Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Rubene" piekāpjas norvēģiem, "Lekrings" sakauj francūžus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" piekāpjas norvēģiem, "Lekrings" sakauj francūžus
Moments no spēles starp "Rubeni" un "Greaker IBK"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Ar sāpīgu zaudējumu Cēsīs notiekošo EuroFloorball Cup turnīru sākusi Kocēnu vīriešu komanda "Rubene", kas B apakšgrupas pirmajā spēlē ar 4:5 atzina Norvēģijas kluba "Greaker IBK" pārākumu. A apakšgrupā pārliecinošu uzvaru ar 12:3 izcīnīja Cēsu "Lekrings", kuras pretiniece bija "IFK Paris".

Vīriešu turnīra atklāšanas spēlē starp Kocēnu Rubeni un "Greaker IBK" no Norvēģijas pirmie uzgavilēt varēja kocēnieši, jo 11.minūtē ar precīzu metienu rezultātu atklāja tikai 16 gadus vecais Arnijs Kuratņiks – 1:0. Tiesa, norvēģiem, kuriem šajā mača bija piešķirts favorītu statuss, vajadzēja tikai nedaudz vairāk par minūti, lai izvirzītos vadībā ar 2:1. 17.minūtē vēlreiz bija līksmība "Rubenes" nometnē – Atis Stepāns atjaunoja neizšķirtu rezultātu (2:2). Tomēr pirmajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās pretinieki, kuri 18.minūtē izvirzījās vadībā ar 3:2. Otrais periods pagāja sīvā cīņā un ar tikai vienu vārtu guvumu – diemžēl bumbiņa jau ceturto reizi paviesojās latviešu kluba vārtos (2:4). Visazartiskākā bija pēdējā trešdaļa, kurā "Rubene" nepārprotami pārņēma iniciatīvu, bet "Greaker IBK" savu laimi meklēja bīstamos pretuzbrukumos. 56.minūtē Leo Lapiņš atgrieza intrigu, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam – 3:4. Kocēniešu prieki gan nebija ilgi, jo jau nākamajā minūtē norvēģis Larss Eriks Torps guva savus ceturtos vārtus šajā mačā, panākot 5:3. 58.minūtē Ritvars Bērziņš guva savus vārtus (4:5), dodot latviešiem cerību uz labvēlīgu iznākumu. Tomēr atlikušajā laikā, lai arī "Rubene" mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un turpināja bīstami uzbrukt, rezultāts vairs nemainījās – norvēģi varēja gavilēt par pirmo uzvaru turnīrā (5:4).

Par labāko spēlētāju Kocēnu "Rubenes" sastāvā atzina Ritvaru Bērziņu, kuram viens vārtu guvums. Neviens no mūsu florbolistiem šajā mačā neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu.

"Greaker IBK" – "Rubene" 5:4 (3:2, 1:0, 1:2)
Metienu attiecība:
26:20 (11:7, 7:7, 8:6)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Ritvars Bērziņš 1 (1+0), Arnijs Kuratņiks 1 (1+0), Leo Lapiņš 1 (1+0), Atis Stepāns 1 (1+0), Gatis Akūlovs 1 (0+1), Jānis Bagāts 1 (0+1), Jānis Grundšteins 1 (0+1).

Latvijas un Francijas vadošo florbola klubu duelī par pārliecinošu favorītu tika uzskatīts Cēsu "Lekrings". Iespējams, tieši tas mūsējiem uzlika papildus atbildības slogu. Lai arī cēsnieki ilgi kontrolēja bumbiņu, vismaz spēles sākumā ar tās nogādāšanu "IFK Paris" vārtos mūsējiem nesekmējās. Savukārt francūži ļoti disciplinēti aizstāvējās, nekautrēdamies pie pirmās iespējas doties pretuzbrukumos. 14.minūtē Artis Savins ar tālu, bet precīzu metienu beidzot tomēr nomainīja nulli uz rezultātu tablo pret vieninieku – 1:0. Drīz vien vārtus guva arī Pauls Erenbots (2:0), bet līdz pārtraukumam ar rezultatīvu uzbrukumu spēja atbildēt pretinieki, padarot "Lekringa" pārsvaru par minimālu – 2:1. Pēc otrās trešdaļas Cēsu komandas līdzjutējiem jau bija iemesls priecāties – 6:2. Tomēr pa īstam mūsu florbolisti atvērās tikai pēdējā perioda vidū, kad dažu minūšu laikā guva sešus vārtus pēc kārtas – 11:2. Galarezultātā "Lekringam" pārliecinoša uzvara ar 12:3 un trīs punkti turnīra tabulā.

Labākā spēlētāja balvu Cēsu komandā saņēma uzbrucējs Aleksandrs Abramovs, kura kontā trīs vārtu guvumi. Pa trim punktiem savāca arī Ingus Laiviņš un Andris Rajeckis, bet 2 (1+1) punktus – Andris Malkavs un Dāvis Vilders.

"Lekrings" – "IFK Paris" 12:3 (2:1, 4:1, 6:1)
Metienu attiecība:
32:11 (4:4, 9:4, 19:3)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Aleksandrs Abramovs 3 (3+0), Andris Rajeckis 3 (2+1), Ingus Laiviņš 3 (1+2), Andris Malkavs 2 (1+1), Dāvis Vilders 2 (1+1), Emīls Dzalbs 2 (0+2), Toms Rīsmanis 1 (1+0), Pēteris Trekše 1 (1+0), Pauls Erenbots 1 (1+0), Artis Savins 1 (1+0), Gints Bērtulis 1 (0+1), Jānis Melderis 1 (0+1), Kaspars Bernāts 1 (0+1), Edgars Balodis 1 (0+1), Artis Jansons 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...