Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Florbola Olimpiādē pašlaik bez lieliem pārsteigumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika izspēlētas trīs no četrām 2.kvalifikācijas kārtas grupām Latvijas IV Olimpiādei florbola turnīrā, noskaidrojot sešas finālistes. Pašlaik lieli pārsteigumi nav fiksēti.

Pēc pirmās kvalifikācijas turnīra kārtas tika noskaidrotas tās 16 komandas, kas turpināja cīņu par astoņām vietām Latvijas IV Olimpiādē, kas Jūlija pirmajās dienās norisināsies Valmierā un Cēsīs, florbolistiem pulcējoties tieši Cēsīs.

Otrajā kvalifikācijas kārtā komandas sadalītas četrās grupās pa četrām katrā. K apakšgrupas komandas savas spēles aizvadīja Valmierā un pirmo vietu izcīnīja laukuma saimnieki Valmieras florbolisti, kas neatstāja nekādas cerības Valkas novadam (28:1) un Inčukalna novadam (9:3), bet spēlē par pirmo vietu apakšgrupā ar rezultātu 3:2 apspēlēja Cēsu novadu. Arī cēsnieki iekļuva finālā, jo ar 12:2 sagrāva Inčukalna komandu, bet Valkas novadu apspēlēja ar 20:4. Līdz ar to abas Olimpiādes nominālās mājinieku komandas spēlēs finālturnīrā.

I apakšgrupas komandas savas spēles aizvadīs 18. un 19.jūnijā Kocēnos, kur par pēdējām divām ceļazīmēm gaidāmas ļoti spraigas cīņas starp Rīgu, Pārgaujas novadu, Ķekavas novadu un Kocēnu novadu. Komandu spēku samērs tiešām ir ļoti līdzīgs un ikvienai no četrām izlasēm ir labas izredzes kvalificēties finālsacensībām.

J grupa tikās Ulbrokā, kur neveiksmīgi nospēlēja vietējie Stopiņu novads florbolisti, vispirms zaudējot Lielvārdes novadam ar 2:4, bet pēc 10:5 uzvaras pār Ogres novadu sekoja 3:5 zaudējums Bauskas novadam un nācās samierināties ar trešo vietu grupā. Uzvaru turnīrā izcīnīja baušķenieki, kas ogrēniešus apspēlēja ar 8:2, bet Lielvārdi izdevās uzveikt ar 3:1. Neskatoties uz šo zaudējumu, arī Lielvārdes novads, kuru rindās pulcēti vairāki pašreizējie Latvijas florbola čempioni, brauks uz finālsacensībām Cēsīs.

Visbeidzot L grupas komandas tikās Liepājā. Pārliecinoši turpina spēlēt Talsu novads, kas sakopojis kaujasspējīgu sastāvu, izcīnot uzvaras visās trijās spēlēs, ar 8:3 apspēlējot Babītes novadu, ar 11:4 sagraujot mājiniekus Liepāju un ar 4:2 uzveicot pirmās kvalifikācijas turnīra lielākos pārsteiguma autorus no Grobiņas novada. Grobiņas komanda atzīstami spēlēja arī šoreiz, taču visās spēlēs piedzīvoja minimālus zaudējumus, finālsacensībām nekvalificējoties. Izšķiroša izrādījās spēle starp Liepāju un Babītes novadu, kurā mājinieki uzvarēja ar 9:4, arī tiekot uz finālposmu.