Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Latviešu klubi Prāgā apstājas pret čempioniem vai finālistiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latviešu klubi Prāgā apstājas pret čempioniem vai finālistiem
Foto: Ritvars Raits

Ar atzīstamām sekmēm no šīs vasaras lielākā florbola turnīra mājās var doties Latvijas klubi, kas "Czech Open" spēlēja atzīstami, izslēgšanas turnīrā zaudējot vai nu nākamajiem turnīra uzvarētājiem vai sacensību finālistiem. Gan Cēsu "Lekrings", gan "Old Crabs" spēja aizspēlēties līdz ceturtdaļfinālam, bet Evelīna Garbare uzspēlēja arī pusfinālā.

Cēsu "Lekrings" startēja otrajā prestižākajā turnīrā Male Pro, grupu turnīrā divreiz spēlējot neizšķirti un vienreiz uzvarot. Astotdaļfinālā latviešiem pretim stājās Čehijas U19 izlases kandidāti, kurus izdevās uzvarēt ar rezultātu 4:3, uzvaras vārtus piecas sekundes pirms mača beigām iemetot Olafam Zvīnim, kurš jau savā pirmajā turnīrā Cēsu komandas rindās pieteicies kā viens no līderiem. Ar vārtu guvumiem atzīmējās arī Andris Rajeckis, Gints Bērtulis un Jānis Melderis. Par vietu pusfinālā gaidīja spēkošanās ar Šveices otrās spēcīgākās līgas klubu "Floorball Thurgau", kuriem tika zaudēts ar 2:4, lai gan trešajā minūtē Andris Rajeckis vadībā izvirzīja latviešus, bet 31.minūtē Zvīnis panāca 2:1. Pēdējās minūtēs šveicieši tomēr spēja lauzt cīņas gaitu sev par labu. Šveicieši vēlāk aizspēlējās līdz finālam, kurā arī izcīnīja uzvaru.

Male Open grupā "Old crabs" komandai turnīrs bija jāsāk ar otro izslēgšanas turnīra kārtu jeb 1/64 finālu. Tajā pretm stājās šveiciešu komanda "Unihoc Rats", kurus izdevās uzvarēt ar rezultātu 3:1, vārtus gūstot Gintam Skrastiņam, Artim Malkavam un Aigaram Belasovam. 1/32 finālā pretim stājās somu komanda "Jove", kurus rezultatīvā spēlē izdevās uzvarēt ar 6:3, divus vārtus un divas piespēles savācot Aināram Juškēvičam, divreiz izceļoties Gintam Skrastiņam, bet pa reizei precīziem esot Imantam Mastiņam un Tomam Kirmužam. Turpinot cīņu, 1/16 finālā latvieši spēka nosargāt 3:2 uzvaru pār čehu komandu "FBC Texas", vārtus gūstot Juškēvičam, Skrastiņam un Kirmužam. Savukārt 1/8 finālā vieglākā spēlē ar 4:1 apspēlēti "Mouse Selection" no Šveices, divreiz pretinieku vārtsargu pārspējot Aigaram Belasovam, bet pa reizei atzīmējoties Juškēvičam un Skrastiņam. Iekļuvuši ceturtdaļfinālā, latvieši tajā ar sauso 0:4 zaudēja vēlākajiem turnīra uzvarētājiem "1.MVIL Ostrava", sacensības noslēdzot ar izcīnītu piekto vietu 128 komandu konkurencē.

"FBK Carnikava", pārvarējuši pirmo izslēgšanas turnīra kārtu, otrajā kārtā jeb 1/64 finālā tikās ar čehu komandu "Florbal Sokolov", kuri tika uzvarēti dramatiskā spēlē ar rezultātu 3:2, uzvaras vārtus latviešiem gūstot nepilnu pusminūti pirms cīņas beigām, kad izcēlās Mārtiņš Neilands. Tāpat precīzi metieni padevās Jānim Boroduškam un Kristeram Kampānam. Nākamajā kārtā (1/32 finālā) pret somu "Joukkue Ihan Jees" vēlreiz izdevās izcīnīt uzvaru ar rezultātu 3:2, tiesa, šajā spēlē rezultāts cīņas gaitā bija arī 3:0 latviešu labā un vien mača pēdējās minūtēs somi rezultātu padarīja cienījamāku. Ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Ivo Videjus, bet vienreiz precīzs bija Dāvids Barkāns. Savukārt 1/16 finālā pret citu somu komandu "Fousek Team" paspēkoties vairs neizdevās un latvieši cieta sagrāvi ar rezultātu 0:7, izstājoties no turpmākās cīņas. Jāpiezīmē, ka somi vēlāk aizkļuva līdz turnīra finālam, kurā gan piedzīvoja neveiksmi.

Evelīnas Garbares pārstāvētais Šveices spēcīgākās līgas klubs "Wizards Bern Burgdorf" bija aizkļuvis līdz turnīra ceturtdaļfinālam, kurā ar rezultātu 5:2 tika pieveikta Slovākijas izlase, latviešu florbolistei šajā mačā izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Par vietu finālā šveicietes ar rezultātu 1:4 zaudēja "Pixbo Wallenstam IBK", lai gan pirmā puslaika otrajā pusē izvirzījās vadībā. Zviedrietes vēlāk finālā kļuva par čempionēm, apspēlējot "1.SC TEMPISH Vitkovice" komandu.

Sieviešu Elites grupā startēja arī Norvēģijas čempionvienība "Sveiva", kurai gan turnīrs izvērtās neveiksmīgs, jo pie panākuma tā arī neizdevās tikt, spēlē par 11.vietu ar 3:4 atzīstot "Elite Praha" pārākumu. Ar vārtiem un piespēli izcēlās Diāna Isjomina, bet Līgai Garklāvai viena rezultatīva piespēle.