Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Aizraujošā finālā triumfē "Team Rīga", dāmām bez pārsteigumiem

Aizraujošā finālā triumfē "Team Rīga", dāmām bez pārsteigumiem
Instant Graphics šoreiz konkurentes tā arī neatradās
Foto: Ritvars Raits

Starptautiskais florbola turnīrs "Unihoc Riga Cup" noslēdzies ar aizraujošu spēli vīru konkurencē, par čempioniem kļūstot "Team Riga". Dāmu konkurencē pārsteigumi netika novēroti, titulu izcīnot "Instant Graphics".

Vīru turnīrā līdz finālam aizkļuva komandas, kuras jau pirms sacensībām tika pieskaitītas galvenajām favorītēm – "Kurši/Ekovalis", kuri uzrādīja labāko rezultātu priekšsacīkstēs un "Team Riga", kuriem priekšsacīkstēs bija trešais labākais rādītājs. Mačs bija aizraujošs jau ar pirmajām minūtēm, jo abu komandu spēlētāji alka tikt pie panākuma un ceļojošā uzvarētāju kausa. Pirmajā minūtē rīdzinieki palika skaitliskajā mazākumā, taču tas netraucēja pretuzbrukumā vārtus gūt tieši viņiem, izceļoties Aināram Juškēvičam. Liepājnieki gan spēja izmantot skaitlisko vairākumu, līdzsvaru panākot Ivo Popovam. Arī turpinājumā neiztika bez asumiem, ar skaitlisko vairākumu vadību savējiem atgūstot Ivo Balodim. Perioda izskaņā ļoti spēcīgs un netverams metiens no tuvas distances padevās Ingaram Jansonam, kurš vēlreiz līdzsvaroja rezultātu uz tablo. Atrisinājums nāca aptuveni piecas minūtes pirms cīņas beigām. Tik tikko izturējuši skaitlisko mazākumu, liepājnieki iekrita uz pretuzbrukumu un turnīra labākais uzbrucējs Ēriks Akulovs guva zelta vārtus – 3:2 "Team Riga" labā.

Interesanti, ka "Team Riga" pavasarī triumfēja arī starptautiskā turnīrā Ukrainā, uz kurieni pēdējā laikā dodas daudz komandu no Latvijas. Komandas pārstāvis Gints Timoško gan atzina, ka uzvarēt Rīgā bijis krietni sarežģītāk.

Bronzas godalgas izcīnīja "Ezelin rappaajat" no Somijas, kas ļoti saspringtā cīņā ar 1:0 apspēlēja vienu no titulētākajām turnīra komandām "Bigfoots RIga/BRGD", kuri šosezon tādējādi palikuši bez vietas labāko trijniekā.

Dāmām uzvaru izcīna galvenās favorītes
Bez būtiskiem pārsteigumiem aizritēja dāmu turnīrs, kurā triumfēja "Instant Graphics", kas bija pulcējis ļoti spēcīgu sastāvu, ar teju visām ārzemēs spēlējošajām Latvijas florbolistēm, kurām palīgā devās arī vairākas agrāk labi zināmas florbolistes, kas pēdējos gados florbola laukumos redzamas maz vai nemaz. Finālā "Instant Graphics" sacentās ar Cēsu "Lekrings", kas labi pretojās favorītēm līdz pat pirmā puslaika pēdējai minūtei, tobrīd zaudējot ar 0:1. Taču pēdējā minūtē nācās zaudēt divus vārtus, kad rezultatīvi metieni padevās Santai Torsterei. Cēsnieces nepadevās, otrā puslaika sākumā vienus vārtus atspēlējot, kā arī izveidojot vēl vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, ko gan neizdevās realizēt.

Trešo vietu turnīrā izcīnīja FK "Ķekava", kas ar rezultātu 2:0 pieveica šo sacensību lielāko pārsteiguma autori "Arenculle" no Igaunijas, kas līdz cīņām par medaļām aizsniedzās, neskatoties uz vājo sniegumu grupu turnīrā.

