Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Valmierieši atkārtotā cīņā pret norvēģiem centīsies triumfēt kausā

Valmierieši atkārtotā cīņā pret norvēģiem centīsies triumfēt kausā
"FBK Valmiera" parūpējusies par patīkamu pārsteigumu, aizspēlējoties līdz turnīra finālam. Priekšā vēl spēle pret "Slevik IBK" no Norvēģijas
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Vidzemes Olimpiskajā centrā šodien noslēgsies starptautiskais florbola turnīrs EuroFloorball Cup, kura finālā vīriešu komandu konkurencē laukuma saimnieki "FBK Valmiera" spēkosies ar Norvēģijas komandu "Slevik IBK", kurus spēja pieveikt grupu turnīrā. Tāpat šodien laukumā dosies FK "Ķekava" sieviešu komanda, lai mačā par piekto vietu tiktos ar "El Valle"komandu no Spānijas.

"FK Ķekava" (Latvija) – "CDE El Valle" (Spānija) pulksten 10:00
Turnīra noslēdzošajā dienā laukumā vispirms dosies FK "Ķekava" un "CDE El Valle" no Spānijas. Dienas sākums Valmierā izrādījies ļoti dzestrs, redzēsim vai tas nāks par labu Ķekavas komandai spēlei ar dienvidniecēm. Abas komandas turnīrā piedzīvojušas divus zaudējumus, bet abām bija reālas iespējas tikt pie panākuma grupu turnīrā vismaz vienā no spēlēm, kas ļautu spēlēt pusfinālā. Latvijas komanda vien pēcspēles metienu sērijā zaudēja vienībai no Slovākijas, kamēr spānietes pēc divām trešdaļām spēlēja neizšķirti ar polietēm. Interesanti, ka šīs divas komandas vēlāk arī spēkosies finālā...

Savā starpā abas komandas līdz šim nav tikušās, jo pirms diviem gadiem spānietes arī spēlēja par piekto vietu, kamēr "Ķekava" spēja kvalificēties pusfinālam.

"Nizhegorodets" (Krievija) – "Phoenix Fireball" (Ungārija) pulksten 13:00
Krievijas klubs turnīru sāka ar ļoti svarīgu uzvaru pār "FBK Valmiera", bet turpināja ar diezgan smagu zaudējumu pret Norvēģijas komandu, kur klubu iegāza daudzie noraidījumi. Parasti ar vienu uzvaru divās spēlēs pietiek, lai kvalificētos pusfinālam, taču visas kārtis sajauca valmierieši, tiekot galā ar norvēģiem un atstājot Ņižņinovgorodas komandu ārpus pusfināla. Bez cīņām labāko kvartetā palika arī Ungārijas čempionvienība, kas turnīra ievadā vēl desmit minūtes pirms mača beigām atradās līdzīgās pozīcijās ar "Betsafe/Ulbroka", mača izskaņā ielaižot trīs vārtus un piedzīvojot 5;8 neveiksmi. Otrajā spēlē pret Igaunijas komandu EMU tieši ungāri veica fantastisku atspēlēšanos, pēdējā minūtē, spēlējot bez vārtsarga, gūstot divus vārtus un ievirzot spēli pēcspēles metienu sērijā, kurā gan nācās piedzīvot neveiksmi, kas liedza iekļūt pusfinālā.

"Gdansk" (Polija) – "Pruske" (Slovākija) pulksten 16:00
Pārsteidzoši notikumi tika piedzīvoti piektdienas pirmajās divās spēlēs, kad vietas finālā dalīja dāmu četras labākās komandas. Vispirms Polijas komanda no Gdaņskas sāka ļoti pārliecinoši, ātri panākot 2:0 vadību pret spēcīgo Krievijas klubu "Nauka". Krievietes spēja atspēlēties, taču sekoja vēl viens izrāviens un gūtie vārti mača izskaņā, kad pretinieces bija nomainījušas vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, deva Gdaņskas komandai sensacionālu 7:4 uzvaru un vietu turnīra finālā, kamēr krievietēm Eiropas iekarošana uz vismaz vienu gadu ir noslēgusies.

