Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Latviešu klubi iekļūst trešajā kārtā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latviešu klubi iekļūst trešajā kārtā
"SK Slampe/ZeVid"

Starptautisko florbola turnīru "Czech Open" pēc otrās spēļu dienas noslēdza abi spēcīgākie mūsu klubi sacensībās CĒsu "Lekrings" un "Talsu NSS/Krauzers". Tikmēr zemāko līgu klubi FBK SĀC un "Slampe/ZeVid" sestdien spēlēs izslēgšanas turnīra trešajā kārtā.

"Slampe/ZeVid" uzreiz tiek trešajā kārtā
Ļoti dramatiska pēdējā spēle grupu turnīrā izvērtās "SK Slampe/ZeVid", kas pirmajā dienā tika pie divām graujošām uzvarām. Pēdējā spēlē pret "FBC Štiri Česke Budejovice B" komandu latviešiem pietika ar neizšķirtu, lai uzvarētu grupā. Čehi arī bija izcīnījuši maksimālo punktu skaitu, taču paveikuši to krietni sīvākā cīņā. Savstarpējā mačā latvieši par neizšķirtu nedomāja, pirmo deviņu minūšu laikā panākot 5:0 vadību. Turpinājumā komanda apstājās, trīs minūtēs zaudējot trīs vārtus. Nervozā cīņas izskaņā uzvaru nosargāt neizdevās, taču tik ļoti vajadzīgo 6:6 saglabāt izdevās. Ar diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm cīņā atzīmējās Kristers Tiltiņš. Izcīnītā uzvara ļaus "Slampe/ZeVid" komandai baudīt atpūtu līdz pat sestdienas rītam, kad izslēgšanas turnīrā būs jāiesaistās ar trešo spēļu kārtu.

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.SK Slampe/ZeVid (Latvija)321030:97
2.FBC Štiri Česke Budejovice B (Čehija)321020:107
3.Los Cojones (Somija)310213:223
4.MS Eskaluje (Čehija)30034:260

"FBK SĀC" soļo pa sarežģītāko ceļu
Grupu turnīra pirmajā dienā "FBK SĀC" vienā spēlē izlaida uzvaru pašā cīņas izskaņā un vienā piedzīvoja nelielu zaudējumu. Tas viņiem tabulā deva trešo vietu, ar visnotaļ labām iespējām iegūt otro pozīciju. Lai uz to pretendētu, vispirms bija pārliecinoši jātiek galā ar čehu komandu "FK Slovan Jindrichuv Hradec" vienību. Ar šo uzdevumu latvieši tika galā visnotaļ viegli, čehus pieveicot ar 8:1. Vēl vienu rezultatīvu maču aizvadījis Krists Saldatenoks, kuram divi vārtu guvumi un divas piespēles. Turpinājumā ādažniekiem bija jācer uz Somijas komandas uzvaru pār čehiem, taču cerības nepiepildījās čehiem tiekot pie uzvaras ne vien spēlē, bet arī grupā, latviešus atstājot trešajā pozīcijā. Tas nozīmē, ka FBK SĀC izslēgšanas turnīrs būs jāuzsāk jau no pirmās kārtas.

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Wizards DDM Praha 10 (Čehija)321014:87
2.KamuGang (Somija)320110:76
3.FBK SĀC (Latvija)311113:84
4.FK Slovan Jindrichuv Hradec (Čehija)30036:200

Pirmajā izslēgšanas kārtā FBK SĀC sacentās ar čehu vienību "MS Eskaluje", kuri bija piedzīvojuši trīs sagrāves grupu turnīrā ar kopējo vārtu attiecību 4:26. Arī pret latviešiem viņiem par uzvaru pacīnīties neizdevās, jo pirmajā puslaikā FBK SĀC atzīmējās ar trim precīziem metieniem, pēc pārtraukuma Dēvidam Osītim pievienojot vēl divus rezultatīvus metienus, kas nodrošināja 5:0 panākumu.

Vēlāk vakarā FBK SĀC aizvadīja arī otro izslēgšanas spēļu kārtu, sacenšoties ar "FBC 11 Trnava" vienību no Slovākijas, kas iepriekšējos gados aizlikuši kāju priekšā ne vienam vien latviešu klubam. Arī šoreiz sākums latviešiem bija neveiksmīgs, jo nācās nokļūt iedzinējos ar 0:2. Ralfs Stratans līdz pārtraukumam vienus vārtus spēja atspēlēt, bet pēc pārtraukumam viņam vēl viens vārtu guvums. Latviešu izrāvienu ar precīziem metieniem turpināja Alvis Dāle un Jānis Boroduška un, lai arī slovāki rezultātu sadeldēja līdz minimumam, komandas spēlējošais treneris Mārtiņš Neilands ar bumbiņas raidīšanu tukšos slovāku vārtos nodrošināja 5:3 uzvaru un iekļūšanu izslēgšanas turnīra trešajā kārtā.

