Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Cīņā iesaistās "Ķekava", ulbrokieši par uzvaru grupā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cīņā iesaistās "Ķekava", ulbrokieši par uzvaru grupā
Juris Gribusts turnīra pirmajā mačā izcēlās ar trim vārtu guvumiem sešu minūšu laikā
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Valmierā ar četrām spēlēm šodien turpināsies EuroFloorball Cup 2017 florbola turnīrs. Savu pirmo maču aizvadīs FK "Ķekava" dāmu komanda, kamēr "Betsafe/Ulbroka" var nodrošināt uzvaru savā apakšgrupā.

"Olimpia Osowa Gdansk" (Polija) – "CDE El Valle (Spānija) pulksten 11:30
Otrā diena sāksies ar Polijas un Spānijas komandu divcīņu. Madrides klubs turnīru sāka ar 1:6 neveiksmi pret "Rubeni", parādot ievērojami labāku sniegumu pret Latvijas čempionvienību nekā pirms diviem gadiem, kad līdzīgā turnīrā ar latvietēm piekāpās ar bezcerīgu 0:9. Arī šodienas mačā pret Polijas klubu, kas dibināts 2013.gadā un kas uz Eiropas skatuves spēlē jau astoto sezonu, dienvidnieces nebūs favorītes. Tomēr viņām šajā cīņā obligāti nepieciešama uzvara, ja madridietes sapņo par iekļūšanu pusfinālā. Gdaņskas klubs EuroFloorball Cup turnīrā startēja 2014.gadā, ierindojoties ceturtajā vietā, sacensībām Cēsīs nekvalificējoties, jo nebija savas valsts čempiones. Savukārt pērn šādā turnīrā izdevās izcīnīt trešo vietu. Iekļūšana pusfinālā būs minimālais uzdevums arī šoruden.

"FK Ķekava" (Latvija) – "SK 98 Pruske" (Slovākija) pulksten 14:15
Turnīra otrajā diena cīņā gatavas iesaistīties arī Ķekavas spēlētājas, kurām šī būs otrā reize, kad vienība startē Eiropas kausos. 2015.gadā Cēsīs viņas šo iespēju nopelnīja kā otrā labākā Latvijas komanda, bet šoruden izmantoja iespēju, ka no dalības atteicās "NND Rīga". Pirms diviem gadiem Ķekavas komanda salīdzinoši neveiksmīgi startēja, jo vācu komandu "MFBC Grimma"spēja uzveikt vien pēcspēles metienu sērijā ar 5:4, savukārt pret Krievijas klubu "Nauka", ar kuru būs jātiekas rīt, nācās piedzīvot smagu kapitulāciju ar 0:12. Pusfinālā pret "Rubeni" pēc vāja spēles sākuma "Ķekava" gandrīz atguvās, taču piekāpās ar 4:5.

Šīs dienas pretinieces no Slovākijas uzskatāmas par spēcīgākām pretiniecēm, nekā vācu klubs pirms diviem rudeņiem. Par to var pārliecināties kaut vai ņemot vērā "Pruske" komandas 7:3 un 4:3 uzvaras pār "Rubeni". Jā, tas bija 2012. un 2013.gadā, bet fakts paliek fakts. Spēli būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com

"Slevik" (Norvēģija) – "Nizhegorodets" (Krievija) pulksten 17:00
Cīņa par uzvaru apakšgrupā. Krievijas klubs vakar dramatiskā cīņā nosargāja uzvaru pār laukuma saimniekiem "FBK Valmiera", sperot ļoti platu soli pusfināla virzienā, jo norvēģi tomēr uzskatāmi par apakšgrupas favorītiem. 2012. un 2013.gadā norvēģi neizpildīja uzdevumu, ierindojoties attiecīgi otrajā un trešajā vietā, izšķirošajās cīņās zaudējot "Lielvārdei" un Cēsu "Lekringam". Savukārt 2014.gadā beidzot komanda svinēja uzvaru turnīrā, nopelnot iespēju 2015.gadā piedalīties Čempionu kausa izcīņā, kur gan, līdzīgi kā lielākai daļai EuroFloorball Cup turnīra uzvarētājiem, nācās samierināties ar palikšanu pēdējā vietā. Šoruden komandai atkal jācīnās otrā ešelona turnīrā.

1989.gadā dibinātā kluba zināmākais spēlētājs ir Tomas Strāte, kurš piedalījies piecos pasaules čempionātos, 31 spēlē kopumā savācot 44 (17+27) rezultativitātes punktus. Pret Ņižņinovogordas klubu "Slevik" nav spēlējuši, bet iepriekš ar 9:7 un 10:3 viņi spējuši pieveikt citu krievu komandu "Pomor".

"EMU" (Igaunija) – "Betsafe/Ulbroka" (Latvija) pulksten 19:45
Latvijas čempionvienība turnīru sāka ar ātri ielaistiem vārtiem un salīdzinoši smagā cīņā nākušu 8:5 uzvaru pār Ungārijas čempionvienību "Phoenix Fireball". Šodien mačā ar Igaunijas čempionvienību Ulbroka var nodrošināt, pirmkārt, vietu pusfinālā, otrkārt – iespējams pat uzvaru apakšgrupā. Jāpiezīmē, ka latviešiem pirmās spēles satraukuma drudzim vajadzētu būt aiz muguras, savukārt Tartu komandai tas viss vēl ir priekšā, jo igauņi šovakar aizvadīs ne vien pirmo Eiropas kausa spēli Valmierā, bet šāda līmeņa turnīrā kopumā. Igauņi gana sekmīgi sākuši startu Elvi florbola līgā, taču pēdējā spēlē cieta smagu sagrāvi tieši pret "Betsafe/Ulbroka". Pieļaujams, ka pretinieki spēlēja arī nelielas paslēpes, jo uz Ulbroku nebija atbraukuši savā spēcīgākajā virknējumā. Turnīram Valmierā gan pieteikti visi labākie. Līdzīgi kā daudzas citas igauņu komandas, kas startējušas Eiropas kausos, savas rindas arī Tartu klubs papildinājis ar vairākiem leģionāriem. Šim turnīram pieteikti Latvijas florbolisti Maksims Terehovs un Jānis Tolmanis, krievi Romāns Družiņinskis, Pāvels Semjonovs, Aleksandrs Petrovs, Aleksandrs Avtušenko un soms Miko Sārivori.