Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Baltais gulbis" atgriežas čempionu tronī

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar "Baltais gulbis" uzvaru noslēdzies starptautiskais florbola turnīrs "Border Cup", kurš jau tradicionāli maijā tiek izspēlēts Valkā. Finālā uzvarētājs tika noskaidrots mača pēdējā sekundē.

Turnīrs šovasar norisinājās jau astoto reizi un šoreiz turnīrā piedalījās 16 vīriešu komandas, vispirms izspēlējot grupu turnīru, lai pēc tam noskaidrotu čempionus un pārējos medaļniekus. Grupu turnīrā labākās sekmes demonstrēja "Ikšķile", "Vilki" un "Baltais Gulbis", izcīnot uzvaras visās trijās spēlēs. A grupā par labāko komandu kļuva pērnās sezonas uzvarētāji "Vanagi", kuri vienu spēli gan noslēdza neizšķirti.

Turnīra otrajā dienā visas četras apakšgrupu uzvarētājas vairāk vai mazāk pārliecinoši pārvarēja 1/8 fināla barjeru, bet ceturtdaļfinālā turnīrs priekšlaicīgi noslēdzās uzreiz divām no favorītu komandām. Tā "Vanagi" ar rezultātu 3:5 piekāpās "Coyote" komandai, noliekot čempionu pilnvaras. Savukārt "Ikšķile" nespēja tikt galā ar vietējo "FK Valka", kuru rindas gan bija pastiprinātas ar vairākiem virslīgas spēlētājiem – zaudējums 2:5.

Pusfinālā "Baltais Gulbis" ar rezultātu 3:1 apspēlēja "Coyote", bet "Vilki" no Ogres svinēja 3:2 uzvaru pār "FK Valka". Vietējā Valkas komanda tika pie bronzas medaļām, lai gan pamanījās mača pēdējā minūtē izlaist uzvaru pār "Coyote", pēcspēles metienu sērijā uzvaras vārtus gūstot Mārtiņam Brokam – 3:2. Arī fināls izvērtās ļoti dramatisks, jo pēdējā minūtē Elvijs Jankovskis guva vārtus, ļaujot "Vilkiem" panākt 3:3 izlīdzinājumu pret "Baltais Gulbis". Tomēr vienu sekundi (!) pirms pamatlaika beigām Ingars Matisons izrāva uzvaru "gulbjiem", kuri tādējādi kļuvuši par trīskārtējiem turnīra uzvarētājiem, atkārtojot 2012. un 2013. gada panākumus.

"Border Cup" turnīra medaļnieki:

Gads1.vieta2.vieta3.vieta
2016.Baltais GulbisVilkiFK Valka
2015.VanagiBaltais GulbisOgres vilki
2014.RosbankBrenguļu alusFK Valka
2013.Baltais GulbisNaukšēniSTK
2012.Baltais GulbisČomiVimba
2011.Old CrabsFK ValkaČomi
2010.ČomiFK ValkaVimba
2009.ČomiVimbaLootus
2008.ČomiLootusVimba