Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Zelta medaļas un "Latvian Open 2018" kausu izcīna "Esport Oilers"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Zelta medaļas un "Latvian Open 2018" kausu izcīna "Esport Oilers"
"Esport Oilers"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Titulētajam somu klubam "SC Classic" šodien Valmierā neizdevās atkārtot pērnā gada panākumu un kļūt par starptautiskā turnīra florbolā "Latvian Open 2018" uzvarētāju TOP grupā. To Somijas čempionvienībai liedza tautieši no komandas "Esport Oilers", kuri finālspēlē bija pārāki ar 5:3.

Finālmaču veiksmīgāk sāka tieši "Esport Oilers", kas pirmā perioda pirmajā pusē izvirzījās vadībā ar 2:0. "SC Classic" atbildi parādā nepalika un nepilnas divas minūtes pirms pārtraukuma realizēja skaitlisko vairākumu – 1:2. Spēles vidū "Esport Oilers" florbolisti bija ieguvuši pat triju vārtu pārsvaru (4:1), bet viņi oponenti līdz pārtraukumam rezultāta starpību atkal samazināja līdz minimumam – 3:4. Pēdējā trešdaļā gandrīz 17 minūtes tika aizvadītas bez vārtu guvuma, bet tad savu jau piekto golu šajā mačā iemeta "Esport Oilers", kas divu vārtu pārsvaru veiksmīgi nosargāja, svinot uzvaru ar 5:3 un izcīnot pirmo vietu TOP grupā. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Justuss Kainulainens, kurš sakrāja 3 (1+2) rezultativitātes punktus. "SC Classic" rindās labākā spēlētāja balvu saņēma Sami Johansons, kura kontā viens gols.

Divu Šveices klubu duelī kausu par 3. vietu un bronzas medaļas izcīnīja "UHC Uster", kas izšķirošajā mačā ar 6:2 uzvarēja "Kloten Dietlikon Jets" florbolistus. "Kloten Dietlikon Jets" vada Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki, kurš savas komandas vārtu drošību mačā pret "UHC Usters" jau no pirmās minūtes uzticēja Ivaram Dišereitam. Latviešu vārtsargs pirmo reizi kapitulēja 3. minūtē (0:1), bet pirmā perioda vidū "UHC Usters" bija izvirzījusies vadībā ar 3:0. Pašā perioda izskaņā "Kloten Dietlikon Jets" vienus vārtus atguva – 1:3. Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet pēdējā periodā "UHC Uster" nodrošināja sev uzvaru ar 6:2 un 3. vietu TOP grupas komandu turnīrā. "Kloten Dietlikon Jets" vārtsargs Dišereits šajā spēlē atvairīja 15 no 20 pretinieku metieniem. Viņa komandā par labāko spēlētāju tika atzīts abu vārtu autors Markuss Kulmala, bet uzvarētāju rindās balvu saņēma Niko Juhola, kurš izcēlās ar 5 (1+4) rezultativitātes punktiem.

Ar zaudējumu starptautisko turnīru florbolā "Latvian Open 2018" noslēgusi mājiniece "Valmiera" kas TOP grupas spēlē par 5. vietu ar 5:6 atzina Čehijas kluba "Florbal Usti" pārākumu. Šajā mačā rezultātu 4. minūtē atklāja čehu florbolisti (1:0), bet turpinājumā pa golam iemeta Ričards Eglītis un Gatis Liepiņš, izvirzot valmieriešus vadībā ar 2:1. Arī pēc pirmā perioda vienu vārtu pārsvars bija mājiniekiem – 3:2. Otrās trešdaļas sākumā vadību uz īsu brīdi pārņēma viesi (4:3), bet ar diviem vārtu guvumiem atbildēja "Valmiera", vēlreiz iegūstot minimālu pārsvaru – 5:4. Pēdējais vārds otrajā periodā gan piederēja Čehijas florbolistiem, kuri vēlreiz guva divus vārtus un trešo reizi pārņēma vadību – 6:5. Asas cīņas pārpilnajā pēdējā trešdaļā nevienai no komandām gūt vārtus neizdevās, tādēļ "Florbal Usti" varēja svinēt smagi nākušu panākumu ar 6:5. Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Vojtehs Esterka, kurš bija sakrājis 3 (1+2) punktus. Valmieras komandā tāds pats gods tika Gatim Liepiņam, kuram 3 (2+1) punkti. Viņa komandas biedra Ivo Baloža kontā trīs rezultatīvas piespēles, bet Ričardam Eglītim divi vārtu guvumi.

"Latvian Open 2018" TOP komandu grupas simboliskā izlase
Vārtsargs: Joonas Kaltiainen (Esport Oilers);
Aizsargi: Krister Savonen (SC Classic), Antti Suomela (Esport Oilers);
Uzbrucēji: Jakub Kolstrunk (Florbal Usti), Basile Diem (Kloten-Dietlikon Jets), Niko Juhola (UHC Uster).

Izmantotie resursi:
LatvianOpen 2018 | Sākums

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja