Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Kohonens pagarina līgumu uz gadu - Kronbergs - uz diviem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kohonens pagarina līgumu uz gadu - Kronbergs - uz diviem
Mika Kohonens
Foto: Hc.se

Savas spēlētāju karjeras nolēmuši turpināt divas pasaules florbola leģendas - 40 gadus sasniegušais, par visu laiku labāko uzskatāmais, Mika Kohonens vēl uz sezonu pagarinājis līgumu ar FC "Helsingborg", savukārt 36 gadus vecais norvēģu florbola superzvaigzne Ketils Kronbergs vēl divas sezonas turpinās pārstāvēt "IBK Dalen". savu līderi spējis nosargāt arī AIK klubs.

Visu laiku labākais florbolists vēl uz gadu "Helsingborg"
40 gadus vecais somu leģendārais florbolists Mika Kohonens paziņojis, ka turpinās savu spēlētāja karjeru, vēl uz vienu sezonu pagarinot līgumu ar Zviedrijas Superlīgas klubu "FC Helsingborg". Savas karjeras laikā Kohonens kļuvis par trīskārtēju pasaules čempionu, četras reizes triumfējis Zviedrijas čempionātā un kļuvis par pirmo spēlētāju līgas vēsturē, kurš savācis 1000 rezultativitātes punktus. Aizvadītajā sezonā Kohonens tika pie 31 punkta, komandai ierindojoties astotajā vietā līgā, ceturtdaļfināla sērijā ar 1:4 piekāpjoties "IBF Falun".

"Astotā vieta čempionātā man neko nenozīmē. Arī došanās uz "Globe Arena", lai spēlētu finālā un tajā zaudētu, kas būtu respektējams rezultāts, man nav pietiekami labs. Šis ir augstākais līmenis šajā sporta veidā un vienmēr gribēšu kļūt par labāko," izteicies pēc uzvarām alkstošais veterāns.

Kronbergs vēl uz diviem gadiem paliek Superlīgā
Viens no visu laiku izcilākajiem pasaules florbolistiem norvēģis Ketils Kronbergs vēl uz divām sezonām pagarinājis līgumu ar Zviedrijas Superlīgas klubu "IBK Dalen". 36 gadus vecais florbolists ir atzīts par visu laiku labāko norvēģu florbolistu, pildot arī šīs valstsvienības kapteiņa pienākumus. Vairākus gadus viņš ir iekļauts starp pasaules gada desmit labākajiem spēlētājiem, bet 2013. gadā šajā rangā tika atzīts pat par otro labāko. 2013./14.gada sezonā florbolists tika atzīts par Superlīgas gada labāko centru, bet desmit pavadītajās sezonās šajā līgā viņam 301 aizvadītajā spēlē izdevies tikt pie 471 (272+199) rezultativitātes punkta.

AIK nosargā savu uzbrukuma līderi islandieti
Zviedrijas Superlīgas klubs AIK pagarinājis līgumu uz trim sezonām savu labāko punktu guvēju Andreasu Stefansonu, kurš aizvadītajā sezonā savāca 60 (50+10) rezultativitātes punktus, bet ar 50 precīziem metieniem atpalika vien no "Falun" līdera Aleksandra Galantes Karlstroma un "Helsingborg" uzbrukuma līdera Daniela Johansona, kuri izdarīja attiecīgi 68 un 51 precīzu metienu.

Interesanti, ka Stefansonam ir dubultpilsonība – Zviedrijas un Islandes un pats florbolists izteicies, ka karjeras laikā labprāt pārstāvētu Islandes valstsvienību.

"Pixbo" paraksta līgumu ar izlases aizsargu Milesonu
Lai gan slavenajam "Pixbo" klubam šī sezona noslēdzās priekšlaicīgi pēc 0:4 zaudējuma ceturtdaļfināla sērijā pret "Vaxjo", klubs nav atmetis domu atgriezties vadošo pulkā. Turpinot komplektēt sastāvu, komanda parakstījusi jaunu trīs gadu līgumu ar aizsargu Jensu Milesonu. Milesons karjeras laikā aizvadījis sešas spēles Zviedrijas valstsvienības sastāvā, pēdējo reizi valstsvienības sastāvā laukumā dodoties pērnā gada rudenī, gatavojoties pasaules čempionātam, kurā gan florbolists nepiedalījās. Aizvadītajā sezonā 26 gadus vecais florbolists "Pixbo" rindās tika pie 29 (14+15) rezultativitātes punktiem.

"Es jūtos ļoti labi gan šajā pilsētā gan komandā. Domāju, ka man ir labas iespējas tieši šeit turpināt attīstīt savas prasmes, tādēļ ar lielu prieku nolēmu pagarināt līgumu ar klubu," florbolists izteicies kluba mājaslapā.