrijas. Cīņas sākumā Jānis Ragovskis un Armands Budreika ar precīziem metieniem vadībā izvirzīja latviešus, bet zviedri prata atspēlēties. Tomēr otrajā puslaikā latvieši bija pārāki, ar rezultatīviem metieniem atzīmējoties Deividsm Barkovskis, Renāram Austrumam, Emīlam Krūmiņam, Ģirtam Šķuburam un Marekam Stančikam, bet pēdējā minūtē zviedri ievirzīja bumbiņu savos vārtos.

Grupu turnīra pēdējā spēlē pretim stājās "Farsta IBK HJ20" komanda, kas turnīru sāka ar mainīgām sekmēm, izcīnot vienu uzvaru un vienā spēlē cīnoties neizšķirti. Pirmajā puslaikā komandas pie vārtu guvumiem netika, bet tad zviedri ar diviem precīziem metieniem ielika pamatus uzvarai. Trīs minūtes pirms mača izskaņas Ģirts Šķuburs vienus vārtus atspēlēja, taču glābt spēli talsiniekiem neizdevās un nācās piedzīvot sāpīgu zaudējumu ar 1:2.

Līdz ar to grupu turnīrā trīs komandas cīņas noslēdza ar sešiem izcīnītajiem punktiem, talsiniekiem ar vārtu attiecību 20:5 esot spiestiem samierināties ar otro vietu, jo pavisam nedaudz labāka tā bija zviedru komandai "Farsta IBK" (22:7). Savukārt "Rotebro IS" ar 23:14 palika vien trešie, tādējādi netiekot pusfinālā.

Talsu komandai pusfināla cīņa paredzēta trešdien vēlu vakarā.