Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Valmiera" trillera cienīgā mačā pārspēj "FbS Bohemians"

"Valmiera" trillera cienīgā mačā pārspēj "FbS Bohemians"
Mārtiņš Broks, FBK "Valmiera"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Valmierā notiekošā starptautiskā florbola turnīra "Latvian Open" TOP komandu grupā pirmo uzvaru guvusi FBK "Valmiera", kas šodien mazajā pusfinālā (par 5. – 8. vietu) ar 10:9 pieveica Čehijas klubu "FbS Bohemians". Uzvaras vārti Ivo Baloža kontā, bet rezultatīvākais ar 6 (2+4) punktiem bija Mārtiņš Broks.

"Valmiera" spēli pret "FbS Bohemians" sāka vareni – 6. minūtē rezultātu ar precīzu metienu atklāja Miķelis Dravnieks (1:0), bet 13. minūtē valmierieši izvirzījās vadībā ar 3:0. Tiesa, tad pamatīgu ātrumu uzņēma čehi, kuri sāka latviešus presingot pa visu laukumu. Viņu aktivitāte deva rezultātu – līdz pirmajam pārtraukumam Čehijas komanda ieguva vadību (5:4). Kopumā šajā mačā vadības groži savus īpašniekus mainīja piecas reizes. Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts (7:7), bet astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām vadībā ar 9:8 atradās "FbS Bohemians". 53. minūtē Sandija Kalniņa piespēli vārtu guvumā pārvērta Ričards Eglītis – 9:9, bet priekšpēdējā minūtē "Valmieru" atkal vadībā ar precīzu metienu izvirzīja Ivo Balodis, kuram asistēja Mārtiņš Broks – 10:9. Čehiem vēl bija laiks, lai atspēlētos, bet valmierieši viņiem tādu iespēju nedeva.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Mārtiņš Broks, kurš ar 6 (2+4) punktiem bija rezultatīvākais. Pa 3 (2+1) punktiem viņa komandas biedriem Edvardam Voldemāram Kažmeram un Ivo Balodim, divus golus iemeta Ričards Eglītis, bet Sandijam Kalniņam 2 (1+1) punkti. Par labāko starp čehiem atzina Lukašu Netrefu, kurš savāca 2 (1+1) punktus. Rīt Valmieras komanda cīnīsies par 5. vietu, bet "FbS Bohemians" gaida mačs ar "Rubeni" par 7. vietu.

Kocēnu "Rubene" pirms tam spēkojās ar citu čehu klubu - "Florbal Usti". Čehijas florbolisti rezultātu atklāja jau 2. minūtē, pirmo reizi liekot kapitulēt Kocēnu komandas vārtsargam Ārim Aldiņam – 0:1. Pirmā perioda laikā čehi izvirzījās vadībā ar 3:0, bet otrajā trešdaļā jau pašā tās sākumā "Rubenes" vārtos stājās Ričards Salacietis. 25. minūtē vārtus guva kocēnietis Matīss Mālnieks (1:3), atgriežot "Rubenei" cīņassparu. Kā vēlāk izrādījās, tie mūsu florbolistiem šajā mačā bija goda vārti. Pēc otrā perioda "Florbal Usti" atradās vadībā ar 6:1, bet visā spēlē svinēja pārliecinošu panākumu ar 8:1.

Par labāko starp uzvarētājiem tika atzīts Vits Pavelka, kura kontā divas rezultatīvas piespēles, bet Kocēnu komandā labākā spēlētāja balvu saņēma vienīgo vārtu autors Matīss Mālnieks. Līdz ar to "Rubenei" rīt būs jāspēlē par 7. vietu, bet "Florbal Usti" pacīnīsies par piekto pozīciju šajā turnīrā.

Par TOP komandu grupas pirmo finālistu kļuva Somijas klubs "SC Classic", kas šovakar pusfinālā ar 10:2 sagrāva Šveices "Kloten Dietlikon Jets". "SC Classic" un "Kloten Dietlikon Jets" mača rezultātu somi atklāja jau 4. minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu – 1:0. Interesanti, ka Šveices florbolisti abus savus golus pretiniekiem iemeta tieši pirmajā periodā, tomēr pirms pirmā pārtraukuma vadībā ar 4:2 atradās somi. Otrās trešdaļas laikā "SC Classic" praktiski izšķīra spēles iznākumu par labu sev, gūstot piecus bezatbildes vārtus – 9:2. Pēdējā periodā fiksēts tikai viens vārtu guvums, bet arī tas bija Somijas čempionvienības kontā – "SC Classic" uzvara ar 10:2. Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Ēmeloi Salins, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija rezultatīvākais. Šveices komandā balvu saņēma pirmo vārtu autors Markuss Kulmala.

Par TOP grupas otru finālisti kļuva Somijas komanda "Esport Oilers", kas šovakar, lai arī ne bez grūtībām, pusfinālā ar 4:2 apspēlēja Šveices klubu "UHC Uster". "Esport Oilers" mačā pret "UHC Uster" pamatus savam panākumam ielika jau pirmajā periodā, kurā laikā guva četrus bezatbildes vārtus – 4:0. Tad somu uzbrukums apstājās, bet šveicieši izmisīgi centās atspēlēties. Otrajā trešdaļā "UHC Uster" atguva vienus vārtus (1:4), bet trešajā – vēl vienus (2:4). Šveices florbolisti savus pretiniekus turēja sasprindzinājumā līdz pat spēles pēdējām sekundēm, tomēr laimīgu uzvaru ar 4:2 svinēja "Esport Oilers". Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts divu vārtu autors Justus Kainulainens, bet Šveices komandā balvu saņēma Fabians Steigers, kura kontā 2 (1+1) punkti.

Izmantotie resursi:
LatvianOpen 2018 | Sākums


"Leģions/Grobiņas SC", foto: Leģions

Zaicevs pēdējā sekundē ieved "Grobiņu" finālā

Otro sezonu pēc kārtas par Latvijas florbola čempionāta vīriešu 1.līgas titulu cīnīsies “Leģions/Grobiņas SC”, kas pusfināla ceturtajā mačā viesos ar rezultātu 4:3 izrāva uzvaru pār “Kuldīgas NSS/Linde Grupa”, tādējādi sērijā triumfējot ar 3:1.
"Aizkraukle/Koknese", foto: Floorball.lv

“Aizkraukle/Koknese” pārliecinoši sasniedz finālu un gatavojas titula aizstāvēšanai

Otro sezonu pēc kārtas Latvijas florbola čempionātā vīriešu 2.līgā finālā iekļuvuši “Aizkraukle/Koknese” florbolisti, kas svētdien pusfināla sērijas ceturtajā spēlē pārliecinoši ar 15:4 apspēlēja FK “Vārme”, tādējādi sērijā uzvarot ar 3:1.
Patriks Bērzups (#18), foto: Floorball.lv

U-14 vecuma grupas play-off sākas bez būtiskiem pārsteigumiem

Aizvadītas pirmās ceturtdaļfinālu spēles Latvijas florbola čempionātā zēnu U-14 vecuma grupā un pie panākumiem tika visas četras komandas, kuras regulārajā sezonā ieņēma augstāku pozīciju par saviem oponentiem.