Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Lielvārdei/FatPipe" izšķirošā cīņa par EuroFloorball kausu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārdei/FatPipe" izšķirošā cīņa par EuroFloorball kausu
"Lielvārde/FatPipe"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Vācijas pilsētā Veisenfelsā noslēgsies EuroFloorball kausa izcīņas turnīrs, kurā līdz finālam aizcīnījusies Latvijas čempionvienība "Lielvārde/FatPipe". Izšķirošajā mačā mūsu florbolisti vēlreiz krustos nūjas ar Vācijas čempioni un vienlaicīgi arī mājinieci "UHC Sparkasse Weissenfels". Spēle notiks pulksten 16.00 (pēc Latvijas laika), būs arī interneta TV tiešraide.

"Lielvārde/FatPipe" un "UHC Sparkasse Weissenfels" šajā turnīrā bija vienā apakšgrupā, tādēļ vienu reizi jau mērojās spēkiem. Lielvārdiešiem tā bija pirmā spēle Veisenfelsā, turklāt ar pretiniekiem šokējošu sākumu, jo jau pirmo 12 (!) sekunžu laikā mūsējie bija izvirzījušies vadībā ar 2:0. Kā vēlāk izrādījās, šim handikapam cīņas gaitā bija ārkārtīgi būtiska nozīme, jo Vācijas čempioni nav nekādi peramie zēni - līdz pat pēdējai sekundei viņi mūsējos turēja sasprindzinājumā, pretendējot uz panākumu, tāpēc "Lielvārde/FatPipe" nosargāto uzvaru ar 4:3 var uzskatīt par veiksmīgu un pamācošu.

Spēles tiešraide:

Turnīru mājinieki bija sākuši ar nepārliecinošu uzvaru pār Krievijas "FBC Spartak Moscow", jo, lai arī mača vidū atradās vadībā ar 5:0, galarezultātā svinēja panākumu tikai ar vienu vārtu pārsvaru - 6:5. Vakar, aizvadot savu pusfināla spēli, "UHC Sparkasse Weissenfels" rādīja savu spēku pret Igaunijas klubu "SK Link/Saku", ko sakāva ar 8:3. Lielvārdieši spēlē pret krieviem guva pārliecinošu panākumu ar 7:2, bet vakar pusfinālā parādīja spēku un raksturu Norvēģijas komandai "Tunet IBK", jo, lai arī desmit minūtes pirms pamatlaika beigām mūsējie vēl atradās iedzinējos ar 3:6, "Lielvārde/FatPipe" guva piecus vārtus un svinēja panākumu ar 8:6, norvēģu florbolistus burtiski aizsūtot mājās.

Mūsu čempionu spēle ar norvēģiem bija spēka divcīņu un asumu pārpilna. Kā jau florbolā tas nereti notiek, komandai nav izdevies izvairīties no traumām. "Lielvārdes/FatPipe" spēlējošais treneris Atis Blinds pastāstīja, ka savainojumu dēļ šodien laukumā nedosies uzbrucējs Kārlis Vitkovskis, kuru pirmajā maiņā aizstās trešās maiņas uzbrucējs Sandis Mihailovskis. Savukārt trešajā maiņā uzbrukumā spēlēs Niks Blumfelds, kurš šajā turnīrā jau ne reizi vien ticis laukumā no rezervistu soliņa. Runājot par vakardienas spēli, Blinds uzteica visu savu komandu par parādīto raksturu un cīņassparu, savukārt par savu sniegumu, lai arī tika atzīts par labāko spēlētāju, Atis izteicās kritiski, atzīdams, ka trīs vārtu zaudējumos ir arī viņa vaina. Savu labākā spēlētāja balvu viņš uzreiz pēc mača atdeva Sandrim Virsnītim, paslavēdams viņu par saņemšanos pēc pirmajām divām ne pārāk sekmīgajām spēlēm.

Treneris Blinds uzskata, ka tas ir pat labi, ka finālā mūsējiem pretiniekos būs tieši veisenfelieši, jo, pirmkārt, tas nodrošinās pilnas skatītāju tribīnes un labu spēles atmosfēru. Komandas jau iepazinušas viena otru, tādēļ šoreiz nekāda izlūkošanas nebūs vajadzīga. Lielvārdieši liks lielāku uzsvaru uz spēka spēli, kas pirmajā mačā pret "UHC Sparkasse Weissenfels" netika tik ļoti pielietota. Mūsu komandas vārtu drošība tiks uzticēta Jānim Salcevičam.

"Lielvārde/FatPipe" maiņu virknējumi spēlē pret "UHC Sparkasse Weissenfels"

1.maiņa: Sandis Mihailovskis (U) - Aivis Kusiņš (U) - Gints Klēģers (U), Ervīns Torsters (A) - Toms Mežotnis (A);
2.maiņa: Toms Akmeņlauks (U) - Atis Blinds (U) - Mikus Valpēters (U), Kaspars Mudelis (A) - Artūrs Skadiņš (A);
3.maiņa: Antons Žuks (U) - Kristers Puķītis (U) - NIks Blumfelds (U), Sandris Virsnītis (A) - Ralfs Jonikāns (A).
Vārtos: Jānis Salcevičs.
Rezervē: Mariss Giņko, Edgars Gailītis, Jānis Bramanis, Kārlis Vitkovskis.

Izmantotie resursi: Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2016-10-09 10:48, pirms 8 gadiem
Par uzvaru!!!