Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Jaunatnes olimpiādes florbola turnīrā noskaidroti pusfinālisti

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Jaunatnes olimpiādes florbola turnīrā noskaidroti pusfinālisti
Ķekavas novada izlase
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Cēsīs notiekošā Latvijas Jaunatnes olimpiādes florbola turnīra pirmajā dienā puišu komandu turnīrā noskaidrotas pusfinālistes - Lielvārdes, Stopiņu, Talsu un Ķekavas novada izlases. Meiteņu turnīrā aizvadītas pirmās kārtas spēles, pēc kurām vadībā atrodas salaspilietes.

Jaunie Lielvārdes florbolisti maču pret saviem vienaudžiem no Kocēnu komandas sāka ļoti neveiksmīgi, jo 7. minūtes sākumā pēc diviem Arnija Kuratņika metieniem bija nonākuši zaudētājos ar 0:2. Ne bez piepūles lielvārdiešiem līdz pirmajam pārtraukuma izdevās panākt izlīdzinājumu - 2:2. Toties jau otrajā periodā kocēniešu pretestība tika burtisku salauzta - piecu minūšu laikā Lielvārdes novada florbolisti iemeta piecus golus, izvirzoties vadībā ar 5:2. Pēdējā trešdaļā lielvārdieši veiksmīgi turpināja iesākto, saberot savu pretinieku vārtos vēl piecas bumbiņas - 10:2. Par labāko starp uzvarētājiem atzina Tomu Pļevoku, kurš šajā mačā izcēlās ar trim vārtu guvumiem, bet Kocēnu izlases rindās tādu pašu balvu saņēma abu golu autors Arnijs Kuratņiks.

Spēlē starp Stopiņu un Bauskas novada komandām tie, kuri atklāja rezultātu, bija baušķenieki - 2. minūtē ar precīzu metienu izcēlās Reinis Jānis Krīgalis - 1:0. Tomēr vēl pirmā perioda laikā ar diviem precīziem metieniem atbildēja stopiņieši, pārņemot vadības grožus - 2:1. Otrajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (3:2), bet 44. minūtē stopiņietis Matīss Tepers guva vārtus brīdī, kad viņa izlase spēlēja skaitliskajā mazākumā - 4:2. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē Bauskas florbolisti samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr atņemt uzvaru Stopiņu komandai nespēja - 4:3. Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā atzina divu rezultatīvu piespēļu autoru Matīsu Kristianu Morozovu, bet Bauskas komandā tādu pašu balvu saņēma Rinalds Smilga.

Lai arī jau no paša spēles sākuma Talsu izlases teritoriālais pārsvars bija acīmredzams, cēsniekiem savus vārtus neieņemtus izdevās nosargāt vairāk nekā 13 minūtes. Pēc pirmā perioda talsinieki atradās vadībā ar 1:0. Toties jau otrās trešdaļas laikā kurzemnieki panāca 4:0 par labu sev, bet spēles pēdējā nogrieznī iemeta vēl divus bezatbildes golus. Rezultatīvākie starp uzvarētājiem bija Emīls Krūmiņš un Jānis Ragovskis, kuriem pa 3 (2+1) punktiem, ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Viesturs Mārtiņš Rubenis. Labākā spēlētāja balvu saņēma abu komandu vārtsargi - talsinieks Martins Rūsa Jansons un cēsnieks Ričards Stivriņš.

Ķekavieši, kuriem pašlaik pieder Latvijas Jaunatnes olimpiādes čempionu florbolā tituls, spēli pret šī turnīra debitantiem ogrēniešiem sāka ļoti pārliecinoši, jau pirmā perioda laikā izvirzoties vadībā ar 7:0. Tikai 18. minūtē savu nulli no rezultātu tablo beidzot izdevās nodzēst arī Ogres novada florbolistiem - 1:2. Pēc otrā perioda Ķekavas novada izlase atradās vadībā ar 10:2, bet visā mačā triumfēja ar 15:4. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 7 (3+4) punktiem bija Kristaps Laugalis, 6 (5+1) punkti Endija Kleistrova kontā, bet ar 5 (4+1) punktiem izcēlās Klāvs Jansons. Par labāko spēlētāju Ķekavas komandā atzina Endiju Kleistrovu, bet Ogres novada izlasē tādu pašu godu izpelnījās Markuss Januševskis, kurš izcēlās ar "hat-trick". Ķekavieši turpinās cīņu par olimpiādes medaļām, bet ogrēniešiem atlicis mēģināt iekļūt labāko sešiniekā.

Meiteņu turnīra mačā starp Cēsu un Salaspils novada komandām pirmajā periodā, lai arī vārtu gūšanas momentu netrūka, rezultāts netika atklāts (0:0), bet otrajā abas izlases apmainījās ar vārtu guvumiem (1:1). Pēdējās trešdaļas sākumā salaspilietes izvirzījās vadībā ar 2:1 un savu pārsvaru nosargāja, svinot ļoti svarīgu uzvaru ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1). Par labāko spēlētāju Salaspils novada izlasē atzina pirmo vārtu autori Kristiānu Elizabeti Krūmiņu, bet Cēsu komandā labākās spēlētājas medaļu saņēma otro vārtu guvēja Katrīna Rimša.

Spēli, kurā, ļoti iespējams, tikās meiteņu turnīra abas favorītes - Kocēnu un Ķekavas novada izlases, ievērojami pārliecinošāk sāka ķekavietes, kuras pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 1:0, bet spēles vidū, kad savus otros vārtu guva Anna Ankudinova, panāca jau 3:0. Līdz otrajam pārtraukumam Kocēnu komanda izdevās atgūt tikai vienus vārtus - 1:3. 38. minūtē, Kad Ķekavas novada izlase atjaunoja triju vārtu handikapu (4:1), Kocēnu komanda nonāca pagalam neapskaužamā situācijā. Kocēnietes gan nepadevās - cīnījās līdz galam, par ko attiecīgi tika atalgotas ar nepilnas pusotras minūtes laikā gūtiem trim vārtiem - 4:4. Sevišķi sāpīgs ķekavietēm bija pēdējais gols - rupja vārtsardzes kļūda, pēc kuras apraudās gan pati vainīgā, gan vismaz viena laukuma spēlētāju maiņa. Līdz spēles beigām vēl bija palikušas trīs minūtes, bet rezultāts vairs nemainījās - 4:4, katrai no komandām pa punktam turnīra tabulā. Par labāko spēlētāju starp ķekavietēm atzina Annu Ankudinovu, bet starp kocēnietēm - Zani Ziedoni.

Šodien pulksten 10.00 laukumā dosies Kocēnu un Bauskas novada puišu komandas, lai turpinātu cīņu par vietu labāko sešiniekā, pulksten 11.30 ar tādu pašu mērķi nūjas krustos cēsnieki un ogrēnieši. Pulksten 13.00 paredzēta meiteņu turnīra otrās kārtas spēle starp Salaspils un Ķekavas novada izlasēm, bet pulksten 14.30 spēkiem mērosies cēsnieces un kocēnietes. Pulksten 16.00 notiks puišu turnīra mačs par piekto vietu. Pulksten 17.45 savu pusfināla maču aizvadīs Lielvārdes un Stopiņu novada komandas, bet pulksten 19.30 - talsinieki un ķekavieši.

Visiem spēļu rezultātiem var sekot: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...