Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Rajeckis un Degins "plosās" Šveices klubā

Rajeckis un Degins "plosās" Šveices klubā
Floorball Thurgau laimīgā kārtā turpina cīņu "Czech Open"
Foto: floorball-thurgau.ch

Starptautiskajā florbola turnīrā Czech Open latviešu komandas spēlē mainīgām sekmēm, bet grupu turnīru spēles ar spilgtu sniegumu noslēguši mūsu "jaunie šveicieši" Andris Rajeckis un Renāts Degins, katrs nopelnot pa četriem rezultativitātes punktiem mačā.

Pēc diviem zaudējumiem pret Zviedrijas un Čehijas čempionvienībām, pie pirmā panākuma izdevies tikt Andra Rajecka pārstāvētajam "Floorball Thurgau", kas ar 11:4 saplosīja "FBC ČPP Bystron Group Ostrava" florbolistus. Lielisku spēli aizvadīja arī cēsnieks, izceļoties ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Piektajā minūtē Rajeckis tika pie pirmā vārtu guvuma kluba rindās, tobrīd panākot 2:0. Čehi atspēlējās, bet "Thurgau" nedomāja padodites. Mača 28.minūtē Rajeckis guva sestos vārtus, bet pēc pāris minūtēm noformēja sev "hat-trick", panākot jau 7:3. Spēles izskaņā latvietim arī rezultatīva piespēle. Pārliecinošā uzvara un veiksmīgie rezultāti citās spēlēs ļāva šveiciešiem turpināt turnīru, jo "IBF Falun" finišēja ar deviņiem punktiem, bet pārējām trim komandām bija pa trim punktiem, bet labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība bija tieši "Floorball Thurgau". Tas nodrošinājis vēl vismaz divas cīņas otrajā grupu turnīra kārtā.

Fantastisku pēdējo spēli Czech Open florbola turnīra grupu cīņās aizvadījis jaunais latviešu florbolists Renāts Degins, izceļoties ar četrām rezultatīvām piespēlēm un palīdzot savam Šveices "Floorball Thurgau U21" ar 6:2 apspēlēt čehu "CRPA" komandu. Šveicieši sākotnēji nonāca iedzinējos ar 0:1, bet tad atbildēja ar pieciem vārtu guvumiem pēc kārtas un četros no tiem rezultatīvs bija Degins. Mača izskaņā abas komandas apmainījās rezultatīviem metieniem. Izcīnītā uzvara gan neļāva pakāpties augstāk par trešo vietu savā apakšgrupā, līdz ar to izslēgšanas turnīrs būs jāuzsāk jau ar pirmo kārtu jeb 1/128 finālu.

Artūra Jurševska pārstāvētais "itelligence Bulldogs Brno" jau pēc pirmajām divām spēlēm bija ielikuši labus pamatus lai turpinātu ceļu pretim kausam Elites divīzijā, bet pēdējā spēlē ar 1:3 nācās atzīt Somijas čempionu "EraViikingit" pārākumu. Jurševskis, kurš pirmajās divās spēlēs bija izcēlies ar rezultatīviem metieniem, šoreiz palika sausā. Pirmā puslaika izskaņā čehi izvirzījās vadībā, bet somi visus trīs vārtus guva otrā puslaika otrajā daļā.

Male Pro kategorijā minimālu zaudējumu arī trešajā turnīra spēlē piedzīvojis Cēsu "Lekrings", kas ar 2:3 piekāpās "Start 98 Praha Kunratice" spēlētājiem. Cēsniekiem neveiksmīgs izrādījās pats spēles sākums, piecu minūšu laikā nonākot iedzinējos ar 0:2. Pēc pārtraukuma vienus vārtus atspēlēja Pēteris Trekše, bet čehi atjaunoja solīdu pārsvaru. Kad jāspēlē bija mazāk par minūti, Lauris Zaicevs vēlreiz pietuvināja latviešus līdz minimumam, taču, līdzīgi kā iepriekšējās divās spēlēs, glābties neizdevās. "Lekrings" grupā palika pēdējā vietā un izslēgšanas turnīru sāks ar 1/32 finālu, kur pretim stāsies Čehijas U-19 izlase.

Kā pirmā no latviešiem interesējošā komanda turnīra otrajā dienā laukumā devās FK "JeNo" kas ar rezultātu 3:1 apspēlēja "1.MVIL Ostrava Roots", visus trīs vārtus gūstot jau pirmajā puslaikā. Ar vārtu guvumiem izcēlās Pēteris Goriņa, Dāvis Justs un Reinis Kundziņš. Otrajā puslaikā jelgavnieki vārtus neguva, vienu reizi bija spiesti arī kapitulēt, taču uzvaru tas neapdraudēja. Jelgavnieki priekšsacīkstes noslēdza ar septiņiem izcīnītajiem punktiem, bet sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ ierindojās otrajā vietā. Tas nozīmē, ka jelgavnieki izslēgšanas turnīru sāks ar 1/64 finālu jeb otro kārtu.

Uz pozitīvas nots grupu turnīru noslēguši "Kuldīgas florbola klubs" spēlētāji, kas pēdējā mačā ar 3:2 apspēlēja "1.FbK Tabor" no Čehijas. Pēc divām spēlēm Kuldīgas komandai bija tikai viens punkts, bet šis panākums ļauj cerēt uz kādu no pirmajām divām vietām grupā, kas ļautu izvairīties no 1/128 fināla spēles. Mača gaitā kurzemnieki divas reizes nonāca iedzinējos, bet Ivo Solomahins abas reizes spēja rezultātu līdzsvarot. Piecas minūtes pirms mača izskaņas Toms Grinkēvičs panāca 3:2 un atlikušajā laikā vadība vairs netika izlaista.

Pārliecinošu uzvaru sieviešu Elites līgā izcīnījis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas ar 5:1 apspēlēja "Tatran Strešovice". Jau pēc četrām minūtēm rezultāts bija 2:0, līdz pārtraukumam tika gūti arī trešie vārti un otrajā puslaikā uzvara pārliecinoši tika nosargāta. Grupu turnīrā EFA apakšgrupā trīs komandas cīņu noslēdza ar sešiem punktiem un diemžēl tieši "Wizards Bern Burgdorf" izrādījās sliktākā gūto un zaudēto vārtu attiecība. Līdz ar to izslēgšanas turnīrs jāsāk jau ar 1/16 finālu, kurā pretim stāsies Vācijas valstsvienība.


Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Čempione "Tornado Titans/CF Liepāja". Foto: Ģirts Gertsons

Fantastiskā finālā noskaidroti jaunie Liepājas čempioni

6. aprīlī ar grandiozu finālu noslēdzās Liepājas 26. čempionāts florbolā. Izšķirošajā mačā "Tornado Titans/CF Liepāja" vien pēcspēles metienos ar 2:1 apspēlēja komandu "FK Kurši FSS". Tikmēr bronzas spēlē "BEL CIBO/MBR" ar 6:3 uzveica "Dunalku".
Čempione "Rubene-1", skanot finālmača finālsvilpei. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Sieviešu 1. līgas čempione – Kocēnu "Rubene-1"

Par Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas čempioni kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene-1", kas šodien Lielvārdes sporta centrā notikušajā finālspēlē ar 7:3 pārspēja "Līgatni". Neapturama šajā mačā bija pieredzējusī florboliste Edīte Bankava, kura izcēlās ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem. Komandai "Līgatne" vicečempiones tituls un sudraba godalgas.