Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Lietuvas zēni un Polijas meitenes uzvar AGON florbola turnīrā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Lietuvas zēni un Polijas meitenes uzvar AGON florbola turnīrā
Turnīra uzvarētāji - lietuvieši
Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas nogalē Kocēnos norisinājās starptautisks jauniešu florbola turnīrs 13-15 gadus veciem zēniem un meitenēm. Turnīrs bija viena no starptautiskā sporta projekta “AGON” aktivitātēm veselīga dzīvesveida popularizēšanai pusaudžiem, kuriem pastāv aptaukošanās risks un pusaudžiem, kuriem ir ierobežotas sociālās iespējas. Turnīrā startēja Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas komandas, kas viena apļa turnīrā noskaidroja vietu sadalījumu.

Trīs dienu laikā jaunie florbolisti no četrām valstīm aizvadīja turnīra spēles, sacentās dažādās komandu stafetēs, apskatīja Valmieras apkārtni un piedalījās florbola sezonas atklāšanas svētkos Cēsīs, kas ietvēra ielu florbola turnīru, spēcīgāko un precīzāko metienu konkursus, vingrošanu olimpietes Jolantas Dukures vadībā, svinīgo gājienu no pilsētas centra līdz sporta kompleksam un, protams, “Lekrings” - “Mogo-RTU/Rockets” mača noskatīšanos.

Meiteņu turnīrā Polijas, Igaunijas un Latvijas komandas izcīnīja pa divām uzvarām un godalgoto vietu sadalījums tika noteikts pēc vārtu attiecības savstarpējās spēlēs.

Meiteņu turnīra tabula

ValstsS.U.N.Z.Vārtu att.P.
Polija320116:24
Igaunija320111:34
Latvija32018:64
Lietuva30031:250

Zēnu turnīrā meistarīgākie izrādījās Lietuvas pārstāvji, kuri izcīnīja divas uzvaras un cīnījās neizšķirti ar latviešiem. Igauņi tika pie trešās vietas pateicoties uzvarai savstarpējā spēlē ar Latviju.

Zēnu turnīra tabula

ValstsS.U.N.Z.Vārtu att.P.
Lietuva321010:55
Polija31118:63
Igaunija31028:122
Latvija30215:82

Pēc turnīra notika apbalvošanas ceremonija, kurā balvas no Latvijas Florbola savienības prezidenta Ilvja Pētersona rokām saņēma visas komandas, labākie spēlētāji un konkursu uzvarētāji.

"Promotion and encourAGement of recreatiONal team sport" ("AGON") ir Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) koordinēts starptautisks sporta projekts, kura mērķis ir veicināt aktīvu dzīvesveidu 13-15 gadus vecu pusaudžu vidū, iesaistot viņus komandu sporta spēlēs. Projektā iesaistītas 15 organizācijas no piecām Eiropas valstīm. Latvijas Florbola savienība ir viens no projekta partneriem.

"AGON" projekta aktivitātēm iespējams sekot projekta mājaslapā: Agon un sociālo tīklu Facebook un Twitter profilos.

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Komisijas programmas “Erasmus+” līdzfinansējumu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...