Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Rubene" un "Valmiera" pagaidām bez uzvarām

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" un "Valmiera" pagaidām bez uzvarām
Moments no spēles starp "Rubeni" un "Esport Oilers"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Valmierā notiekošajā starptautiskajā turnīra florbolā "Latvian Open" pa kārtējam zaudējumam TOP komandu grupā piedzivojuši abi Latvijas klubi - Kocēnu "Rubene" un FBK "Valmiera". Kocēnieši šovakar ar 4:14 zaudēja Somijas komandai "Esport Oilers", bet valmierieši ar 1:3 atzina "UHC Uster" pārākumu. Abas mūsu vienības savās apakšgrupās ieridojās 4. vietā un rīt sāks cīņu par 5. vietu TOP komandu grupā.

"Esport Oilers" mačā pret "Rubeni" jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 4:0. Tikai 27. minūtē, kad somi jau bija guvuši sešus vārtus, kocēniešu nulli no rezultātu tablo ar precīzu metienu nodzēsa Atis Stepāns - 1:6. Pēc otrās trešdaļas "Rubene" zaudēja ar 1:10. Pēdēja perioda vidū "Esport Oilers" bija jau 13 vārtu pārsvars (14:1). Izmantojot to, ka spēles pēdējās trīs ar pusi minūtes somiem nācās iztikt ar četriem laukuma spēlētājiem, "Rubenes" florbolisti guva vēl trīs vārtus, galarezultātā piekāpjoties ar 4:14. Labāka spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Anti Suomela, kurš ar 5 (4+1) punktiem bija rezultatīvākais, bet par labāko starp kocēniešiem atzina Juri Zilbertu - vienas rezultatīvas piespēles autoru. Divus vārtus "Rubenes" labā guva Ritvars Bērziņš, 2 (1+1) punkti Atim Stepānam, bet Matīsa Mālnieka kontā divas rezultatīvas piespēles.

"Valmierai" mačs pret "UHC Uster" bija jau trešais šajā turnīrā, bet tikai pirmo reizi valmieriešu vārtos stājās viņu pamatvārtsargs Agris Rogainis. Jāatzīst, ka ar Rogaini vārtos "Valmiera" ir pavisam cita komanda, to uz savas ādas šovakar izjuta šveicieši, kuri sasprindzinājumā tika turēti līdz pat mača pēdējai minūtei. Tiesa, pirmais periods valmieriešiem izvērtās pagalam neveiksmīgs, jo tika ielaisti divi vārti - 0:1. 22. minūtē Ivo Balodis samazināja pretinieku pārsvaru līdz minimumam (1:2), bet 27. minūtē viesi guva savus trešos vārtus - 1:3. Lai arī vēl bija jāaizvada lielākā daļa spēles laika, abu komandu aizsardzība vairs nekļūdījās un rezultāts nemainījās. Valmieriešiem neko nedeva arī vārtsarga maiņa pret sesto laukuma spēlētāju mača izskaņā - tika piedzīvots zaudējums ar 1:3. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma goda vārtu autors Ivo Balodis, bet par labāko starp šveiciešiem atzina Simonu Zuteru, kuram arī viens gols.

Šodien TOP grupas komandu pirmajā spēlē Šveices "Kloten Dietlikon Jets" mērojās ar Čehijas "FbS Bohemians", pārliecinošu uzvaru ar 7:1 svinēja Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera Arto Rīhimeki vadītie šveicieši. "Kloten Dietlikon Jets" un "FbS Bohemians" mača pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti - 13. minūtē vadībā ar 1:0 izvirzījās šveicieši. Otrajā trešdaļā Šveices klubs iemeta vēl divus golus (3:0), bet pēdējā periodā jau veselus četrus, turklāt trīs no tiem - tobrīd tukšajos čehu vārtos. Čehijas klubam šoreiz bija jāsamierinās ar tikai goda vārtiem un zaudējumu ar 1:7. Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Basile Diems, kurš izcēlās ar "hat-trick", bet par labāko čehu komandā atzina vienīgo vārtu autoru Jozefu Juhu.

TOP grupas A apakšgrupā pirmo vietu ieņēmusi Somijas čempionvienība "SC Classic", kas šodien savā trešajā mačā ar 13:1 sagrāva Čehijas "Florbal Usti". "SC Classic" un "Florbal Usti" spēles rezultātu somi atklāja 6. minūtē (1:0), bet līdz pirmajam pārtraukumam viņi bija izvirzījušies vadībā ar 6:0. 23. minūtē savus, kā vēlāk izrādījās, goda vārtus šajā mačā guva Čehijas florbolisti, panākot 1:7. Pēc otrās trešdaļas somiem bija desmit vārtu pārsvars(11:1), bet visā spēlē "SC Classic" uzvarēja ar 13:1. Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Jonass Pilsi, kurš izcēlās ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem. Par labāko starp čehiem atzina Ondreju Kovaloku, kurš asistēja savas komandas vienīgo vārtu guvumā.

Izmantotie resursi:
LatvianOpen 2018 | Sākums