Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"FBK Valmiera" uzvar jubilejas "Border Cup" turnīrā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"FBK Valmiera" uzvar jubilejas "Border Cup" turnīrā
"Border Cup 2017" trīs labākās komandas

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valkā norisinājās 10. starptautiskais florbola turnīrs "Border Cup", kurā par uzvarētājiem kļuvuši "FBK Valmiera" spēlētāji.

Līdzīgi kā pēdējos gados ierasts, arī šosezon turnīrā piedalījās 16 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās vispirms aizvadīja grupu turnīru cīņas, lai sacensību otrajā dienā dotos laukumā un aizvadītu izslēgšanas spēļu turnīru.

Priekšsacīkstēs maksimālo punktu skaitu savāca triju apakšgrupu uzvarētāji – tradicionāli šā turnīra dalībnieki BGB, Somijas komanda RDC un SHK Hai no Igaunijas. Savukārt pa A apakšgrupas uzvarētājiem ar pieciem punktiem kļuva "FBC Legion" komanda no Baltkrievijas.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā lieli pārsteigumi netika novēroti, bet ceturtdaļfinālā sensacionālu uzvaru pār "SHK Hai" izcīnīja SK "Coyote" (3:2), kas savā apakšgrupā bija tikuši tikai pie viena punkta. Tāpat jau ceturtdaļfinālā ceļš pretim kausam aprāvās baltkrievu komandai. Pusfinālā "FBK Valmiera" pēc līdzīgas cīņas mača izskaņā izrāva neizšķirtu pret RDC, vēlāk uzvarot arī pēcspēles metienu sērijā. Savukārt otrajā pusfināla spēlē BGB pateicoties Linarda Ščegoļeva un Klāva Boša rezultatīvajam sniegumam ar 2:0 pieveica "SK Coyote".

Cīņā par bronzas medaļām RDC bija liels teritoriālais pārsvars pār "SK Coyote", taču Inčukalna komanda labāk realizēja savas izdevības un vienīgi mača izskaņā izlaida uzvaru pamatlaikā, taču spēja triumfēt pēcspēles metienu sērijā, pateicoties Gvido Bišera vārtu guvumam.

Galvenajā spēlē par uzvaru turnīrā "FBK Valmiera" gana pārliecinoši ar rezultātu 4:1 pieveica BGB, divus vārtus gūstot Mārtiņam Brokam, bet pa reizei izceļoties Intam Vilkam un Ričardam Brokam.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs ar 17 (14+3) punktiem bija Ints Vilks, bet četri nākamie spēlētāji savāca pa desmit punktiem – Vilka komandas biedri Mārtiņš Broks un Matīss Salmiņš, kā arī Jānis Levanovičs no "Coyote" un Aleksandrs Avtušenko no "SHK Hai".