Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Talsu jaunieši nosargā titulu, Elitē triumfē "Lielvārde/Fatpipe"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Talsu jaunieši nosargā titulu, Elitē triumfē "Lielvārde/Fatpipe"
"Lielvārde/FatPipe" kapteinis Jānis Mūrnieks ar tikko izcīnīto Unihoc Riga Cup ceļojošo kausu
Foto: Ritvars Raits

Noslēdzies triju dienu starptautiskais florbola turnīrs "Unihoc Riga Cup", kurā piedalījās 60 komandas no 12 valstīm, pulcējot teju 1000 sacensību dalībnieku. Prestižajā vīriešu Elites līgā triumfēja "Lielvārde/FatPipe", bet komandu skaita ziņā bagātākajā vīriešu konkurencē pārākie bija "FatPipe Team". Dāmu konkurencē nepārspētas palika FK NDD spēlētājas, bet jauniešu konkurencē nepārspēti palika "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/BT1".

Sacensību pēdējā diena sākās ar divām pusfināla spēlēm vīriešu konkurencē. Abas izvērtās ļoti spraigas, neiztiekot bez drāmas. Tā, "FatPipe Team", pateicoties jaunā Krista Bitenbindera vārtu guvumam, ar 1:0 pieveica "Oldschool", kuri mača pēdējā minūtē guva vārtus, taču tie netika ieskaitīti. Savukārt otrajā pusfināla spēlē "Naukšēni" ar 2:1 pieveica aizpagājušā gada čempionus "Rīgas Bigfoots". Spēles pirmajā puslaikā Naukšēnu komanda trīs reizes nonāca skaitliskajā mazākumā, taču vārtus nosargāja neskartus, vienā no pretuzbrukumiem Leo Lapiņam pat izdarot rezultatīvu metienu. Cīņas turpinājumā "Naukšēni" dubultoja savu pārsvaru, uz ko rīdzinieki spēja atbildēt ar vieniem vārtiem pašā spēles izskaņā. Naukšēnu Disko varēja sākties, jo komanda savā debijas gadā turnīrā bija sasniegusi lielo finālu.

Pēc tam kārta pusfinālu cīņām pienāca vīriešu Elites grupā. Spraigākā cīņa izvērtās starp ģeogrāfiskajiem kaimiņiem no Ogres un Lielvārdes. Pēc pirmā puslaika uz tablo bija kaujniecisks bezvārtu neizšķirts, taču drīz pēc pārtraukuma titulētākā Lielvārdes komanda izvirzījās vadībā. Puslaika vidū Toms Akmeņlauks ar skaistu soda metienu dubultoja pārsvaru, bet intriga spēlē atgriezās divas minūtes pirms cīņas beigām, kad izcēlās no savainojuma atguvušais Toms Rislings. Otrā pusfinālā tikās divas komandas, kas pērn cīnījās finālā – "FBC Lomma" piektajā minūtē izvirzījās vadībā pret "Rockets", kuri brīdi iepriekš nespēja realizēt soda metienu. Drīz vien tika nozīmēts vēl viens "bullītis" uz skandināvu vārtiem un to realizēja Mārtiņš Mende. Puslaika beigās Mārtiņš Brigmanis vadībā izvirzīja latviešus. Pēc tam divas reizes izcēlās Indriķis Siliņš, kurš šoreiz devās laukumā kā laukuma spēlētājs. Kad Aivis Hammers guva arī piektos vārtus, intriga izplēnēja un vēl vieni zviedru vārti tikai samazināja rezultāta starpību līdz 2:5.

Pēdējā pārbaudes spēlē starp pasaules vadošajām komandām somu "Happee" rezultatīvā spēlē ar 11:7 pieveica Zviedrijas Superlīgas komandu "Linkoping IBK". Jāpiezīmē, ka vēl četras minūtes pirms mača beigām rezultāts bija neizšķirts, bet turpinājumā somi guva četrus vārtus, no tiem divus pēdējā pasaules čempionāta vērtīgākajam florbolistam Peteram Kotilainenam, kurš pirmajās divās spēlēs laukumā devās epizodiski.

