Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Melders Francijas klubā un Eiropas kausos debitē ar neveiksmi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Melders Francijas klubā un Eiropas kausos debitē ar neveiksmi
Moments no "IFK Paris" un "Phoeenix Fireball" mača
Foto: IFF Floorball

Pirmo spēli EuroFloorball Challenge turnīrā aizvadījis latviešu florbolists Raivis Melders un viņa pārstāvētā Francijas čempionvienība "IFK Paris", ar rezultātu 0:7 kapitulējot ungāru klubam "Phoenix Fireball".

Eiropas kausu trešais prestižākais florbola turnīrs norisinās Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā. Neilgi pirms turnīra ar vecāko Francijas klubu "IFK Paris", kas dibināts 1989.gadā un kas izcīnījis piecus valsts čempionu titulus, vienošanos panāca latviešu florbolists Raivis Melders. Turnīra pirmajā kārtā francūžiem bija jāsacenšas ar Ungāru komandu "Phoenix Fireball", kas aizvadītajā sezonā dominēja Ungārijas čempionātā, izcīnot uzvaras visās 18 spēlēs, tiekot pie zelta medaļām.

Raivis Melders spēlēja sava kluba pirmajā maiņā, taču parīziešiem mača lielāko laiku nācās darboties, rūpējoties par savu vārtu drošību, nevis meklēt laimi tuvāk konkurentu vārtiem. Spēlē pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 7:0 (3:0, 3:0, 1:0) izcīnīja "Phoenix Fireball", Melderim mača 51.minūtē nopelnot divu minūšu noraidījumu, kuru pretinieki nespēja izmantot. Par ungāru pārsvaru liecina arī metienu attiecība – 35:11.

Jāpiezīmē, ka spēli tiesāja latviešu tiesnešu pāris Māris Kumerdanks un Kaspars Kristapsons. Turnīra turpinājumā "IFK Paris" piektdien sacentīsies ar itāļu klubu "FBC Bozen", bet svētdien gaidāma spēle ar vēl vienu ungāru komandu "Dunai Krokodilok". Turnīra pēdējā dienā divas labākās komandas cīnīsies par pirmo vietu un ceļazīmi uz EuroFloorball Cup (otro prestižāko turnīru) 2017.gadā, bet atlikušās divas komandas sadalīs trešo vietu. Pirmajā dienā "Dunai Krokodilok" dramatiskā spēlē izlaida divu vārtu pārsvaru pār "FBC Bozen", tomēr vēlāk svinēja uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0).