Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Sestdienai kvalificējas "JeNo", "Kuldīga" un "šveicieši"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sestdienai kvalificējas "JeNo", "Kuldīga" un "šveicieši"
"Wizards Bern Burgdorf" šosezon turnīru noslēdza priekšlaikus.
Foto: czechopen.cz

Starptautiskajā florbola turnīrā "Czech Open" trešajai sacensību dienai kvalificēties izdevās diviem no četriem latviešu klubiem - "FK JeNo" un "Kuldīgas florbola klubam", savukārt Cēsu "Lekrings" un FBK SĀC savas gaitas jau noslēguši. No mūsu "leģionāriem" vistālāk tikuši Šveices klubā spēlējošie Andris Rajeckis un Renāts Degins.

Renāta Degina pārstāvētais Šveices klubs "Floorball Thurgau U21" grupu turnīru noslēdza trešajā vietā, līdz ar to izslēgšanas cīņas bija jāuzsāk ar pirmo play-off kārtu jeb 1/128 finālu, kurā pretim stājās čehu "Kanonyri Kladno JNR" komanda. Degins, kurš pirmajās divās spēlēs palika sausā, bet trešajā izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm, arī play-off sāka rezultatīvi, izdarot divas rezultatīvas piespēles un palīdzot savai komandai otrajā puslaikā apspēlēt pretiniekus ar 5:2. Nākamajā spēļu kārtā (1/64 finālā) Degina rezultativitāte apsīka, taču komanda turpināja spēlēt sekmīgi, ar 3:0 pieveicot "FT Sokol Brevnov", tādējādi nodrošinot sev spēlēšanu arī sestdienā.

Laimīgas apstākļu sakritības rezultātā otrajā spēļu stadijā iekļuva Andra Rajecka Elites līgas klubs "Floorball Thurgau", kuri pirmajā mačā ar 1:3 piekāpās čehu "FbŠ Bohemians", 16.minūtē izvirzoties vadībā, bet pārsvaru nosargājot tikai nedaudz vairāk kā minūti. Nākamajā mačā pret "1.SC Tempish Vitkovice" tieši Rajeckis kļuva par galveno varoni. Vēl 34 sekundes pirms mača beigām "Thurgau" atradās iedzinējos ar 1:3, bet tad tika gūti vieni vārti, savukārt vēl pēc 19 sekundēm Rajeckis izrāva savai komandai neizšķirtu, nodrošinot iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Citas Elites līgas komandas "itelligence Bulldogs Brno" rindās spēlējošais Artūrs Jurševskis pirmajā 1/8 fināla cīņā palika bez rezultativitātes punktiem, bet "buldogi" bija spiesti ar 2:7 atzīt Šveices čempionvienības "SV Wiler-Ersigen" pārākumu, kaut gan spēles pirmajā daļā divas reizes izvirzījās vadībā. Turnīrs "Bulldogs" florbolistiem noslēdzās pēc nākamās cīņas, kurā ar 1:6 tika zaudēts zviedru "Pixbo Wallenstam IBK".

Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf" sieviešu Elites grupas 1/16 finālā sacentās ar Vācijas izlasi, pēc pirmā puslaika izvirzoties vadībā ar 1:0, bet otrajā palielināja pārsvaru, izcīnot uzvaru ar 4:1 un iekļūstot astotdaļfinālā. Tajā "burvju" ceļš turnīrā noslēdzās, jo spēles pēdējā minūtē tika ielaisti divi vārti un ar 1:3 bija jāatzīst "FAT PIPE Chodov" pārākums.

Vīriešu Pro grupā neveiksmīgas sacensības izvērtās Cēsu "Lekringam", kas grupu turnīrā piedzīvoja trīs minimālus zaudējumus, bet 1/32 finālā ar 2:4 piekāpās arī Čehijas U-19 izlasei, tādējādi kā pirmie no latviešiem noslēdzot šīs sezonas Čehijas iekarojumus. Pēdējā spēlē abus vārtus cēsnieku labā guva komandas jaunpienācējs Kaspars Lisovskis, abas reizes izmantojot vēl viena debitanta Laura Zaiceva piespēles.

Kā pēdējie no latviešiem grupu turnīru noslēdza FBK SĀC, kuri ātri vien arī noslēdza turnīru, 1/128 fināla mačā atspēlējot divu vārtu deficītu, bet minūti pirms cīņas beigām ielaižot izšķirošo bumbiņu, ar 2:3 atzina čehu "1.FbK Tabor" pārākumu. Pēdējā spēlē latviešu rindās vārtus guva Kristers Bārda un Jēkabs Krists Vīmanis.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja