Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Tautas florbola līgā noslēdzies pirmais posms

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar "Babītes" komandas uzvaru noslēgusies Tautas Florbola līgas pirmā spēļu stadija, pēc kuras komandas sadalīsies divos piecniekos, lai aizvadītu vēl vienu apli ar savas grupas komandām, noskaidrojot izslēgšanas spēļu pārus.

Pirmā posma pēdējā spēlē "Babīte" sacentās ar "Rockets SR". Ja Babītes komandai spēle bija svarīga tādā nozīmē, lai ierakstītu kārtējos punktus turnīra tabulā un spēļu pirmo fāzi noslēgtu pirmajā vietā, tad "Rockets SR" vismaz neizšķirta gadījumā būtu ielauzusies labāko piecniekā, kas automātiski nodrošinātu iekļūšanu ceturtdaļfinālā un iespēju otrajā posmā spēkoties ar vadošajām komandām, tādējādi ceļot savu līmeni.

Spēlē pirmie vadībā izvirzījās "Rockets SR", bet pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu 1:1 rezultātu. Otrā puslaika pirmajā daļā "Babīte" guva divus vārtus, turpinājumā savu pārsvaru palielinot līdz 5:1 un vienīgi spēles pēdējā minūtē tika ielaisti otrie vārti, kas vairs nevarēja ietekmēt spēles rezultātu – 5:2 "Babītes" labā.

Līdz ar to "Babīte" otro gadu pēc kārtas priekšsacīkstes noslēdza pirmajā vietā, uzvarot astoņas spēles un vienu maču noslēdzot neizšķirti. Par punktu no viņiem atpalika "RB&B.lv", ar kuriem visticamāk notiks izšķirošā cīņa par pirmo vietu pirms "Lāčplēša kausa izcīņas" sākuma. Trešie ar 13 punktiem pašlaik ir "iAM Floorball", bet vadošo piecniekā iekļuva arī "LSTA" ar 11 punktiem un "Optibet", kuriem deviņi punkti. Šīs piecas komandas jau nodrošinājušas iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Komandas, kas pirmajā posmā ierindojās no sestās līdz desmitajai vietai, aizvadīs vēl viena apļa turnīru savā starpā, noskaidrojot tās trīs komandas, kas spēlēs ceturtdaļfinālā. Ņemot vērā, ka "uz papīra" Babītes un "RB&B.lv" komandas izskatās gana iespaidīgi, otrā piecnieka komandām būs ļoti svarīgi pacīnīties par augstāko vietu, lai ceturtdaļfinālā izvairītos no tikšanās ar iepriekš minētajām komandām. Sākot šo posmu, SEB un "Rockets SR" ir pa astoņiem punktiem, turpat netālu ar sešiem ir arī "Sharks". Savukārt "Sūrie kāti" un "Citadele" būs jāpaveic neliels brīnums, lai ielauztos vadošo komandu astotniekā.

Pēc pirmā posma pārliecinoši rezultatīvākais florbolistis ir "RB&B.lv" līderis Mikus Freibergs, kurš savācis 59 (37+22) rezultativitātes punktus. Otrais ar 34 (20+14) punktiem ir Raimonds Krūmiņš, bet trešais ir Freiberga komandas biedrs Roberts Jaunozols, kura kontā 32 (20+12) punkti.

Nedisciplinētāko spēlētāju saraksta galvgalī ir divi SEB florbolisti Dāvis Laksa un Vitālijs Aksjonovs, kuriem attiecīgi 31 un 16 soda minūtes. Līdz ar to nepārsteidz, ka arī SEB ar 71 soda minūti ir pārliecinoši rupjākā čempionāta komanda, jo otrais lielākais soda minūšu skaits ir "Rockets SR" komandai, kura nopelnījusi vien 39 soda minūtes. Korektākās komandas ir "iAM Floorball" un "Babīte", kurām tiesneši piešķīruši vien par 14 soda minūtēm.

Otrā posma spēles Zelta boulinga sporta zālē sāksies 17. jūlijā, bet izšķirošās cīņas par godalgām ieplānotas 16. augustā izstāžu nama Ķīpsalā speciāli ieklātajā florbola laukumā īsi pirms starptautiskā florbola turnīra "Unihoc Riga Cup" sākuma.