Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Rubene" un "Valmiera" sāk ar zaudējumu čehiem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" un "Valmiera" sāk ar zaudējumu čehiem
Moments no cīņas starp starp Kocēnu "Rubeni" un "FbS Bohemians"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Valmierā notiekošo starptautisko turnīru florbolā "Latvian Open 2018" TOP grupā ar zaudējumu sākušas abas Latvijas komamdas. Kocēnu "Rubene" spēkojās ar Čehijas klubu "FbS Bohemians" un piekāpās ar 5:10, bet FBK "Valmiera" ar 3:7 atzina cita Čehijas kluba - "Florbal Usti" pārākumu.

Spēlē starp Kocēnu "Rubeni" un "FbS Bohemians" rezultātu atklāja čehi, kuri jau 3.minūtē pārspēja mūsu komandas vārtsargu Āri Aldiņu - 0:1. Arī pēc pirmā perioda kocēniešiem bija vienu vārtu deficīts - 1:2. Otrās trešdaļas laikā abas komandas guva pa diviem vārtiem (3:4), bet izšķirošo pārsvaru Čehijas klubs izcīnīja pēdējā periodā, kad iemeta piecus golus, kamēr latviešiem tikai divi rezultatīvi raidījumi. "FbS Bohemians" turnīru sāka ar uzvaru - 10:5. Labākā spēlētāja balvu Kocēnu komandā saņēma Ingars Matisons, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākais. Par labāko starp čehiem tika atzīts Matejs Penička, kura kontā 6 (5+1) rezultativitātes punkti.

Mačā starp "Valmieru" un "Florbal Usti" rezultātu 7. minūtē atklāja viesi, kuri realizēja skaitlisko vairākumu (0:1), bet līdz pārtraukuma pa golam iemeta Sandijs Kalniņš un Matīss Salmiņš, vadībā ar 2:1 izvirzot valmieriešus. Labi iesākto turpināt mūsējiem neizdevās, jo otrajā trešdaļā čehi guva trīs bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 4:1. Arī pēdējais periods pagāja "Florbal Usti" zīmē. Kamēr Valmieras komandā ar rezultatīvu metienu izcēlās tikai Mārtiņš Broks, Čehijas florbolisti guva vēl trīs golu, pēdējo bumbiņu raidot tobrīd jau tukšajos mājinieku vārtos. "Valmierai" nācās samierināties ar zaudējumu - 3:7. Par labāko spēlētāju Valmieras komandā tika atzīts Arnijs Kuratņiks, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Čehijas komandā balvu saņēma Jakubs Kolstrunks, kura kontā četri vārtu guvumi.

Turnīrs tika atklāts ar spēli starp Somijas klubu "Esport Oilers" un Latvijas izlases galvenā trenera Arto Rīhimeki vadīto "Kloten Dietlikon Jets" (Šveice) - pārliecinošu uzvaru ar 11:3 guva somi. "Esport Oilers" pamatu savam panākumam ielika jau mača pirmajā trešdaļā, kurā bija pārāki ar 5:0. Pēc otrā perioda Somijas klubs atradās vadībā ar 7:1, bet visā spēlē triumfēja ar 11:3. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Heiki Īskolu, kura kontā 4 (1+3) rezultativitātes punkti. Labākā spēlētāja balvu Šveices komandā saņēma Johannes Jokinens, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākais "Kloten Dietlikon Jets" sastāvā. Jāpiebilst, ka uz Šveices kluba rezervistu soliņa atradās Latvijas izlases vārtsargs Ivars Dišereits, kuram nokārtota pagaidu pāreja. Laukumā gan viņš šoreiz vēl netika sūtīts.

Ar samērā viegli gūtu uzvaru Valmierā notiekošo starptautisko turnīru florbolā "Latvian Open 2018" sākusi Somijas beidzamo triju gadu čempionvienība "SC Classic", kas ar 8:1 sakāva Šveices klubu "UHC Uster". Pusi no saviem vārtiem "SC Classic" guva jau pirmajā periodā, izvirzoties drošā vadībā ar 4:0. Otrās trešdaļas laikā Somijas čempioni panāca jau 6:0, bet piecas minūtes pirms finālsvilpes rezultāts bija 8:0. Tomēr sveiciešiem izdevās iemest vismaz goda vārtus - "SC Classic" svinēja uzvaru ar 8:1. Par labāko spēlētāju Somijas kluba rindās tika atzīts Āro Helins, kurš savāca 3 (2+1) rezultativitātes punktus. Par labāko starp šveiciešiem atzina vienīgo vārtu autoru Timonu Staubi.

Izmantotie resursi:
LatvianOpen 2018 | Sākums