Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Betsafe/Ulbroka" uzvar apakšgrupā, "Ķekavai" sāpīgs zaudējums bullīšos

"Betsafe/Ulbroka" uzvar apakšgrupā, "Ķekavai" sāpīgs zaudējums bullīšos
Labākie spēlētāji - Edžus Ceriņš un Pāvels Semjonovs
Foto: Ritvars Raits, IFF Floorball

Valmierā notiekošajā "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrā šodien par B apakšgrupas uzvarētāju kļuva vīriešu komanda "Betsafe/Ulbroka", kas ar 8:4 pieveica Tartu vienību "EMU SK". Sieviešu komanda "Ķekava" tikai pēcspēles metienos ar 2:3 atzina Slovākijas komandas "SK 98 Pruske" pārākumu, pamatīgi samazinot savas izredzes iekļūt pusfinālā.

"Betsafe/Ulbroka" pārspēj igauņus un uzvar apakšgrupā

Latvijas čempione "Betsafe/Ulbroka" turnīra pirmajā dienā spraigā cīņā ar 8:5 pārspēja ungārus, bet Igaunijas spēcīgākā komanda "EMU SK" (Tartu) "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrā debitēja tikai šodien. Maču vareni sāka ulbrokieši - jau 2. minūtē rezultātu atklāja Kārlis Jānis Petrovskis (1:0), bet 7. minūtē Kārlis Bulāns savas komandas pārsvaru jau dubultoja (2:0). Tiesa, drīz vien sekoja igauņu atbilde - pretinieki sešu minūšu laikā iemeta trīs golus, izvirzoties vadībā ar 3:2. Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts - 3:3. Tomēr jau otrajā trešdaļā ulbrokieši droši pārņēma vadības grožus, gūstot trīs vārtus pēc kārtas - 6:3. Pēdējā periodā "Betsafe/Ulbroka" droši novadīja maču līdz galam, vēl nedaudz palielinot savu pārsvaru - 8:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Ulbrokas komandas kapteinis Edžus Ceriņš, kurš ar diviem vārtu guvumiem bija rezultatīvākais. Divas piespēles Rolanda Kovaļevska kontā. Par labāko starp pretiniekiem atzina ELVI florbola līgas rezultatīvāko spēlētāju Pāvelu Semjonovu, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti. Pēc šīs uzvaras "Betsafe/Ulbroka" ar sešiem punktiem kļuvusi par B apakšgrupas uzvarētāju. Rīt ulbrokiešiem būs brīvdiena, bet "EMU SK" tiksies ar ungāriem mačā par vietu pusfinālā.

"Ķekava" turnīru sāk ar bullīšiem un vienu punktu

Šodien, turnīra otrajā dienā, spēkiem mērojās divas sieviešu komandas - FK "Ķekava" un "SK 98 Pruske" (Slovākija). Ja ķekavietēm tā bija pirmā spēle, tad slovākietes vakar jau spēkojās ar krievietēm, piedzīvojot smagu sakāvi ar 3:11. Tas gan viešņām netraucēja mačā pret ķekavietēm uzņemties iniciatīvu, iespiežot mūsu florbolistes savā aizsardzības zonā. "Ķekavas" aizsardzība izturēja tieši desmit minūtes, bet tad slovākiete Andrea Sidlova burzmā pie Kristīnes Kirilovas sargātajiem vārtiem tomēr pamanījās iemest golu - 0:1. 17. minūtē Ieva Bušmane vienā no pretuzbrukumiem droši lauzās uz "SK 98 Pruske" vārtiem, bet tika bloķēta. Viņa pati devās izpildīt soda metienu un bija rezultatīva - 1:1. Otrajā periodā bija aizvadīta viena minūtē, kad Slovākijas klubs jau otro reizi izvirzījās vadībā - 1:2. Ķekavietes gan nepadevās - 25. minūtē jau savus otros vārtus šajā mačā iemeta Ieva Bušmane, turklāt brīdī, kad viņas komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā (2:2). Pēdējās trešdaļas sākumā latvietēm bija iespēja veselas piecas minūtes spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču gūt vārtus neizdevās. Vairākums bija arī spēles izskaņā, kad pretiniece saņēma noraidījumu par Ievas Bušmanes bloķēšanu. Ieva šajā sadursmē cieta tik smagi, ka spēlē vairs nepiedalījās, viņu aizveda neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde. Spēle noslēdzās neizšķirti (2:2), tāpēc komandām bija jāizpilda pēcspēles metieni. Tikai 12. piegājienā uzvarēt izdevās komandai "SK 98 Pruske", kas šajā mačā bija pārāka ar 3:2, turnīra tabulā ierakstot divus punktus. "Ķekavai" šoreiz tikai viens punkts.

Par labāko spēlētāju FK "Ķekava" sastāvā tika atzīta vārtsardze Kristīne Kirilova, kura atvairīja 24 metienus spēles laikā, kā arī deviņus "bullīšus. Rezultatīvākā mūsu komandā bija Ieva Bušmane - divi goli. Jau rīt pulksten 11.30 "Ķekavai" paredzēta izšķirošā spēle par iekļūšanu pusfinālā. Pretiniecēs būs A apakšgrupas līdere "Nauka-SAFU-NT" (Krievija).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


"Leģions/Grobiņas SC", foto: Leģions

Zaicevs pēdējā sekundē ieved "Grobiņu" finālā

Otro sezonu pēc kārtas par Latvijas florbola čempionāta vīriešu 1.līgas titulu cīnīsies “Leģions/Grobiņas SC”, kas pusfināla ceturtajā mačā viesos ar rezultātu 4:3 izrāva uzvaru pār “Kuldīgas NSS/Linde Grupa”, tādējādi sērijā triumfējot ar 3:1.
"Aizkraukle/Koknese", foto: Floorball.lv

“Aizkraukle/Koknese” pārliecinoši sasniedz finālu un gatavojas titula aizstāvēšanai

Otro sezonu pēc kārtas Latvijas florbola čempionātā vīriešu 2.līgā finālā iekļuvuši “Aizkraukle/Koknese” florbolisti, kas svētdien pusfināla sērijas ceturtajā spēlē pārliecinoši ar 15:4 apspēlēja FK “Vārme”, tādējādi sērijā uzvarot ar 3:1.
Patriks Bērzups (#18), foto: Floorball.lv

U-14 vecuma grupas play-off sākas bez būtiskiem pārsteigumiem

Aizvadītas pirmās ceturtdaļfinālu spēles Latvijas florbola čempionātā zēnu U-14 vecuma grupā un pie panākumiem tika visas četras komandas, kuras regulārajā sezonā ieņēma augstāku pozīciju par saviem oponentiem.