Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" vienā grupā ar krieviem un vāciešiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lielvārde" vienā grupā ar krieviem un vāciešiem
Lielvārdes florbolisti priecājas par izcīnīto čempionu titulu un ceļazīmi uz Eiropas kausiem
Foto: Floorball.lv

Ja pērn Latviju Eiropas kausa izcīņā pārstāvēja četras florbola komandas, tad šogad sacensībās startēs tikai Latvijas vīriešu čempionvienība "Lielvārde", liecina Starptautiskās Florbola federācijas mājas lapa.

Pērn otrais prestižākais Eiropas kausu turnīrs EuroFloorball Cup norisinājās Cēsīs, kur Latviju pārstāvēja "Cēsu alus/Lekrings" un "Rubene" vīriešu komandas, kā arī "Rubene" un FK "Ķekava" dāmu komandas. Par uzvarētājiem nevienā no kategorijām latviešu klubi gan nekļuva, cēsniekiem finālā atzīstot norvēģu "Greaker" pārākumu, bet "Rubenei" ciešot neveiksmi pret krievu "Nauka".

Šoruden EFC turnīrs norisināsies no 5. līdz 9. oktobrim Vācijas pilsētā Veisenfelsā, kur agrāk noticis pasaules U-19 čempionāts junioriem. No Latvijas dalību turnīrā apstiprinājusi vien vīriešu čempionvienība "Lielvārde", kas ielozēta A apakšgrupā kopā ar Latvijā bieži redzēto "FBC Spartak Moscow", kā arī ar turnīra saimniekiem "UHC Sparkasse Weissenfels", kuru rindās pirms vairākiem gadiem spēlējis Latvijas florbolists Kristaps Vaičis. B apakšgrupā spēlē norvēģu "Tunet IBK", "SK Link Saku" no Igaunijas un vēl viena vācu komanda "TV Lilienthal".

Dāmu konkurencē turnīram tā arī nepieteicās Latvijas čempiones "Rubene", bet tas nenozīmē, ka turnīrā neredzēsim Latvijas florbolistes, jo B apakšgrupā spēlēs norvēģu čempiones "Sveiva", kuras sastāvā gan pašlaik palikusi vien Diāna Isjomina. Norvēģietes par vietu pusfinālā spēlēs ar "Olimpia Osowa Gdansk" no Polijas un Vācijas komandu "MFBC Grimma", kas Cēsīs bija tuvu pusfinālam, tomēr spraigā cīņā pēcspēles metienu sērijā zaudēja Ķekavas meitenēm. A apakšgrupā spēkosies vietējā "UHC Sparkasse Weissenfels", "Saint Petersburg United" no Krievijas un Slovākijas komanda "SK Fbk Kometa Spišska Nova Ves".

Turnīra uzvarētājas nodrošinās tiesības 2017.gadā piedalīties Čempionu kausa izcīņā. Ja šīs tiesības tiks izmantotas tad komandas saņems arī 5000 Šveices franku naudas balvu no Starptautiskās florbola federācijas.