Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Šovasar "Czech Open" tālāk par astotdaļfinālu latviešu klubi netiek

Šovasar "Czech Open" tālāk par astotdaļfinālu latviešu klubi netiek
"Brenguļu alus" kā pēdējie no latviešiem beidza startus "Czech Open 2018"

Savas šīs vasaras gaitas starptautiskajā florbola turnīrā "Czech Open" noslēguši visi latviešu klubi. Visilgāk turnīrā noturējās vīriešu Open grupas komandas "Brenguļu alus" un FBK SĀC, abām izstājoties astotdaļfinālā, tādējādi netiekot līdz spēlēm svētdienā.

Ar katru spēli uzlabojot savu sniegumu, FBK SĀC ļoti viegli pārvarēja 1/32 fināla barjeru, ar rezultātu 7:0 apspēlējot vācu klubu "SC DHfK Leipzig". Jau desmit minūšu laikā latvieši bija panākuši piecu vārtu pārsvaru, īsi pirms pārtraukuma iemetot arī sesto bumiņu konkurentu cietoksnī. Pēc pārtraukuma FBK SĀC atlika novadīt spēli līdz likumsakarīgām beigām, ko arī izdevās paveikt. Vēl vienus vārtus izdevās gūt, kas deva 7:0 panākumu. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Alvis Dāle un Jānis Boroduška, bet pa reizei izcēlās Toms Dāle, Ivo Videjus un Krists Vīmanis.

Pēc pavisam nelielas atpūtas FBK SĀC devās laukumā atkārtoti, lai 1/16 fināla mačā sacenstos ar "Maila Seinaan" vienību no Somijas. Šī spēle izvērtās krietni nerezultatīvāka, salīdzinot ar spēli pret vāciešiem. Taču arī šoreiz latviešu vārti palika neieņemti, kamēr paši katrā no cīņas puslaikiem atzīmējās ar rezultatīvu metienu. Pirmajā puslaikā precīzs bija Rolands Vaivads, bet otrajā spēles nogrieznī Alvis Dāle guva vārtus, nodrošinot uzvaru ar 2:0.

Ja turnīra pirmajās divās dienās FBK SĀC bija ļoti brīvs grafiks, tad trešajā dienā spēļu kalendārs bija nežēlīgs, jo četru stundu laikā nācās aizvadīt trīs spēles. Astotdaļfinālā pretim stājās vēl viens somu klubs "#Liuttu". Ātri nonākuši iedzinējos ar 0:2, latvieši nesalūza, pirmā puslaika izskaņā Alvim Dālem atspēlējot vienus vārtus, bet otrajā puslaikā pēc 15 sekundēm viņš arī panāca līdzsvaru. Pagāja vēl 10 sekundes un latvieši jau bija vadībā. Dramatiskā galotnē gan ceturtdaļfināls palika nesasniegts. Divas ar pusi minūtes pirms cīņas beigām, spēlējot bez vārtsarga, somi panāca līdzsvaru, bet vēl pēc minūtes izrāva 4:3 uzvaru, liekot noslēgt kopumā sekmīgo turnīru "FBK SĀC" komandai ar dalītu devīto vietu.

"Brenguļu alus" 1/32 finālā tika galā ar norvēģu "Pivas", bet nākamajā kārtā sāncenšos atkal tika norvēģi – "Oslo Allstars". Sākums padevās lielisks, jo devītajā sekundē rezultātu atklāja Ints Vilks, bet pēc minūtes Matīss Salmiņš pārsvaru dubultoja. Norvēģi ātri atspēlēja vienus vārtus, bet otrā puslaika ievadā panāca arī līdzsvaru. Labi, ka ātri savus otros vārtus guva Vilks, bet Edvards Kažmers atjaunoja arī plus divi uz tablo. Norvēģi vienus vārtus atspēlēja, bet Mārtiņš Broks iemeta tukšos vārtos. Norvēģi turpināja pakaļdzīšanos, pēdējās sekundes iemetot ceturtos vārtus, taču ar to arī viņiem turnīrs bija galā – "Brenguļu alus" varēja līksmot par kārtējo uzvaru, šoreiz ar 5:4.

Atšķirībā no otras latviešu komandas, "Brenguļu alus" vienībai grafiks bija pateicīgāks, jo atpūta starp spēlēm bija lielāka. Tomēr sestdienas vakarā pret "Wizards DDM Praha 10" arī valmierieši izrādījās bezspēcīgi, paliekot bez vārtu guvumiem. Ielaiduši vārtus septītajā minūtē, latvieši neveiksmīgi nospēlēja puslaika izskaņā, kad ielaida divus vārtus. Pēc pārtraukuma čehi guva vēl divus vārtus, kamēr latviešu rindās "atzīmējās"Ričards Broks, nopelnot piecu minūšu noraidījumu.




Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Čempione "Tornado Titans/CF Liepāja". Foto: Ģirts Gertsons

Fantastiskā finālā noskaidroti jaunie Liepājas čempioni

6. aprīlī ar grandiozu finālu noslēdzās Liepājas 26. čempionāts florbolā. Izšķirošajā mačā "Tornado Titans/CF Liepāja" vien pēcspēles metienos ar 2:1 apspēlēja komandu "FK Kurši FSS". Tikmēr bronzas spēlē "BEL CIBO/MBR" ar 6:3 uzveica "Dunalku".
Čempione "Rubene-1", skanot finālmača finālsvilpei. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Sieviešu 1. līgas čempione – Kocēnu "Rubene-1"

Par Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas čempioni kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene-1", kas šodien Lielvārdes sporta centrā notikušajā finālspēlē ar 7:3 pārspēja "Līgatni". Neapturama šajā mačā bija pieredzējusī florboliste Edīte Bankava, kura izcēlās ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem. Komandai "Līgatne" vicečempiones tituls un sudraba godalgas.