Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

RTU florbolisti uzvar Latvijas XXVII Universiādē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

RTU florbolisti uzvar Latvijas XXVII Universiādē
RTU komanda pēc triumfa turnīrā
Foto: Emīls Vanags

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā norisinājās Latvijas XXVII Universiādes florbola sacensības, kurās par uzvarētājiem kļuva Rīgas Tehniskās universitātes spēlētāji.

Sacensībās piedalījās piecas komandas – LSPA, LU, RTU, LLU un vietējā Vidzemes Augstskolas komanda. Sacensību nolikums paredzēja aizvadīt viena apļa cīņas, pēc kurām bija jānoskaidro uzvarētāji. Kad komandas bija nospēlējušas pa trim mačiem, tabulas galvgalī ar deviņiem punktiem bija RTU un LSPA komandas, līdz ar to visam vajadzēja izšķirties pēdējā mačā, kad šīs abas komandas tikās savā starpā. RTU komandas rindās lielisku spēli vārtos aizvadīja Edijs Šenbergs, savukārt Latvijas izlases vārtsargu Jāni Salcēviču pirmā puslaika sākumā divas reizes pārspēja Edžus Bunka, bet otrajā puslaikā Ingars Matisons guva arī trešos vārtus, nodrošinot "tehniķiem" uzvaru šajā turnīrā. Trešo vietu ieguva LLU komanda, bet ceturtie palika Latvijas Univeristātes florbolisti, pateicoties pēcspēles metienos izcīnītajai uzvarai pār valmieriešiem.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Pauls Erenbots no LSPA, kuram 12 (7+5) punkti. Tuvākais sekotājs ar 9 (6+3) punktiem bija viņa komandas biedrs Juris Zilberts, bet Mārtiņam Brokam no RTU 8 (4+4) punkti.

RTU florbola komandā spēlē Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (BIF) studenti Gvido Lauga, Miķelis Koknesis Roops, Toms Niedre, Mārtiņš Broks un Ingars Matisons, Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) studenti Maksims Černovs, Emīls Eglītis un Edijs Šenbergs, Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF) studenti Edgars Balodis un Edvards Voldemārs Kažmers, Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes (MTAF) students Olafs Zvīnis un absolvents Edžus Bunka, Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) studenti Viesturs Kikors un Matīss Mālnieks un Rīgas Biznesa skolas students Miķelis Dravnieks.