Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Četras komandas atkārtoti kļūst par "Unihoc Riga Cup" čempionēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Četras komandas atkārtoti kļūst par "Unihoc Riga Cup" čempionēm
Vīriešu Elites līgas uzvarētāji "RTU/Rockets"
Foto: Renārs Buivids

Noslēdzies ceturtais starptautiskais florbola turnīrs "Unihoc Riga Cup", kurā četras komandas jau ne pirmo reizi kļuva par turnīra uzvarētājiem.

Pēdējā sacensību dienā tika sadalīti pieci medaļu komplekti. Prestižākajā grupā vīriešu Elites divīzijā ļoti spraiga izvērtās spēle starp ASV valstsvienību, kas ar katru spēli demonstrēja arvien labāku sniegumu un FK "Bauska" florbolistiem, kuriem vajadzēja sadalīt bronzas medaļas. Pašā spēles sākumā amerikāņi guva divus vārtus, ieliekot pamatu uzvarai, tomēr līdz pirmā puslaika beigām ar 4:3 vadībā bija jau latvieši. Pēc pārtraukuma baušķenieki panāca arī 6:4 vadību, bet amerikāņi nepadevās, izlīdzinot rezultātu un neesot tālu arī no uzvaras. Bronzas medaļu likteni izšķīra pēcspēles metienu sērija, kurā vienīgos vārtus guva Aivis Barkovskis, nodrošinot trešo vietu baušķeniekiem. Amerikāņiem nācās samierināties ar ceturto vietu, taču komandas vadība bija ļoti apmierināta ar pavadīto laiku Rīgā un ar jaunu sparu gatavojas labam startam pasaules čempionātā decembrī, kad atkal atgriezīsies Rīgā. Ja bronzas mačs izvērtās ļoti spraigs, tad finālā intriga izplēnēja jau ļoti ātri, jo zviedru komanda "Lomma FBC" bija pārāk sagurusi, iepriekšējo divu dienu laikā aizvadot 11 spēles. Tas pie pārliecinošas 9:1 uzvaras finālā ļāva tikt "RTU/Rockets" komandai, kas titulu atguva pēc viena gada pārtraukuma, otro reizi uzvarot Elites grupā, bet trešo reizi kopumā kļūstot par turnīra čempioniem.

Vīriešu grupā vispirms bija jāaizvada pusfināli un tajos iepriekšējo kārtu lielākie nemiera cēlāji tomēr nespēja parūpēties par vēl kādiem pārsteigumiem – Cēsu "Einšteins" ar 3:5 zaudēja "Rēzeknes BJSS", bet "Paw J" ar 2:4 atzina zviedru kluba "FC Henhunters" pārspēku. Mačā par bronzas medaļām cēsnieki svinēja 2:0 uzvaru pār "Paw J", vēl vienu lielisku spēli aizvadot turnīra labākajam vārtsargam Oskaram Sietinsonam. Finālā tradicionāli rezultatīvs bija zviedrs Niklas Johansons, kurš pērn bija turnīra trešais rezultatīvākais spēlētājs, bet šosezon bija pārliecinošs līderis šajā rādītājā. Tomēr ar to izrādījās par maz, jo "Rēzeknes BJSS" svinēja minimālu uzvaru ar rezultātu 5:4, pēc viena gada pārtraukuma atgriežoties tronī.

Dāmu konkurencē bronzas medaļas dramatiskā spēlē izcīnīja Cēsu "Lekrings", otro gadu pēc kārtas uzvarot "mazajā finālā". Šoreiz tajā ar rezultātu 3:2 tika pieveiktas "FK NND" spēlētājas, lai gan mača izskaņā neiztika bez dramatiskiem notikumiem, jo 30 sekundes pirms cīņas beigām Anna Aļošina samazināja rezultātu līdz minimumam, bet vēl pēc 17 sekundēm Santai Torsterei neizdevās izmantot soda metienu. Finālā arī bija vērojama spraiga spēle, taču "Ķekavas Bulldogs", kuri turnīru nebūt nesāka pārliecinoši, pirmā puslaika beigās dažu sekunžu laikā ielaida divus vārtus un pēc pārtraukuma vairs nespēja atspēlēties pret "Rīgas Lauvām", ļaujot galvaspilsētas komandai svinēt uzvaru ar rezultātu 5:3 un arī šī komanda tronī atgriezās pēc viena gada pārtraukuma.

Vienīgie, kuriem savu titulu izdevās nosargāt bija "Lielvārde" florbolisti U-16 vecuma grupā, tiesa te jāsaka, ka vairāki spēlētāji bija nomainīti vecuma limita dēļ. Finālā "Lielvārde" spēkojās ar "Rubeni", kuru rindas papildināja vairāki "FS Masters/Ulbroka" spēlētāji. Cīņa izvērtās spraiga, "Lielvārdei" svinot panākumu ar 5:3. Bronzas medaļas otro turnīru pēc kārtas kaklā varēja kārt "Ķekavas Bulldogs", kas pēcspēles metienu sērijā apspēlēja "RTU/Rockets", izšķirošo bullīti realizējot Endijam Kleistrovam.

Savukārt "Talsu NSS/Krauzers U14" kļuva par vienīgo komandu šosezon, kuri pirmo reizi kļuvuši par "Unihoc Riga Cup" uzvarētājiem. Pērn talsinieki uzvarēja Elites grupā, bet vēl pirms gada tika izcīnīta bronza U16 grupā. Šoreiz Talsu komanda, kas turnīram pieteicās kā pēdējā, uzvarēja visās spēlēs tostarp finālā pret "RTU/Rockets" ar rezultātu 6:1, komfortabli tiekot pie panākuma. Līdzīgāka izvērtās spēle par bronzas medaļām, kurā "Babīte" ar rezultātu 5:3 apspēlēja "Rīgas Lauvas".