Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Florbola turnīrā cīņas par medaļām, būs jauni čempioni

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien Cēsīs noslēgsies Latvijas Jaunatnes olimpiāde. Izšķirošās cīņas aizvadīs arī jaunie florbolisti, pēc vakar notikušajām pusfināla spēlēm kļuva skaidrs, ka olimpiādē būs jauni čempioni - lielvārdieši vai talsinieki. Šodien izšķirošajām spēlēm varēs sekot līdzi ne tikai klātienē, bet arī portāla Sportacentrs.com interneta TV tiešraidēs.

Izšķirošo spēļu diena sāksies ar divām meiteņu turnīra spēlēm - pulksten 9.00 Cēsu sporta kompleksā nūjas krustos ķekavietes un cēsnieces, bet pulksten 10.45 - salaspilietes un kocēnietes. Meiteņu florbola turnīrs tiek aizvadīts pēc apļa sistēmas - katrai komandai tiekoties ar katru. Pēc divām spēļu dienām turnīra tabulas vadībā ar trim punktiem katrai atrodas Kocēnu un Ķekavas novada izlases, iemesto un ielaisto vārtu starpība šobrīd labāka kocēnietēm.

Puišu komandu spēles par olimpiādes medaļām sāksies pulksten 12.30, kad laukumā dosies līdzšinējie olimpiādes čempioni ķekavieši un stopiņieši, lai pacīnītos par bronzas godalgām. Pulksten 14.15 paredzēta olimpiādes florbola kulminācija jeb lielā finālspēle starp Lielvārdes un Talsu novada izlase. Jau pulksten 16.00 Cēsu pilsētas centrā notiks olimpiādes laureātu apbalvošana.

Spēļu kalendārs: ŠEIT

Visu spēļu tiešraides: ŠEIT

Vakar mačā par iekļūšanu labāko sešieniekā starp Kocēnu un Bauskas novada komandām baušķeniekiem bija vajadzīgas sešas ar pusi minūtes, lai izvirzītos vadībā ar 2:0. Toties atlikušajā laikā vārtus guva tikai Kocēnu puiši, kuri pēc pirmā perioda vēl zaudēja ar 1:2, otrajā ar 6:2 pārņēma vadības grožus, bet galarezultātā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 10:2, kas viņiem dod tiesības aizvadīt vēl vienu spēli - par piekto vietu olimpiādē. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 5 (2+3) punktiem bija Arnijs Kuratņiks, pa pieciem punktiem Mārtiņa Muižnieka un Dāvja Zēmeļa kontā. Par labāko spēlētāju Kocēnu komandā tika atzīts Mārtiņš Muižnieks, bet Bauskas novada izlases rindās tādu pašu balvu saņēma vienu vārtu autors Valts Smilga.

Spēlē starp Cēsu un Ogres novada komandām pirmā perioda laikā mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, bet otrās trešdaļas otrās minūtes sākumā panāca jau 3:0. Tad pamodās ogrēnieši, kuri desmit minūšu laikā guva četrus vārtus pēc kārtas - 4:3. Pirms pēdējā perioda rezultāts bija neizšķirts (4:4), pēdējā trešdaļā Ogres komanda guva vēl vienus vārtus (5:4), bet uz to ar diviem pēc kārtas rezultatīviem raidījumiem atbildēja cēsnieki - 6:5. Izšķirošie vārti Krišjāņa Tiltiņa kontā, viņam arī labākā spēlētāja balva. Rezultatīvākais staro uzvarētājiem ar 3 (1+2) punktiem bija Jorens Malkavs, divus golus iemeta Roberts Zande. Par labāko starp ogrēniešiem atzina "hat-trick" autoru Ivo Ivanovu. Ogrēniešiem turnīrs beidzās ar dalītu 7. - 8. vietu, bet Cēsu novada komandai tajā pašā dienā bija jāaizvada vēl viena spēle, lai ar Kocēnu novada izlasi pacīnītos par piekto vietu.

Olimpiādes turnīra pirmās divas spēles salīdzinoši labāk bija aizvadījusi Kocēnu izlase, bet šī acīmredzami bija tā reize, kad vienai komandai (Cēsu) viss gāja no rokas, savukārt otrai (Kocēnu) neiznāca pilnīgi nekas. Jau pirmā perioda laikā četrus bezatbildes vārtus guva laukuma saimnieki cēsnieki - 4:0. Otras trešdaļas sākumā savu nulli no rezultātu tablo beidzot nodzēsa kocēnieši - 1:4. Lūzums spēles gaitā gan nesekoja - pēc otrās trešdaļas mājinieki atradās vadībā ar 7:1, bet visā mačā svinēja ļoti pārliecinošu panākumu ar 11:4, kas Cēsu novada komandai ļāva izcīnīt piekto vietu, savukārt kocēniešiem atlika samierināties ar sesto pozīciju. Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts divu piespēļu autors Raivis Kaspars Skrispsts. Rezultatīvākais viņa komandā ar sešiem vārtu guvumiem bija Kevins Šmits. 4 (1+3) punkti Roberta Zandes kontā, pa trim punktiem savāca Roberts Vikštrems un Jorens Malkavs. Par labāko starp kocēniešiem atzina Dāvi Zēmeli, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija rezultatīvākais. Divus pārējos golus iemeta Mārtiņš Muižnieks.

