Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Pasaules labākais vārtsargs paliek "Vaxjo Vipers"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pasaules labākais vārtsargs paliek "Vaxjo Vipers"
Ēro Kosonens
Foto: Per Wiklund

Par pasaules otro labāko florbolistu 2016. gadā nosauktais somu florbola vārtsargs Ēro Kosonens arī nākamajā sezonā turpinās pārstāvēt Zviedrijas Superlīgas klubu "Vaxjo Vipers". Cits Somijas izlases florbolists Jami Maninens karjeru turpinās "Happee" komandā, kas pēc mēneša viesosies Rīgā. Savukārt zviedru florbolists Filips Stenmarks spēlēs "Storvreta" rindās, kas savukārt aizvadīs pārbaudes turnīru Valmierā.

Pasaules labākais vārtsargs klubu nemaina
Somu florbola vārtsargs Ēro Kosonens, kas savai valstsvienībai decembrī palīdzēja kļūt par pasaules čempioniem, bet Zviedrijas Superlīgas klubam "Vaxjo Vipers" palīdzēja aizkļūt līdz pat čempionāta finālam, kurā spraigā mačā ar 4:5 atzina "IBF Falun" pārākumu, pagarinājis līgumu uz vienu sezonu ar savu līdzšinējo klubu.

Martā Kosonens tika atzīts par aizvadītā gada otro labāko florbolistu pasaulē. 30 gadus vecais vārtsargs 56 reizes sargājis Somijas valstsvienības vārtus, bet Superlīgā viņš spēlējis pēdējos trīs gadus. Pirmajā sezonā viņš saņēma gada labākā debitanta balvu, bet aizvadītajā sezonā viņš tika atzīts par līgas gada labāko vārtsargu.

Rīgā spēlēs Jami Maninens
Pavadījis pa vienai sezonai Šveices un Zviedrijas spēcīgākajās florbola līgās, dzimtenē nolēmis atgriezties somu uzbrucējs Jami Maninens, parakstot divu gadu līgumu ar aizvadītās sezonas valsts ceturto spēcīgāko klubu "Happee", kas aizvadītajā sezonā finišēja ceturtajā vietā. 29 gadus vecais Maninens tiek uzskatīts par vienu no labākajiem somu uzbrucējiem un kopš 2010. gada allaž iekļuvis valstsvienības sastāvā pasaules čempionātos, decembrī kļūstot par čempionu. Pirms tam viņš spēlēja vienā no spēcīgākajām Šveices komandām "SV Wiler-Ersigen", bet pērn zviedru "FC Helsingborg" rindās savāca 29 (11+18) punktus, tiekot izvirzītam kā vienam no kandidātiem uz sezonas labākā debitanta balvu. Jāpiezīmē, ka "Happee" augustā viesosies Rīgā, aizvadot pārbaudes mačus "Unihoc Riga Cup" turnīra laikā.

"Storvreta" iegūst aizsargu ar izlases spēļu praksi
Aizvadītajā sezonā piedzīvojuši neveiksmi Zviedrijas Superlīgas pusfināla sērijā pret "Falun" (1:4), papildinājumu atraduši "Storvreta IBK" kluba pārstāvji, parakstot divu gadu līgumu ar aizsargu Filipu Stenmarku. 25 gadus vecais Stenmarks aizvadītajā sezonā pārstāvēja "Warberg IC", ar kuriem neizdevās saglabāt vietu Superlīgā. Līdzīgi vai vairāki citi šīs komandas spēlētāji, arī Stenmarks ir nolēmis meklēt citu komandu, lai paliktu spēcīgāko sabiedrībā, tādēļ parakstījis vienošanos ar "Storvreta". Iepriekš viņš pārstāvējis arī "IBK Dalen" klubu, bet "Warberg IC" krāsās spēlēja četras sezonas. Karjeras laikā viņš pārstāvējis gan Zviedrijas U-19, gan nacionālo valstsvienību. Ļoti iespējams, ka Stenmarku būs iespējams redzēt arī Latvijā, jo "Storvreta" klubs apstiprinājis dalību starptautiskajā pārbaudes turnīrā "Latvian Open".

     [+] [-]

, 2017-07-13 15:40, pirms 7 gadiem
Holsts??