Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Zināmas sešas florbola komandas, kas turpinās cīņu Olimpiādē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika izspēlētas cīņas Latvijas IV Olimpiādes vīriešu florbola turnīra pirmās kārtas trijās apakšgrupās, noskaidrojot tās sešas komandas, kas turpinās cīņu par vietu finālturnīrā.

D apakšgrupas komandas tikās Limbažos, kur kopā ar vietējo novadu sacentās Carnikavas novads, Amatas novads, Valkas novads un Cēsu novads, kas arī tika uzskatīti par izteiktiem grupas favorītiem. Cēsnieki attaisnoja uz sevi liktās cerības, izcīnot pārliecinošas uzvaras visās četrās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 55:9, ieņemot pirmo vietu. Cīņā par pirmo vietu cēsnieki apakšgrupā ar rezultātu 10:5 apspēlēja Valkas novadu, bet vēl salīdzinoši sīva izrādījās spēle ar Carnikavas novadu, kuru izdevās uzvarēt ar 9:3. Jāpiezīmē, ka Carnikavas florbolisti zaudēja visās spēlēs, ieņemot pēdējo vietu. Izšķiroša izrādījās spēle starp laukuma saimniekiem un Valkas florbolistiem, jo tajā tika noskaidrota otra komanda, kas kopā ar cēsniekiem kvalificēsies 2.kārtai. Šajā mačā Valkas florbolisti svinēja panākumu ar 4:2, izpildot pirms posma galveno izvirzīto uzdevumu.

F apakšgrupa pulcējās Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, kur par divām ceļazīmēm cīnījās četras komandas. Pārliecinoši nospēlēja laukuma saimnieki valmierieši, kas ar 9:2 apspēlēja Inčukalna novadu, ar 6:1 uzvarēja Līgatnes novadu un ar 11:4 pieveica Burtnieku novadu, ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem nodrošinot pirmo vietu turnīrā. Cīņā par otro ceļazīmi izšķirošā izrādījās Inčukalna novads 5:2 uzvara pār Burtnieku novads, kamēr Līgatnes florbolisti nedaudz negaidīti zaudēja visās spēlēs, paliekot pēdējā vietā.

Sava laukuma priekšrocības pārliecinoši izmantoja arī Talsu novads, kas vietējās ģimnāzijas sporta zālē uzvarēja visos trijos mačos, vispirms iesildoties ar 23:4 saplosot Engures novadu, bet pēc tam ar 7:5 uzvarot Kuldīgas novadu un ar 10:6 Grobiņas novadu. Par pārsteigumu parūpējās Grobiņas florbolisti, kas ļoti svarīgā spēlē ar rezultātu 6:5 pieveica Kuldīgas komandu, tādējādi izcīnot otro vietu un nodrošinot spēlēšanu turnīra otrajā kārtā.

Piecās pārējās apakšgrupās cīņas tiks izspēlētas šīs nedēļas nogalē.