Ap pusdienlaiku klāt bija cīņas par medaļām un kā pirmie godalgas sāka dalīt jaunieši U-14 vecuma grupā. Mačā par bronzas godalgām "Rockets", vareni sāka spēkošanos ar "Babīti", nenosargājot pārsvaru, bet mača pēdējās trijās minūtes tika ielaisti divi vārti un nācās piedzīvot zaudējumu. Finālā jau pirmajā uzbrukumā Andrejs Šķerbergs atkāja rezultātu un ļāva "Talsu NSS/Krauzers" izvirzīties vadībā pret FBK SĀC. Turpinājumā kurzemniekiem vajadzēja septiņas minūtes, lai gūtu nākamos vārtus. Ar katru nākamo brīdi viņu pārsvars pieauga un mača noslēgumā komanda varēja līksmot par izcīnītu 7:0 uzvaru un ceļojošā kausa iegūšanu.

Vismazākā intriga finālcīņās bija novērojama U-16 vecuma grupā, kur "Rockets" bronzas mačā nespēja izrādīt pienācīgu pretestību "Ogres vilkiem", piekāpjoties ar rezultātu 1:10. Savukārt zelta spēlē "FS Masters/BT1" vēl pārliecinošāk ar 14:1 apspēlēja "Babīti", jau labu laiku pirms mača beigām uzsākot svinības, bet pēc spēles beigu sirēnas vienojoties kopējā dejā.

Daudz spraigākas cīņas izvērtās dāmu medaļu spēlēs. Mačā par bronzas godalgām turnīra debitantes un pašreizējās Latvijas čempiones "Rubene" iekrāja divu vārtu pārsvaru pār Cēsu "Lekringu", bet turnīra labākā uzbrucēja Klinta Mārtiņjēkaba divreiz spēja pietuvināt savu komandu līdz vienu vārtu deficītam. Trešo reizi turnīra vēsturē kārt kaklā bronzas medaļas komandai gan neizdevās, jo Jūlija Rozīte panāca 4:2, pieliekot punktu jautājumam par spēles uzvarētāju. Vēl lielāks sasprindzinājums bija zelta spēlē, kurā "Ķekavas Bulldogs" sākotnēji izvirzījās vadībā pret FK NND, taču līdz pārtraukumam rīdzinieces prata rezultātu līdzsvarot. Mača 26.minūtē Alise Kazaine vadībā izvirzīja jau rīdzinieces, bet 35.minūtē Karīna Saidova ar skaistu metienu pārsvaru palielināja līdz 3:1. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti un Latvijas vicečempiones varēja līksmot par pirmo titulu šajās sacensībās.

Vīriešu turnīrā par bronzas medaļām vairāk kā 13 minūtes komandas neprata gūt vārtus, bet tad Edijs Hammers atklāja rezultātu par labu "Rīgas Bigfoots". Kaut arī pirmajā puslaikā vairs nebija daudz atlicis, "Oldschool" prata ne vien atspēlēties, pateicoties Rolandam Kovaļevskim, bet arī pārņēma vadību pēc Daniela Aņa vārtu guvuma. Komandas turpināja rezultatīvi spēlēt arī uzreiz pēc pārtraukuma, katrai komandai gūstot pa vieniem vārtiem. Ilgstoši esot iedzinējos, "Rīgas Bigfoots" tomēr spēja lauzt cīņas gaitu, rezultātu izlīdzinot Maksimam Černovam, bet turpinājumā individuālo meistarību nodemonstrējot Hammeram, kuram divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle, kas nodrošināja 6:3 panākumu un bronzas medaļas. Finālspēlē nopietna spēkošanās par titulu tomēr neizvērtās, jo "Naukšēni" vairs nebija gatavi izrādīt nopietnu pretestību "FatPipe Team" komandai, piedzīvojot sagrāvi ar 0:6.

Vīriešu Elites līgas bronzas spēlē sacentās divas komandas, kas turnīra ievadā bija piedzīvojušas pa trim neveiksmēm. Šoreiz laimīgo lozi izvilka zviedru "FBC Lomma", kas ar rezultātu 5:2 apspēlēja "Ogres vilkus", pērnā gada sudraba godalgas nomainot pret bronzas medaļām. Savukārt finālā "Rockets" komandas iespējams pēdējā spēlē šādā virknējumā rīdziniekiem tomēr neizdevās izrādīt pretestību "Lielvārde/FatPipe" florbolistiem. Lielisku spēli aizvadīja Aivis Kusiņš, Sandris Virsnītis un Toms Akmeņlauks, lielā mērā trijatā izšķirot mača rezultātu par labu savai komandai – 5:2 uzvara un izcīnīts ceļojošais kauss.