Meiteņu komandu turnīrā ēekavietes mačā pret Salaspils novada izlasi rezultātu atklāja jau otrajā minūtē, kad ar precīzu metienu izcēlās Anna Ankudinova - 1:0, 10. minūtē viņa ar soda metienu rezultātu jau dubultoja - 2:0. Otrās trešdaļas laikā ķekavietes guva vēl trīs vārtus (5:0), bet 15 sekundes pirms spēles beigām viņas atradās vadībā ar 7:0. Tajā brīdī veiksme uzbrukumā beidzot palīdzēja arī salaspilietēm, kuru labā goda vārtus iemeta Laura Zvīdre - 1:7. Tieši Zvīdre tika atzīta par labāko Salaspils komandā, bet Ķekavas novada izlasē tādu pašu godu izpelnījās vārtsardze Elīna Jeige, kura šajā mačā atvairīja 17 pretinieču metienus. Rezultatīvākā starp uzvarētājām ar 5(3+2) punktiem bija Anna Ankudinova.

Kocēnu florbolistes pie Cēsu novada izlases graušanas ķērās jau pirmajā minūtē, kad rezultātu atklāja Danute Tinkuse - 1:0. Pēc pirmā perioda kocēnietes atradās vadībā ar 3:0. Otrās trešdaļas sākumā pirmos vārtus iemeta arī cēsnieces, kuru uzbrukumu rezultatīvi pabeidza Dārta Derupa. Lauzt spēles gaitu laukuma saimniecēm gan nebija pa spēkam - pēc otrā perioda Kocēnu novada izlase atradās vadībā jau ar 12:2, bet visā mačā uzvarēja ar 14:3. Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Laura Gaugere, kura ar 7 (5+2) punktiem bija rezultatīvākā. Viņas komandas biedrenei Danutai Tinkusei 4 (3+1) punkti, bet Elizabetei Pavlovskai un Simonai Grāpēnai pa trim punktiem. Labākās spēlētājas medaļu Cēsu novada komandā saņēma Justīne Marta Upeniece, kura izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

Pusfināla spēlē, kurā nūjās krustoja Lielvārdes un Stopiņu jaunie florbolisti, atbilde uz jautājumu par uzvarētāju tika saņemta jau pirmā perioda laikā, jo lielvārdieši 15 minūšu laikā savu pretinieku vārtos sabēra veselas sešas bumbiņas - 6:0. Otrajā trešdaļā cīņa izlīdzinājās - abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (7:1). Spēles pēdējā nogrieznī uz vienu stopiņiešu vārtu guvumu Lielvārde novada izlase atbildēja ar trim goliem un arī otrajā olimpiādes turnīra mačā svinēja uzbaru ar identisku rezultātu - 10:2. Par labāko spēlētāju Lielvārdes komandas rindās tik atzīts Juris Sandis Jēgers, kura kontā 4 (3+1) punkti, Markuss Nazarovs iemeta četrus golus, bet Dāvis Bogdanovs izcēlās ar diviem rezultatīviem metieniem. Labākā spēlētāja balvu stopiņiešu izlasē saņēma vienu vārtu autors Edgars Ošis.

Pusfināla mačā starp Talsu un Ķekavas novada izlasēm pirmais periods tika aizvadīts sīvā cīņā, bet tiesneši fiksēja tikai vienu vārtu guvumu - rezultātu 11.minūtē ar precīzu metienu atklāja talsinieks Emīls Krūmiņš (1:0). Otrajā periodā Talsu jaunie florbolisti turpināja iesākto, gūstot vēl trīs vārtus - 4:0. Pēdējā trešdaļā ķekavieši mēģināja gūt vismaz vienus vārtus, bet nesekmīgi, toties viņu pretinieki panāca jau 5:0 - 34. minūtē sava vārtsarga Valtera Kasjaņenko piespēli rezultatīvi izmantoja Jānis Ragovskis. Tieši Ragovskis, lai arī viņš šajā spēlē nerealizēja divus soda metienus, tika atzīts par Talsu komandas labāko spēlētāju. Viņam 3 (2+1) punkti. Labākā spēlētāja balvu Ķekavas novada izlases rindās saņēma Klāvs Jansons.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...