Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Classic" un "EräViikingit" zaudē pirmo spēli, bet ne sēriju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Classic" un "EräViikingit" zaudē pirmo spēli, bet ne sēriju
"Classic"
Foto: Esa Takalo

Somijas Salibandyliiga florbola turnīrā noslēgušās ceturtdaļfinālu cīņas un trijos no četriem pāriem pie uzvaras un vietas pusfinālā tika komandas, kas regulārajā sezonā ierindojās augstākā vietā par saviem oponentiem. Vienīgi Arta Raituma TPS neprata tikt galā ar tabulas kaimiņiem "Happee", zaudējot visās četrās spēlēs.

Somijas florbola čempionāta regulārajā sezonā par uzvarētājiem spraigā cīņā kļuva "Classic" florbolisti, kuri sezonas gaitā piedzīvoja divus zaudējumus un savāca 44 punktus. Kaut arī zaudējumu bija divreiz vairāk, "EraViikingit" savāca tikai par punktu mazāk, ierindojoties trešajā vietā. Pārējās komandas spraigi cīnījās par trešo vietu, regulārās sezonas izskaņā to iegūstot SPV (35 punkti), aiz sevis atstājot TPS (33) un "Happee" (32). Sesto vietu ieguva "Oilers" (28), par punktu apsteidzot Morica Krūmiņa"Nokian KrP", bet pēdējo ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu ieguva "Indians" (23), par vienas uzvaras tiesu apsteidzot OLS un Andra Blumbaha "Steelers".

Izslēgšanas spēļu turnīrs sākās negaidīti, jo jau pirmajā mačā "Classic" savā laukumā pamanījās ar 8:9 piekāpties "Indians", izšķirošos vārtus ielaižot 33 sekundes pirms mača beigām. Pāris dienas vēlāk "Classic" viesos revanšējās ar 7:6 un trijās pārējās cīņās darbojās gana pārliecinoši, lai nerastos šaubas par uzvaru sērijā un iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Sērija noslēdzās pēc 5:1 uzvaras piektajā sērijas mačā. Komandas uzbrucējs, Somijas izlases dalībnieks, Jonas Pulsī ar 11 (7+4) punktiem pašlaik ir izslēgšanas turnīra otrais rezultatīvākais florbolists.

Par viņu rezultatīvāks ir vien Miko Kailiala no "EraViikingit", kura pārstāvētais klubs arī sāka ar negaidītu 5:6 zaudējumu papildlaikā pret Morica Krūmiņa "Nokian KrP". Diemžēl turpinājumā latvieša pārstāvētā komanda vairs nespēja izcīnīt uzvaru kādā no nākamajām cīņām. Otrajā spēlē jau pēc divām trešdaļām rezultāts bija graujošs 1:7 un arī turpinājumā reālas iespējas pacīnīties par panākumiem īsti nebija. Ne tā veiksmīgākā sērija arī Krūmiņam, kuram vienā no spēlēm mīnus seši lietderības koeficients un atvirzīšana uz savas komandas trešo aizsargu pāri. Arī šajā pārī viss noslēdzās pēc piecām cīņām.

Tikmēr sešas spēles bija nepieciešamas, lai SPV tiktu galā ar "Oilers". Sākotnēji abas komandas apmainījās ar vienādiem 7:6 panākumiem savā laukumā. Atšķirība vien tā, ka pirmajā spēlē SPV pielaida konkurentus tik tuvu pēc solīda pārsvara iekrāšanas, bet otrajā sērijas spēlē "Oilers" izglābās vien četras sekundes pirms pamatlaika beigām, kam sekoja uzvara pēcspēles bullīšos. Arī nākamajās spēlēs komandas turpināja izmantot sava laukuma priekšrocības, kas SPV deva 3:2 vadību sērijā pirms sestās spēles. Tajā SPV viesos spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu 4:2, tādējādi triumfējot arī visā sērijā. Jāpiezīmē, ka mājinieku komandas rindās pēdējā trešdaļā bargāko Spēles sodu 3 nopelnīja Rasmus Markelins, bet jau pēc spēles beigu sirēnas tāds pats liktenis piemeklēja vēl divus viņa komandas biedrus.

Visātrāk sērija noslēdzās Arta Raituma TPS komandai un "Happee", kuru rindās spēlē pasaules čempionāta vērtīgākais florbolists Petri Kotilainens. Pirmās trīs spēles izvērtās ļoti spraigas, taču allaž galotnē veiksmīgāki izrādījās "Happee", kuri pēdējā mačā uzvarēja jau šķietami droši (10;6), tādējādi iekļūstot pusfinālā, kur viņus gaita tikšanās ar "Classic".

Pusfinālu cīņas sāksies 31. martā.

Somijas florbola Salibandyliiga (ceturtdaļfināli)

komandasRezultāts
"Classic" (#1) - "Indians" (#8)4:1 (8:9; 7:6; 9:4; 7:4; 5:1)
"EräViikingit" (#2) - "Nokian KrP" (#7)4:1 (5:6; 7:4; 5:3; 14:5; 8:6)
SPV (#3) - "Oilers" (#6)4:2 (7:6; 6:7; 6:3; 7:8; 3:2; 4:2)
TPS (#4) - "Happee" (#5)0:4 (6:7; 5:6; 4:5; 6:10)