Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Jurševskis lieliski debitējis Brno "buldogos"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jurševskis lieliski debitējis Brno "buldogos"
Artūrs Jurševskis
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas izlases florbolists Artūrs Jurševskis noslēdzis pārbaudes laika līgumu ar Čehijas spēcīgākās līgas klubu "Bulldogs Brno", kuru rindās sekmīgi debitējis Czech Open florbola turnīrā.

Spēlējot spēcīgākajā kategorijā, "Bulldogs Brno" turnīru sāka ar cīņu pret pašreizējiem valsts vicečempioniem "Technology Florbal MB", mača desmitajā minūtē izvirzoties vadībā, bet 16.minūtē ar rezultatīvu metienu izcēlās Artūrs Jurševskis, dubultojot pārsvaru. Otrā puslaika vidū "Mlada Boleslav" atspēlēja vienus vārtus, bet divas minūtes pirms mača beigām arī panāca izlīdzinājumu. Tad savu vārdu teica Artūrs Jurševskis, gūstot savus otros vārtus cīņā. Uzvara gan netika nosargāta, jo pretinieks 12 sekundes vēlāk vēlreiz panāca līdzsvaru un mačs noslēdzās ar 3:3 rezultātu.

Arī grupu turnīra otrajā spēlē Jurševskis tika pie rezultatīva metiena. Mačā pret "ACEMA Sparta Praha" buldogi divreiz nonāca iedzinējos (0:1 un 1:2), taču jau līdz pārtraukumam bija izvirzījušies vadībā ar 3:2, bet pēc pārtraukuma guva vēl četrus vārtus, savu cietoksni nosargājot neieņemtu. Spēles 33.minūtē savus trešos vārtus turnīrā guva arī latviešu florbolists, tobrīd panākot 5:2. Turnīra tabulā "buldogi" ar četriem punktiem pašlaik ieņem otro vietu, bet pēdējā spēļu kārtā gaidāma tikšanās ar Somijas čempionvienību "EraViikingit".

Ne tik labas sekmes citam cēsniekam Andrim Rajeckim un viņa pārstāvētajam Šveices NLB līgas klubam "Floorball Thurgau", kuri Elitē var spēlēt pateicoties pagājušā gada lieliskajam startam Male Pro kategorijā. Sākuši ar cienījamu 2:4 zaudējumu zviedru čempioniem "IBF Falun", otrajā mačā šveicieši palika sausā pret čehu čempionvienību "FAT PIPE FLORBAL CHODOV", pēc divām kārtām paliekot vienīgie savā grupā bez izcīnītajiem punktiem. Pēdējā mačā gaidāma spēkošanās ar vēl vieniem čehiem "FBC ČPP Bystron Group Ostrava".

Sieviešu spēcīgākajā grupā Evelīnas Garbares pārstāvētais Šveices "Wizards Bern Burgdorf" turnīra ievadā izrāva laimīgu 3:2 uzvaru pār zviedru "RIG Umea IBF", bet otrajā mačā nespēja spēkoties ar čehu "1.SC TEMPISH Vitkovice", piekāpjoties ar 2:5. Sākās viss gan ļoti lieliski, jo nebija nospēlētas pat divas minūtes, kad čehietes atradās vadībā ar 2:0. Ātri pēc otrajiem gūtajiem vārtiem vieni tika ielaisti, bet pirmā puslaika vidū bumbiņa vēl divreiz pabija "burvju" vārtos. Mača 26.minūtē čehietes guva vēl vienus vārtus, bet punktu pielika trīs minūtes pirms finālsvilpes. EFA grupā "Wizards Bern Burgdorf" pašlaik atrodas otrajā vietā un pēdējā kārtā jātiekas ar čehu "Uneticka 12 Tatran Strešovice", kas pašlaik piedzīvojušas neveiksmes abās cīņās.