"Rīgas lauvas" nesalūzt, apspēlējot "Baložus"
Ļoti interesants izvērtās fināls pašiem mazākajiem – zēnu U-11 vecuma grupā, kur sacentās "FBK Baloži" un "Rīgas Lauvas". Par īstu fināla atmosfēru parūpējās abu komandu vecāki, kas kuplā skaitā bija ieradušies atbalstīt savas atvases. Cīņu daudz labāk sāka Baložu jaunieši, kas vispirms izturēja skaitlisko mazākumu, bet pēc tam atklāja rezultātu. Vienā no epizodēm pārāk agresīvi nospēlēja "lauvu" kapteinis Lauris Nazarovs, nopelnot piecu minūšu sodu, ko vārtu guvumā pārvērta turnīra rezultatīvākais spēlētājs Patriks Zvejnieks. Otrajā puslaikā bija nospēlētas vien piecas sekundes, kad Pauls Filipenoks pārsvaru palielināja līdz 3:0. "Lauvām" momentu netrūka, taču kliboja realizēja. Kad izdevās tikt pie pirmajiem vārtiem, tas stiprināja pārliecību. Puslaika devītajā minūtē rezultāts bija sadeldēts līdz minimumam, bet pēc pāris mirkļiem jau bija arī neizšķirts. Uzreiz ieguvuši vairākumu, "Rīgas lauvas" jaunieši turpināja attīstīt pārsvaru, gūstot ceturtos vārtus un pārņemot vadību. Pēc šiem vārtiem Baložu puiši nesavaldījās, diviem spēlētājiem tiekot pie 2+10 minūšu soda, kas uz mirkli lika palikt bez četriem florbolistiem. Lielo vairākumu izdevās realizēt, gūstot piektos vārtus un pēc cīņas "Rīgas Lauvas" florbolisti varēja līksmot par 5:3 uzvaru.

Pie bronzas medaļām izdevās tikt "Zibeņu" komandai, kuras sastāvu veidoja jaunie hokejisti no Ozolniekiem un to apkaimes. Mazajā finālā "Zibeņi" pārliecinoši ar 16:1 sagrāva "FBK Riga Rockets".

"Ogres vilki" ārpus konkurences
Zēnu U-13 vecuma grupā piedalījās vien trīs komandas, turklāt ārpus konkurences bija "Ogres vilki", kas tā arī nesastapās ar vērā ņemamu pretestību. Viņu pretinieki finālā "FBK Riga Rockets" finālā izturēja sešas minūtes, bet turpinājumā viņu pretestību pilnībā sagrāva ogrēniešu duets Markuss Dumpis un Normunds Skučers, lielā mērā nodrošinot graujošo 19:2 uzvaru. Rīdziniekiem gan galvenais bija iekļūt finālā, ko viņi paveica, aizraujošā cīņā ar 5:2 pieveicot FK "JeNoti", jelgavniekiem liekot samierināties ar bronzas medaļām.


, 2018-08-20 18:58, pirms 6 gadiem
kam interese sitas setas turnirs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-21 12:12, pirms 6 gadiem
petušara rakstīja: kam interese sitas setas turnirs?
Man arī intresē no kurienes tu tāds esi radies
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Čempione "Tornado Titans/CF Liepāja". Foto: Ģirts Gertsons

Fantastiskā finālā noskaidroti jaunie Liepājas čempioni

6. aprīlī ar grandiozu finālu noslēdzās Liepājas 26. čempionāts florbolā. Izšķirošajā mačā "Tornado Titans/CF Liepāja" vien pēcspēles metienos ar 2:1 apspēlēja komandu "FK Kurši FSS". Tikmēr bronzas spēlē "BEL CIBO/MBR" ar 6:3 uzveica "Dunalku".
Čempione "Rubene-1", skanot finālmača finālsvilpei. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Sieviešu 1. līgas čempione – Kocēnu "Rubene-1"

Par Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas čempioni kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene-1", kas šodien Lielvārdes sporta centrā notikušajā finālspēlē ar 7:3 pārspēja "Līgatni". Neapturama šajā mačā bija pieredzējusī florboliste Edīte Bankava, kura izcēlās ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem. Komandai "Līgatne" vicečempiones tituls un sudraba godalgas.