Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Vasaras līgas U-16 vecuma grupā uzvar "FS Masters-melnie"

Vasaras līgas U-16 vecuma grupā uzvar "FS Masters-melnie"
Foto: vasarasliga.lv

Pagājušās nedēļas nogalē pie Rīgas Olimpiskā sporta centra risinājās florbola Vasaras līgas 2013 jauniešu U-16 grupas finālposma spēles. Interesantā finālcīņā uzvaru un 1.vietu turnīrā izcīnīja "FS Masters-melnie", kas ar 5:2 uzveica komandu "Uz Pieredzīti!". 3.vietu pēcspēles metienos izcīnīja "FS Masters-sarkanie", ārpus goda pjedestāla atstājot "Ķekavas Bulldogs" jauniešus.

Jau no paša rīta florbola laukumā bija jūtama sakāpināta spriedze, jo šoreiz cīņas tika sāktas uzreiz ar izslēgšanas spēlēm – kopvērtējuma rezultātā tika sadalīti spēļu pāri, kas aizvadīja savstarpējas cīņas un līdz ar to noskaidroja komandas, kas turpinās cīnīties par medaļām. Diemžēl turnīra vidū dalībniekus pārsteidza lietus, kā rezultātā pusfināli un galvenās cīņas tika aizvadītas zem jumta, Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā. Pēc pusfināla cīņām noskaidrojās, ka lielajā finālā tiksies spēcīgi nokomplektētā komanda "Uz Pieredzīti!" un "FS Masters-melnie", savukārt par 3.vietu cīnīsies "Ķekavas Bulldogs" un "FS Masters-sarkanie".

Cīņā par 3.vietu kā pirmie vadībā izvirzījās buldogi, to veicinot komandas kapteinim Ralfam Orstem, taču masteri spēja atbildēt ar diviem ātriem vārtiem un līdz 1.perioda beigām rezultāts vairs nemainījās, 2:1 "FS Masters-sarkanie" labā. Otro puslaiku (spēle rit 2x pa 10 minūtēm) krietni aktīvāk iesāka "FS Masters-sarkanie", ar diagonālām piespēlēm cenšoties nokļūt brīvu metienu pozīcijās, taču ķekaviešiem pietika ar vienu pretuzbrukumu, lai rezultātu izlīdzinātu – precīzs bija Latvijas čempionāta Virslīgas pieredzi guvušais Klāvs Ozoliņš. Lai nu kā, ilgi rezultāts tāds nepalika, jo Viktors Vansovičs atjaunoja vadību "FS Masters" jauniešiem. Tiesa, arī ar to mačs vēl nebeidzās un jau pieminētais Orste panāca līdzsvaru 3:3. Cīņa pēdējās minūtēs kļuva vēl aktīvāka, taču vārti vairs netika gūti, kas nozīmēja uzvarētāja noteikšanu ar pēcspēles metieniem. Tajos nedaudz veiksmīgāki bija "FS Masters-sarkanie", kas svinēja uzvaru ar 4:3.

Arī lielais fināls sākās ar ātriem vārtiem – pēc soda izspēles golu iemeta Ritvars Puriņš (Uz Pieredzīti!), taču ilgi nebija jāgaida līdz masteru atbildei, 1:1 panākot Reino Ješevicam. Pirmā perioda pēdējā minūtē Raitis Ozols no jauna vadībā izvirzīja "Uz Pieredzīti!" un bija skaidrs, ka mača otrais puslaiks sāksies ar minimālu vienas komandas pārsvaru. Otro 10 minūšu ievadā "Uz Pieredzīti!" neizmantoja vairākas lieliskas iespējas pārsvaru dubultot, visbiežāk tieši veiksmes trūkuma dēļ. Vienu brīdi spēle iegrozījās lielā skriešanā no vieniem vārtiem uz otriem, taču spēles tempu ar precīzu raidījumu mazināja FS "Masters-melnie", otro reizi šajā spēlē izceļoties saiknei Ješevics – Eglītis. Kopumā neliela iniciatīva piederēja "Uz Pieredzīti!", taču sekmīgāk iegūtās iespējas izmantoja pretinieki un to darīja arī divas ar pus minūtes līdz pamatlaika beigām – pēc lieliskas Nika Veinberga piespēles precīzs metiens Emīlam Birķim un rezultāts jau 3:2 "FS Masters-melnie" labā. Lai arī "Uz Pieredzīti!" pēdējo sekunžu veiksmīgākai aizvadīšanai pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, mača galotni sekmīgāk nospēlēja uzvaras smaržu sajutušie masteri, kuri guva vēl divus vārtus un uzstādīja gala rezultātu 5:2.

Pēc turnīra noslēguma tika apbalvoti arī individuāli labākie spēlētāji, kuri saņēma vērtīgas dāvanu kartes no specializētā nūju veikala Nujas.lv. Tāpat ar kausiem un medaļām tika sveikti visas trīs laureātu komandas, turklāt spēlētājiem saņemot arī balvas un dāvanu kartes no Nujas.lv.

Florbola Vasaras līgas 2013 U-16 vecuma grupas labākie spēlētāji:

Vārtsargs – Sandis Venevics (Uz Pieredzīti!)
Aizsargs – Ralfs Orste (Ķekavas Bulldogs)
Uzbrucējs – Reino Ješevics (FS Masters-melnie).

Florbola Vasaras līgas 2013 U-16 vecuma grupas komandu vietu sadalījums:

1. FSM-Melnie
2. Uz Pieredzīti!
3. FSM-Sarkanie
4. Ķekavas Bulldogs
5. FK Ādaži
6. Bauskas BJSS
7. FSM-Dzeltenie
8. SK Babīte

Jau nākamajā sestdienā, 27.jūlijā, notiks finālspēles U-11 vecuma grupas komandām.

Izmantotie resursi:
vasarasliga.lv


"Leģions/Grobiņas SC", foto: Leģions

Zaicevs pēdējā sekundē ieved "Grobiņu" finālā

Otro sezonu pēc kārtas par Latvijas florbola čempionāta vīriešu 1.līgas titulu cīnīsies “Leģions/Grobiņas SC”, kas pusfināla ceturtajā mačā viesos ar rezultātu 4:3 izrāva uzvaru pār “Kuldīgas NSS/Linde Grupa”, tādējādi sērijā triumfējot ar 3:1.
"Aizkraukle/Koknese", foto: Floorball.lv

“Aizkraukle/Koknese” pārliecinoši sasniedz finālu un gatavojas titula aizstāvēšanai

Otro sezonu pēc kārtas Latvijas florbola čempionātā vīriešu 2.līgā finālā iekļuvuši “Aizkraukle/Koknese” florbolisti, kas svētdien pusfināla sērijas ceturtajā spēlē pārliecinoši ar 15:4 apspēlēja FK “Vārme”, tādējādi sērijā uzvarot ar 3:1.
Patriks Bērzups (#18), foto: Floorball.lv

U-14 vecuma grupas play-off sākas bez būtiskiem pārsteigumiem

Aizvadītas pirmās ceturtdaļfinālu spēles Latvijas florbola čempionātā zēnu U-14 vecuma grupā un pie panākumiem tika visas četras komandas, kuras regulārajā sezonā ieņēma augstāku pozīciju par saviem oponentiem.