Vēl vienu minimālu zaudējumu otrās kategorijas (Male Pro) turnīrā piedzīvojis Cēsu "Lekrings", kas uz turnīru devies ievērojami atjauninātā sastāvā. Pirmajā mačā cēsnieki ar 3:4 piekāpās zviedru "Malmo FBC", bet otrajā mačā pret "FBC Česka Lipa" nācās zaudēt ar 1:2, kaut gan jau pēc 68 nospēlētām sekundēm rezultātu atklāja Aleksandrs Abramovs. Čehi izlīdzinājumu panāca minūti pirms puslaika beigām, bet drīz pēc pārtraukuma savus otros vārtus mačā guva Kamils Briška, nodrošinot pretiniekiem uzvaru. Pēdējā grupu turnīra cīņā pret čehu "Start 98 Praha-Kunratice" tiks sadalīta trešā vieta PF apakšgrupā.

Vīriešu zemākās raudzes (Male Open) turnīrā pašlaik ne sevišķi veiksmīgi startē "Kuldīgas florbola klubs", kas pēc 2:3 zaudējuma "Traverza Mukarov" komandai, otrajā mačā cīnījās neizšķirti 0:0 ar "FBŠ Slavia Plzen". Pēc divām spēļu kārtām Kuldīgas komanda B01 grupā ar vienu punktu atrodas pēdējā vietā un grupu turnīra noslēgumā aizvadīs maču ar "1.FbK Tabor", kuri pašlaik ir apakšgrupas līderi, savācot četrus punktus.

B02 grupā sacenšas FBK SĀC, kas turnīra ievadā spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Valinanvala" komandu, bet otrajā mačā ar tādu pašu rezultātu nospēlēja pret citiem čehiem "FC Bučis Team".Interesanti, ka čehi vadībā izvirzījās minūti un 17 sekundes pirms mača beigām, bet pēc pusminūtes izlīdzinājumu panāca Toms Dāle. Interesanti, ka pirmajā spēlē ar vārtu guvumu izcēlās Toma brālis Alvis. Pēc divām spēlēm Saulkrastu komanda savā grupā atrodas trešajā vietā, bet pēdējā mačā būs jātiekas ar "1.SC TEMPISH Vitkovice Mustang", kuriem pašlaik viena uzvara un viens zaudējums, kas dod otro vietu.

No šīs kategorijas latviešu klubiem pašlaik labākās sekmes FK "JeNo", kuri turnīru sāka ar 1:1 neizšķirtu pret "Wizards DDM Praha 10", bet otrajā mačā izrādījās pārāki pār vēl vieniem čehiem "FK Slovan J.Hradec" ar rezultātu 4:2. Jelgavnieki septītajā minūtē nonāca iedzinējos, bet 11.minūtē Mārtiņš Mickēvičs rezultātu līdzsvaroja. Pēc pārtraukuma Edgars Lapkovskis panāca jau 2:1, bet pēc minūtes čehi atkal bija blakus. Atrisinājums nāca mača pēdējās piecās minūtēs, kad divreiz precīzi meta Artis Leinišs. Pēc divām kārtām jelgavnieki ar četriem punktiem atrodas otrajā vietā, sliktākas vārtu attiecības dēļ atpaliekot no saviem pirmajiem pretiniekiem. Otrā vieta būs jānosargā mačā ar "1.MVIL Ostrava Roots", kuriem pašlaik viena uzvara un viens zaudējums.

Šajā pašā līmenī B10 grupā cīnās Šveices klubs "Floorball Thurgau U21" ar latvieti Renātu Deginu sastāvā. Pēc neveiksmīgā turnīra sākuma, kurā ar 0:5 nācās zaudēt somu "Fousek Team", šveicieši turpinājuši tikpat neveiksmīgi, ar 1:3 piekāpjoties čehu "Las Plantas". Grupu turnīra izskaņā paredzēta vēl viena spēle ar čehu komandu "CRPA" par trešo vietu apakšgrupā. Degins pašlaik ar punktiem nav izcēlies.

     [+] [-]

, 2017-08-11 09:52, pirms 7 gadiem
Tikko arī Jeno uzvarēja 3:1, tākā grupā pirmie vai otrie.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-11 09:57, pirms 7 gadiem
Deginam no rīta bija spēle. Uzvarā 6:2 puikam 0+4, lieliski