Vēl spraigāks izrādījās otrs pusfināls, kurā Slovākijas komanda "Pruske" sāka ļoti vareni, panākot 3:0 vadību pret "Rubeni". Latvietes gan nepadevās un spēles vidū rezultāts bija jau neizšķirts 3:3. Slovākietes iemeta ceturtos vārtus, taču Laura Gaugere atbildēja ar vārtu guvumu gan vairākumā, gan mazākumā, pirmo reizi vadībā izvirzot Latvijas čempionvienību un šķita, ka spēle ir salauzta. Taču noslēdzošos momentus labāk nospēlēja slovākietes, kuras divas ar pusi minūtes pirms mača beigām guva uzvaru nesošos vārtus – 7:6, trešo reizi savstarpējās spēlēs tiekot galā ar "Rubeni" un nodrošinot vietu sacensību finālā.

"Slevik IBK" (Norvēģija) – "FBK Valmiera" (Latvija) pulksten 19:00
Vienīgās komandas, kas turnīra laikā sacentīsies atkārtoti. Norvēģijas klubs, kas jau pirms sacensībām tika uzskatīts par sacensību galveno favorītu, pusfinālu sāka fantastiski, pēc 45 minūtēm esot 10:0 vadībā pret igauņu EMU. Mača pēdējās desmit minūtēs norvēģi pārāk atslāba, ļaujot igauņiem atspēlēt piecu vārtu deficītu, taču 10:5 uzvara neizpalika un "Slevik" var gatavoties savam nu jau kārtējam finālam šāda līmeņa turnīrā.

Turnīra mājinieku komanda "FBK Valmiera" aizvadīja krietni spraigāku pusfinālu pret Latvijas čempionvienību "Betsafe/Ulbroka", cīņas gaitā nespējot nosargāt 2:0 un 4:2 pārsvaru, uzvarētāja noteikšanu atliekot līdz pat papildlaikam. Brīdī, kad šķita, ka arī pagarinājums noslēgsies ar neizšķirtu rezultātu, uzvaras vārtus pretuzbrukumā guva valmieriešu spēlējošais treneris Aigars Belasovs, panākot 5:4 un nodrošinot vietu turnīra finālā.

Abas finālistes savā starpā tikušās vienu reizi, šā turnīra priekšsacīkstēs valmieriešiem izcīnot 3:1 uzvaru. Toreiz tas apmierināja abas komandas, jo "Slevik" ar to pietika pirmajai vietai grupā, kamēr valmieriešiem panākums nodrošināja iekļūšanu pusfinālā. Šovakar viss sākas no jauna.

Vai FBK Valmiera tiks pie EuroFloorball Cup kausa?

  • 14

  • 14



Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Čempione "Tornado Titans/CF Liepāja". Foto: Ģirts Gertsons

Fantastiskā finālā noskaidroti jaunie Liepājas čempioni

6. aprīlī ar grandiozu finālu noslēdzās Liepājas 26. čempionāts florbolā. Izšķirošajā mačā "Tornado Titans/CF Liepāja" vien pēcspēles metienos ar 2:1 apspēlēja komandu "FK Kurši FSS". Tikmēr bronzas spēlē "BEL CIBO/MBR" ar 6:3 uzveica "Dunalku".
Čempione "Rubene-1", skanot finālmača finālsvilpei. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Sieviešu 1. līgas čempione – Kocēnu "Rubene-1"

Par Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas čempioni kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene-1", kas šodien Lielvārdes sporta centrā notikušajā finālspēlē ar 7:3 pārspēja "Līgatni". Neapturama šajā mačā bija pieredzējusī florboliste Edīte Bankava, kura izcēlās ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem. Komandai "Līgatne" vicečempiones tituls un sudraba godalgas.