Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Zināmas komandas, kas dalīs medaļas "Unihoc Riga Cup"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Aizvadīta otrā sacensību diena ceturtajā starptautiskajā florbola turnīrā "Unihoc Riga Cup" un cīņu par pieciem čempionu kausiem turpina vairs tikai pašas labākās komandas. Nav izticis arī bez pārsteigumiem.

Vīriešu Elites līgā trīs apakšgrupu cīņas bija jāaizvada ASV valstsvienībai, kas piektdien draudzības spēlē bija bezspēcīgi pret Latvijas izlasi, ciešot sakāvi ar rezultātu 1:14. Arī šīs dienas sākumā viņiem sekmes bija vājas, jo zviedru komandai "Lomma FBC" tika zaudēts ar rezultātu 2:7, bet pret "RTU/Rockets" vēl viena smaga sagrāve ar rezultātu 1:11. Pēdējā grupu turnīra cīņā bija jāspēlē ar "FK Bauska", kur ziemeļamerikāņi demonstrēja ļoti labu cīņassparu, vien pašā mača izskaņā ar 4:5 zaudējot "FK Bauska". Tas pusfinālā nozīmēja spēkošanos ar "RTU/Rockets" un šķita, ka būs vēl viena sagrāve, taču viesi domāja savādāk, otrā puslaika vidū panākot 3:0 vadību. Īstajā laikā rīdzinieki pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu un pēc tā bija vajadzīgas vien 33 sekundes, lai rezultāta starpību sadeldētu līdz minimumam. Trīs minūtes pirms cīņas beigām Dinārs Vaitaitis panāca izlīdzinājumu, bet uzvaru nepilnas divas minūtes pirms mača beigām rīdziniekiem izrāva Miķelis Dravnieks. Aizraujošs un nervozs izrādījās otrs pusfināls, kurā "Lomma FBC" pirmajā puslaikā iekrāja divu vārtu pārsvaru pār "FK Bauska" un šo vadību nosargāja līdz spēles beigām, lai gan baušķenieki divreiz pietuvojās viena precīza metiena attālumā.

Vīriešu konkurencē vispirms tika nospēlētas pēdējās priekšsacīkšu spēles un turpinājumā jau sākās izšķirošās cīņas. 1/16 finālā par lielāko pārsteigumu parūpējās "IBK Griffin", kas Cēsu derbijā pirmajā puslaikā iekrāja solīdu pārsvaru un ar 3:0 apspēlēja "SK Fono". Pārējos pāros būtiski pārsteigumi netika novēroti. Nākamajās kārtās pārsteigumi bija vēl iespaidīgāki, jo 1/8 finālā turnīrs noslēdzās "Nūjas.lv", kuri grupu turnīram izskrēja cauri svilpodami, bet šajā kārtā ar 4:8 piekāpās "Paw J". Cēsu "Einšteins" mača gaitā atspēlējās no 1:4 un ar 5:4 uzvarēja "FK Saulkalne", bet "JeNo" nerezultatīvā spēlē ar 0:1 zaudēja "Kuldīgai". Ceturtdaļfinālos pie uzvarām tika "Rēzeknes BJSS", "Paw J" un "Henhunters', kuri ar 10:3 sagrāva pārmocītos "Lomma FBC" florbolistus, kuriem tā bija septītā spēle dienā. Par īstu saldo ēdienu pašā dienas izskaņā parūpējās "Einšteins", kuri pēcspēles metienu sērijā apspēlēja "uz papīra" par neapstrīdamiem favorītiem uzskatītos "Rīgas Bigfoots', kuri pērn kļuva par turnīra uzvarētājiem, pa ceļam apspēlējot arī "Einšteinu". Šoreiz izdevās salds revanšs.

Dāmu konkurencē līdz pēdējam brīdim nebija skaidrs izslēgšanas turnīra grafiks. Priekšsacīkstēs ne sevišķi sekmīgi startēja "Ķekavas Bulldogs", bet turpinājums bija sekmīgs, jo ceturtdaļfinālā pēcspēles metienos izdevās apspēlēt "Last hope", bet pusfinālā ar sauso 3:0 uzvarētas Cēsu "Lekrings" florbolistes. Vēl vienā spēlē "FK NND" pēdējā minūtē izlaida uzvaru pār "Angry Pigs", taču uzvarēja bullīšos. Otrajā pusfinālā "Rīgas Lauvas" ar 3:2 uzvarēja "FK NND".

Zēnu U-16 vecuma grupā ceturtdaļfinālos spraigākā izvērtās cīņa starp "Rubeni" un "Fastum", kurā uzvaru izcīnīja rubenieši ar rezultātu 3:2. Par vieglu pastaigu šī stadija kļuva "Ķekavas Bulldogs", kuri sameta 15 bezatbildes vārtus norvēģu "Sjetne Panthers' cietoksnī, bet "Lielvārde" ar 9:0 uzvarēja "Rīgas Lauvas". Vēl vienā spēlē lielisks bija "RTU/Rockets" vārtsargs, kurš sekmēja 3:0 panākumu par "Ogres vilki". Pusfinālā "Rubene" ar 7:3 uzvarēja "buldogus", savukārt "Lielvārde" arī šajā kārtā ar būtiskām problēmām nesaskārās, apspēlējot 'RTU/Rockets".

Visbeidzot, zēnu U-14 vecuma grupā pēc priekšsacīkstēm divas vājākās komandas sacentās ceturtdaļfinālā, "Babītei" ar 8:4 pieveicot "Ogres vilkus". Pusfinālā "Talsu NSS/Krauzers" gan apturēja "Babītes" ceļu pretim panākumiem, uzvarot ar 7:1. Savukārt otrajā pusfinālā neviena komanda tā arī nespēja gūt vārtus, uzvarētāja likteni atliekot uz pēdējo brīdi pēcspēles metienu sērijā vienīgos vārtus gūstot Hovardam Kalaginam, kas atnesa uzvaru "RTU/Rockets".