Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Breilards pārceļas uz Superlīgu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Breilards pārceļas uz Superlīgu
Tims Breilards
Foto: Alligator Malans

Šveices izlases florbolists Tims Breilards nolēmis pārcelties no Šveices NLA līgas uz pasaules spēcīgāko līgu – Zviedrijas Superlīgu, pievienojoties "Mullsjo AIS" komandai.

Ilgāku laiku tika runāts, ka Šveices izlases centra uzbrucējs Tims Breilards varētu doties prom no "Alligator Malans" komandas. Jau pirms iepriekšējās sezonas bija runas par viņa pievienošanos "Dalen" komandai, taču toreiz darījums nenotika. Šajā starpsezonu periodā par šveicieti interesi izrādīja tādas komandas kā "Pixbo", "Dalen", "Helsingborg" un "Mullsjo AIS", bet spēlētāja izvēle krita uz pēdējo no šīm vienībām. Vienošanās panākta uz vienu sezonu ar iespēju kontraktu pagarināt uz vēl vienu sezonu.

Pēdējās četrās sezonās Breilards vidēji spēlē Šveices NLA līgā izcēlies ar teju diviem rezultativitātes punktiem, esot viens no sava kluba vadošajiem florbolistiem. 2016./17. gada sezonā Breilards tika atzīts par Šveices NLA līgas gada labāko spēlētāju.

"Vispirms par mani interesi izrādīja "Dalen" komanda, pie kuriem es paviesojos jau pagājušajā vasarā. Pēc tam devos uz "Pixbo". Iespējams, mediju uzmanība par to, ka viesojos Zviedrijā, interesei sāka izrādīt "Vaxjo", "Helsingborg" un "Mullsjo". Viens no iemesliem, kādēļ neizvēlējos "Dalen" komandu, bija viņu atrašanās pārāk tālu ziemeļos, kas nozīmētu garus ceļojumus. Tādēļ izvēlēties nācās starp "Pixbo" un "Mullsjo". Par labu "Mullsjo" nosliecos tīri pēc sportiskās perspektīvas, jo uzskatu, ka šai komandai ir lielākas iespējas kļūt par Zviedrijas čempioniem, kas man ir ļoti svarīgi," spēlētājs atzinis intervijā portālam floorballtoday.com