Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Šveices NLA vicelīderi negaidīti apstājas jau ceturtdaļfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šveices NLA vicelīderi negaidīti apstājas jau ceturtdaļfinālā
"Tigers Langnau"
Foto: Markus Aeschimann

Šveices NLA florbola līgas ceturtdaļfinālos nevienā no pāriem nepietika ar minimālo spēļu skaitu, lai noskaidrotu uzvarētājus. Par lielāko pārsteigumu parūpējās "Tigers Langnau", kas pēc septītās vietas regulārajā turnīrā spējuši iekļūt pusfinālā.

Kā pirmie pusfinālu sasniedza "SV Wiler-Ersigen" florbolisti, kas ceturtdaļfinālā spēkojās ar Jāņa Rajecka pārstāvēto "Kloten-Bulach Jets". Sērijā regulārās sezonas uzvarētāji triumfēja ar šķietami pārliecinošo 4:1, taču panākums nāca grūtā cīņā, jo tikai vienā spēlē gana ātri kļuva skaidrs spēles iznākums. Jau pirmās divas spēles galveno favorītu mājvietā izvērtās negaidīti spraigas, vispirms Rajecka komandai uzvarot ar 3:2 papildlaikā, bet pēc tam spraigā cīņā "Wiler" revanšējās, triumfējot ar 6:5. Trešajā spēlē "Wilers" tika pie pārliecinošas 14:4 uzvaras, bet ceturtajā spēlē komandas aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, pēc katras no trešdaļām rezultātam esot neizšķirtam, bet pēcspēles metienu sērijā "SV Wiler" guva trīs vārtus, kamēr Klotenes komanda atzīmējās tikai ar vienu rezultatīvu raidījumu. Arī piektajā spēlē tika fiksēts 6:5 rezultāts (trešo riezi sērijā) un atkal pārāki izrādījās "SV Wiler-Ersigen", kuri tādējādi sasnieguši pusfinālu, sērijā triumfējot ar 4:1.

Ja "SV Wiler-Ersigen" tika cauri ar izbīli, tad regulārās sezonas otrā stiprākā komanda "Rychenberg-Winterthur" nespēja sasniegt pusfinālu. Jau pirmajās divās spēlēs "Tigers Langnau" parūpējās par pārsteigumu, vispirms uzvarot viesos papildlaikā ar rezultātu 7:6, bet pēc tam savā laukumā esot pārākiem ar iespaidīgo 9:4. Trešajā mačā savā laukumā "Rychenberg" komanda bija pārāki papildlaikā ar 4:3, uzvaras vārtus gūstot Niklasam Nīranenam. Ceturtajā mačā savā laukumā "tīģeri" konkurentiem atkal nedeva nekādas cerības uz uzvaru, pēc 1:1 neizšķirta pēc pirmā perioda, turpinājumā spēlējot daudz pārliecinošāk, triumfējot ar 6:2. Nonākuši bezdibeņa malā "Rychenberg" piekto spēli sāka ar 4:1 vadību, taču pārsvaru nespēja nosargāt, viesiem līdzsvarojot rezultātu, bet papildlaikā Kristians Bērs guva uzvaras vārtus "Tigers Langnau" – 7:6, kas nodrošināja vietu pusfinālā.

"Grasshopper Club Zurich" ar čempionāta rezultatīvāko spēlētāju "Joelu Ruegeru" sastāvā sacentās pret "Floorball Koniz" un arī šī sērija sākās ar negaidītu 3:7 "sienāžu" zaudējumu savā laukumā. Turpinājumā gan "Floorball Koniz" mājas spēlē zaudēja ar 2:8, pēc tam atzīstot pretinieku pārākumu arī Cīrihē ar 4:6. Tieši spēle savā laukumā iegāza "Floorball Koniz", jo ceturtajā spēlē tika zaudēts ar 6:7 papildlaikā, uzvaras vārtus gūstot Kristofam Meieram. Mājas arēnā "Grasshopper" nespēja pielikt punktu sērijai (5:8), bet izbraukumā "sienāži" nospēlēja perfekti, uzvarot arī trešajā reizē. Bijušie valsts čempioni spēles vidū atradās vadībā ar 6:1, turpinājumā pārliecinoši nosargājot uzvaru spēlē ar 10:6 un sērijā triumfējot ar 4:2.

Spraigākā cīņa izvērtās starp "UHC Alligator Malans" un "Chur Unihockey" komandām, kas arī regulārajā sezonā ierindojās viena aiz otras. Šajā pārī pirmajās sešās spēlēs allaž uzvaru izcīnīja laukuma saimnieki un arī septītajā spēlē triumfēja mājinieki. Septītajā mačā līdz pat 47.minūtei laukumā bija vērojama līdzvērtīga spēkošanās, bet tad "aligatori" pirmo reizi mačā iekrāja divu vārtu pārsvaru, spēli uzvarot ar 5:2, ar ko bija gana, lai triumfētu arī sērijā un iekļūtu pusfinālā.

Šveices florbola NLA līga (ceturtdaļfināli)

komandasRezultāts
"SV Wiler-Ersigen" (#1) – "Kloten-Bülach Jets" (#8)4:1 (2:3; 6:5; 14:4; 6:5; 6:5)
"HC Rychenberg Winterthur" (#2) – "Tigers Langnau" (#7)1:4 (6:7; 4:9; 4:3; 2:6; 6:7)
"Grasshopper Club Zürich" (#3) – "Floorball Köniz" (#6)4:2 (3:7; 8:2; 6:4; 7:6; 5:8; 10:6)
"UHC Alligator Malans" (#4) – "Chur Unihockey" (#5)4:3 (5:4; 3:5; 7:2; 3:7; 7:6; 2:5; 5:2)