Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Apvienojoties diviem somu klubiem, rodas lielākais florbola klubs pasaulē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Par nedaudz negaidītu pavērsienu parūpējušās divas titulētas Somijas florbola komandas – "SSV Helsinki" un "Tapanilan Erä", abām apvienojoties, tādējādi izveidojot lielāko florbola klubu pasaulē.

"SSV Helsinki" ir titulētākā Somijas komanda, par valsts čempioniem kļūstot 13.reizes. Arī "Tapanilan Erä" ir viena no vadošajām komandām līgā, laika posmā starp 1990. un 2015.gadu izcīnot 113 medaļas dažādu vecumu grupu čempionātos. Vīriešu spēcīgākajā līgā labākajās sezonās izdevies izcīnīt sudraba medaļas. . Sieviešu konkurencē "SSV Helsinki" par čempionēm kļuvušas septiņas reizes. Līdz šim "Tapanilan Erä" klubā bija 1361 licencēts spēlētājs, kamēr SSV bija 610 biedru. Tas liek domāt, ka jau nākamajā sezonā apvienotajam klubam, kas turpmāk sauksies "EräViikingit Helsinki" būs ar vairāk kā 2000 biedriem un varēs sevi dēvēt par lielāko florbola klubu pasaulē.

"Mēs gribam parādīt cilvēkiem, ka pasaulē nav neizdarāmu lietu. Apvienojot savas stiprās puses kopumā kļūsim vēl stiprāki. Vienlaikus gribam izaicināt citus sporta veidus, uzskatām ka šādā veidā iegūsim vēl lielāku interesi par klubu gan no līdzjutējiem, gan no atbalstītājiem, izveidojot jaunu un spēcīgu "brendu", līdzīgu kādi futbolā ir "Real Madrid" vai "Barcelona"," atzinis kluba vadītājs Kurts Vesterlunds.