"Lekrings" šovasar bez panākumiem
Cēsu "Lekrings" vīriešu Elites turnīra pirmajā dienā piedzīvoja divus minimālus zaudējumus un, lai cerētu uz iekļūšanu starp turnīra astoņām labākajām vienībām, pēdējā spēlē vajadzēja censties ar pēc iespējas lielāku rezultātu pieveikt Šveices komandu "Tigers Langnau". Cīņa atkal izvērtās ļoti līdzīga, taču trīs sekundes pirms pārtraukuma cēsnieki nonāca iedzinējos. Otrā puslaika vidū Jānis Rajeckis rezultātu izlīdzināja, bet mača izskaņā šveicieši guva vēl vienus vārtus, nodrošinot ne vien 2:1 panākumu, bet arī otro vietu grupā, cēsniekiem atstājot ceturto vietu apakšgrupā.

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.FbŠ Bohemians (Čehija)330019:89
2.Unihockey Tigers Langnau (Šveice)320110:116
3.Zug United (Šveice)31027:133
4.Lekrings (Latvija)30038:120

Turpinājumā cēsnieki aizvadīja cīņu par 13.-16. vietu, kur pretim stājās slavenais "Tatran Teka Strešovice", kuriem kopumā neveiksmīgs turnīrs. Uz pirmajiem laukuma saimnieku vārtiem cēsnieki atbildēja ar jaunā Rūdolfa Jermacāna precīzu metienu, taču turpinājumā "Tatran" spēja aizmukt līdz 5:1. Pēdējās minūtēs cēsnieku vārtu rēķinu papildināja Jānis Rajeckis un Kaspars Lisovskis, čehiem tiekot pie vēl viena precīza metiena. Tas nozīmēja, ka Cēsu komanda piedzīvoja vēl vienu zaudējumu, šoreiz ar rezultātu 3:6, noslēdzot šīs vasaras Čehijas iekarojumus.

"Talsu NSS/Krauzers" ielaužas astotniekā
Kā caur adatas aci labāko astoņu komandu skaitā Pro kategorijā iekļuva "Talsu NSS/Krauzers", kas pirmajā dienā izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja vienu zaudējumu. Pēdējā mačā bija jātiekas ar "Sokol Brno" komandu, kas spēlēja bez zaudējumiem un nerezultatīvā mačā spēja ar 1:0 apspēlēt arī kurzemniekus. Tas nozīmēja, ka paralēlajā spēlē latviešiem bija jācer, ka "Fat Pipe Star98" ar divu vārtu pārsvaru pieveiks "FB Hurrican" komandu. Šīs cerības piepildījās, jo Prāgas klubs uzvarēja ar rezultātu 6:4, kas latviešiem deva otro vietu grupā, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai.

VietaKomandaSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Sokol Brno I EMKOCase Gullivers (Čehija)330011:69
2.Talsu NSS/Krauzers (Latvija)31026:63
3.FAT PIPE Start98 Praha-Kunratice (Čehija)310211:133
4.FB Hurrican Karlovy Vary (Čehija)31029:133

Turpinājumā "Talsu NSS/Krauzers" izveidoja apakšgrupu kopā ar "Sokol Brno" komandu, kā arī vēl divām čehu vienībām "FBC Štiri Česke Budejovice" un "Black Angels". Latviešiem bagāžā nāca 0:1 zaudējums no pirmā grupu turnīra, bet nākamajā mačā ar 1:6 nācās piekāpties "Black Angels" komandai. Uz pirmo čehu vārtu guvumu latvieši atbildēja ar Toma Bitmaņa precīzo metienu, taču turpinājumā sekoja vien pieci bezatbildes "enģeļu" vārtu guvumi.

Lai iekļūtu labāko četriniekā, pēdējā grupu cīņā Talsu komandai bija nepieciešama uzvara ar lielu vārtu starpību pret "FBC Štiri Česke Budejovice" vienību. Pie lielas uzvaras tikt šajā spēlē nebija lielu variantu, taču panākumu izcīnīt latviešiem vajadzēja. Pēc Viestura Rubeņa, Armanda Bureikas un Toma Bitmaņa vārtu guvumiem kurzemnieki bija iekrājuši 3:1 vadību, taču sešas minūtes pirms mača izskaņas čehi atspēlēja vienus vārtus, bet pēdējā minūtē izlīdzināja rezultātu, nodrošinot sev tik vajadzīgo neizšķirtu, lai ieņemtu otro vietu grupā. Talsinieki grupā ierindojās ceturtajā pozīcijā, no turpmākās cīņas izstājoties.