Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Florbola veterāni ar panākumiem atgriezušies no Prāgas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbola veterāni ar panākumiem atgriezušies no Prāgas
"Rīga" ar izcīnītajām sudraba medaļām
Foto: praguemasters.cz

Čehijas galvaspilsētā Prāgā norisinājies tradicionālais florbola turnīrs "Prague Masters", kas tiek saukts par neoficiālo pasaules čempionātu veterāniem. Šoreiz ar atzīstamām sekmēm turnīrā startējuši arī latviešu florbolisti.

"Rīga" izcīna sudraba medaļas
Jaunākajā jeb Vīrieši 35+ kategorijā Latviju pārstāvēja komanda "Rīga", kas startēja ļoti veiksmīgi, aizcīnoties līdz pat finālam. Grupu turnīrā rīdzinieki vispirms ar 8:3 pieveica "Torza Sorry" no Čehijas. Šajā spēlē rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Ainārs Juškēvičs, kuram labi piebalsoja Ēriks Akulovs (2+1), Harijs Semjonovs (2+0) un Gints Timoško (1+1). Vienus vārtus guva arī Mārtiņš Brigmanis, bet Pēterim Freimanim divas rezultatīvas piespēles.

Otrās kārtas spēlē "Rīga" ar tādu pašu 8:3 pieveica citu čehu komandu "FbK Horni Sucha". Šajā spēlē rezultatīvākie bija Freimanis (2+2), Juškēvičs (2+1), Brigmanis (2+1) un Ainārs Anis (1+1), bet vienus vārtus guva arī Timoško. Jau pēc divām spēļu kārtām "Rīga" bija nodrošinājusi pirmo vietu savā G apakšgrupā, taču tas nemazināja komandas vēlmi turpināt uzvarēt un pēdējā priekšsacīkšu mačā ar 7:2 tika apspēlēts somu "HMK Vastuu". Arī šoreiz rezultatīvākajam latvietim četri punkti, šoreiz tādu statistiku savācot Juškēvičam (2+2). Semjonovam divi vārtu guvumi, Freimanim (1+2), bet Akulovam divas rezultatīvas piespēles. Pa reizei pie vārtu guvumiem tika arī Anis un Brigmanis.

Izcīnītā uzvara apakšgrupā rīdziniekiem izslēgšanas turnīru ļāva uzsākt no trešās kārtas jeb 1/8 fināla, kurā pretim stājās vietējais "AGC mala strana". Čehi nopietnu pretestību nespēja izrādīt, "Rīgai" izcīnot uzvaru ar 12:3. Freimanim šajā spēlē 5 (4+1) punkti, rezultatīvi darbojās arī Anis (2+1), Brigmanis (2+0), Akulovs (1+2), Timoško (1+2), Juškēvičs (0+2) un Edgars Dzeguze (0+2), bet pa reizei vārtus guva ari Semjonovs un Mareks Dzenovskis. Spraiga izvērtās ceturtdaļfināla spēle pret somu "SBS Kings Old Farts", kurus izdevās apspēlēt vien pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:3. Uzvaras vārtus guva Freimanis (2+1), kurš arī bija rezultatīvākais. Vēl pie punktiem šajā cīņā tika Juškēvičs (1+2) un Semjonovs (1+0).

Pusfinālā samērā komfortabla 5:2 uzvara pār "FBI Prinrodni vany" no Čehijas – Akulovam un Brigmanim 2+1, vēl reizi čehi mača izskaņā ievirzīja bumbiņu savos vārtos. Titulu diemžēl latviešiem neizdevās izcīnīt, jo finālā ar 2:3 nācās zaudēt vēl vienai čehu komandai "Hlasna", kas uzvaras vārtus guva desmit minūtes pirms pamatlaika beigām. Pa reizei sāncenšu vārtsargus pārspēja Juškēvičs un Brigmanis.

Turnīra divi rezultatīvākie florbolisti bija "Rīga" komandas uzbrucēji Pēteris Freimanis (9+9) un Ainārs Juškēvičs (8+10) par četriem punktiem apsteidzot tuvākos konkurentus.

"Divupe 2" izcina bronzas medaļas, "Melnie/Rubene" apstājas priekšlaicīgi
Divas komandas startēja arī Male 40+ kategorijā. Labākās sekmes demonstrēj "Divupe 2" komanda, kas pamatā veidota no Bauskas florbola veterāniem, kuriem piesaistīti daži citu komandu spēlētāji. Grupu turnīru latvieši sāka ar 6:0 uzvaru pār čehu "Star Dust", ar trim rezultatīvām piespēlēm izceļoties Artim Malkavam. Rezultatīvi bija arī Gints Vecelis (1+1) un Normunds Grunckis (1+1), bet pa reizei pie vārtu guvumiem tika arī Gatis Feldmanis, Ingus Panteļejevs, Jānis Freivalds un Māris Akmentiņš. Otrās kārtas spēlē neizdevās nosargāt divu vārtu pārsvaru pret "ASK Lovosice-LFP", maču nospēlējot neizšķirti 2:2. Divas piespēles izdarīja Feldmanis, bet vārtus guva Amkentiņš un Konstantīns Balzaris. Pēdējā mačā pret slovāku "Forever Young Orava" vajadzēja izcīnīt pēc iespējas pārliecinošāku uzvaru, lai tiktu pie pirmās vietas grupā. Panākums ar 6:1 to arī nodrošināja. Divus vārtus guva Balzaris, Freivaldam 1+1, bet pa vieniem vārtiem arī Panteļejevam, Gruncim un Andrim Erenbotam.

Krietni internacionālākā apakšgrupā nonāca "Melnie/Rubene", kuriem gan sekmes nebija tik labas. Jau turnīra ievadā ar 1:4 tika zaudēts norvēģu "Brodd IBK", vienīgos vārtus gūstot Ronaldam Baldiņam. Tālāk sekoja 1:11 sagrāve pret zviedru "Mora IBK/IBF", ar vārtu guvumu izceļoties Mārcim Krūmiņam. Pret "FBŠ Hattrick Brno" neizdevās gūt arī goda vārtus (0:7), bet 5:1 uzvara pār slovāku "Lazio sport club Kosice" deva ceturto vietu piecu komandu konkurencē. Divus vārtus guva Roberts Mačulāns, Rolandam Littem vieni vārti un viena piespēle, bet pa reizei precīzi meta Sandijs Eglītis un Ģirts Priedītis.

Līdz ar to Kocēnu klubs izslēgšanas turnīru bija spiesti sākt jau ar 1/32 finālu, kurā ar 6:2 apspēlēti čehu "Black Angels". Andim Švānam un Normundam Zēmelim šajā spēlē vārti un piespēle, bet pa reizei ar vārtu guvumiem izcēlās Andris Pēkšēns, Baldiņš, Eglītis un Toms Kūkojs. Tomēr jau nākamā spēle (1/16 fināls) pret norvēģu "Sagene Legends" izrādījās pēdējais latviešu klubam, jo nācās ielaist izšķirošos vārtus trīs minūtes pirms cīņas beigām, kas lika piedzīvot 3:4 zaudējumu. Ar vārtu guvumiem izcēlās Eglītis, Mačulāns un Māris Austrums.

Kad "Melnie/Rubene" bija jau noslēguši turnīru, "Divupe 2" tikai sāka izšķirošās spēles, 1/8 finālā ar 3:2 pieveicot "SKP Falkoni Holešov", vārtus gūstot Malkavam, kā arī Agrim Grandovskim un Elvim Sakārnim. Ceturtdaļfinālā ar 6:2 tika apspēlētas "Sagene" leģendas, tādējādi atriebjot otras latviešu komandas izslēgšanu no turnīra. Malkavam šajā cīņā 2+1, Feldmanim 1+1, bet pa vārtiem guva arī Ingus Panteļejevs, Konstantīns Balzaris un Māris Akmentiņš. Par iekļūšanu finālā bija jāsacenšas ar vietējo "FBŠHattrick Brno" komandu, spēles pamatlaikā katra komanda guva pa vieniem vārtiem, latviešiem izceļoties Panteļejevam. Tomēr pēcspēles metienu sērijā pārāki bija Brno florbolisti, liekot latviešiem samierināties ar bronzas medaļām.