Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Noskaidroti medaļu pretendenti URC 2017, fināli Sportacentrs.com

Noskaidroti medaļu pretendenti URC 2017, fināli Sportacentrs.com
FK NND līdz šim lielāko pretestību sarūpējušas norvēģu "pantēras", bet rīt fināls pret Ķekavas "buldogiem".
Foto: Ritvars Raitus

Aizvadīta otrā sacensību diena starptautiskajā florbola turnīrā "Unihoc Riga Cup 2017" un vairs tikai dažas komandas saglabā cerības uz titulu. Vienīgā ārvalstu komanda, kas turpina turnīru ir zviedru "Lomma FBC".

Zēnu U-14 vecuma grupā pusfinālos norisinājās divas diametrāli pretējas spēles. Vispirms priekšsacīkšu uzvarētāji "Talsu NSS/Krauzers" neatstāja nekādas cerības "Rockets U-14" komandai, kur liela daļa spēlētāju bija pat divus gadus jaunāki – 25:0. Savukārt otrs pusfināls starp "Babīti" un FBK SĀC izvērtās daudz spraigāks, kurā FBK SĀC izcīnīja 2:0 uzvaru, tādējādi spilgti revanšējoties par 3:4 neveiksmi grupu turnīrā.

Otrā jauniešu grupā (U-16) izslēgšanas turnīrs sākās jau ar ceturtdaļfinālu, kurā "Ogres vilki" ar 6:1 pieveica "Rīgas Lauvas", tādējādi nodrošinot tiesības spēlēt par medaļām.Pusfinālā pret regulārā turnīra uzvarētājiem "FS Masters/BT1" par panākumu gan neizdevās pacīnīties (1:9). Otrā pusfinālā "Babīte" ar 4:2 apspēlēja "Rockets" komandu, nodrošinot tiesības svētdien spēlēt finālā.

Dāmu turnīrā neiztika bez pārsteigumiem. Grupu turnīra pēdējā kārtā norvēģu "Sjetne Panthers", kuras turnīrā spēlē astoņu spēlētāju sastāvā pieveica "Rīgas Lauvas", ar ko gan izrādījās par maz, lai izvairītos no pēdējās vietas. Astotdaļfinālā norvēģietes tika galā ar igauņu "Arenculle" (3:1), bet otrajā astotdaļfinālā krietu "Angry Pigs" apspēlēja FK NND/RJTC (5:1). Spraigi notikumi bija vērojami ceturtdaļfinālos. Tā FK NND vien pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 pieveica "pantēras", kurām mača lielāko daļu talkā nāca veiksme. Savukārt "Rubene" tikai ar 3:2 apspēlēja "UKS Grodek". Pārējos pāros intrigasbija mazāk, labāko kvartetā iekļūstot arī "Ķekavas Bulldogs" un Cēsu "Lekrings". Cēsnieces gan bija zaudējušas vairākas spēlētājas, tādēļ pusfinālā pret FK NND iznāca 0:7. Latvijas čempionāta fināla atkārtojums šoreiz gan izpaliks, jo "Ķekavas Bulldogs" spēles otrajā pusē izrādījās pārākas pār desmitkārtējām Latvijas čempionēm no Kocēniem – 4:1.

Visvairāk izspēlēties nācās vīru komandām, kurām priekšā bija pēdējā spēļu kārta grupu turnīrā, kā arī četras izslēgšanas spēļu kārtas. Pirmajā no tām būtiski pārsteigumi netika fiksēti, bet otrajā kārtā pārsteigumu sarūpēja austriešu "KAC Floorball", kas ar 4:1 apspēlēja "Madonu". Dramatiski nākamo kārtu sasniedza baltkrievu "Pahonya", kas neilgi pirms spēles beigām atradās iedzinējos pret "Coyote", taču prata ne vien atspēlēties, bet arī izraut uzvaru. Savukārt pērnā gada bronzas medaļnieki "Einšteins" aizraujošā spēlē nosargāja 5:4 uzvaru pār somu "Puuhapussi". Ja otrajā kārtā baltkrieviem paveicās, tad astotdaļfinālā pret "Saulkalni" nācās piedzīvot neveiksmi pēcspēles metienu sērijā. Tikmēr austrieši ar minimālu 1:2 zaudēja "Rīgas Bigfoots", bet pērnā gada finālisti FC "Henhunters" no Zviedrijas vien pēcspēles metienu sērijā pieveica "ZeVid" komandu no Tukuma puses. Pēcspēles metienu sērija bija nepieciešama arī mačā starp "FatPipe" un "JeNo" (3:2).

Dienas izskaņā ceturtdaļfinālos "FatPipe Team" ar 2:0 atstāja sausā "Ķekavas Bulldogs", bet trijās pārējās cīņās uzvarētājus noskaidroja pēcspēles metienu sērijā. Tā "Naukšēni" ar 3:2 apspēlēja zviedrus, "Rīgas Bigfoots" tika galā ar "Saulkalni", bet gados jaunie "Talsu NSS/Krauzers" paklupa pret krietni pieredzējušākajiem "Oldschool" ar agrāko gadu Latvijas izlases vārtsargu Ritvaru Krēmeru priekšgalā.

Grupu turnīru noslēdza vīriešu Elites līgas komandas. Trešo vietu apakšgrupā izcīnīja "Ogres vilki", kas ar 6:4 pieveica zviedru "Lomma FBC", kuriem tā bija trešā neveiksme pēc kārtas. Pusfinālā zviedriem būs jāaizvada pērnā gada fināla atkārtojums, tiekoties ar "Rockets" komandu, kas kļuva par apakšgrupas uzvarētājiem, pateicoties 4:2 uzvarai pār "Lielvārde/FatPipe".

Visbeidzot, tika aizvadīta arī ļoti spraiga un aizraujoša pārbaudes spēle starp Somijas Elites līgas komandām "Happee" un TPS. Pērn Somijas čempionātā Turku komanda ierindojās ceturtajā vietā, kamēr "Happee" bija uzreiz aiz viņiem. Toreiz ceturtdaļfinālā "Happee" pārsteidza, uzvarot četrās spēlēs. Tādēļ TPS 7:4 uzvara mača izskaņā bija gana salda un deva pozitīvas emocijas, domājot par jauno sezonu.

Izšķirošās cīņas par medaļām tiks aizvadītas svētdien Ķīpsalas izstāžu namā. Spēles būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com mājaslapā.


Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Čempione "Tornado Titans/CF Liepāja". Foto: Ģirts Gertsons

Fantastiskā finālā noskaidroti jaunie Liepājas čempioni

6. aprīlī ar grandiozu finālu noslēdzās Liepājas 26. čempionāts florbolā. Izšķirošajā mačā "Tornado Titans/CF Liepāja" vien pēcspēles metienos ar 2:1 apspēlēja komandu "FK Kurši FSS". Tikmēr bronzas spēlē "BEL CIBO/MBR" ar 6:3 uzveica "Dunalku".
Čempione "Rubene-1", skanot finālmača finālsvilpei. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Sieviešu 1. līgas čempione – Kocēnu "Rubene-1"

Par Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas čempioni kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene-1", kas šodien Lielvārdes sporta centrā notikušajā finālspēlē ar 7:3 pārspēja "Līgatni". Neapturama šajā mačā bija pieredzējusī florboliste Edīte Bankava, kura izcēlās ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem. Komandai "Līgatne" vicečempiones tituls un sudraba godalgas.