Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Cēsīs startē EuroFloorball kausa izcīņas turnīrs

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien Cēsīs sāksies un līdz 10.oktobrim turpināsies EuroFloorball kausa izcīņas turnīrs, kurā Latviju pārstāvēs pa divām sieviešu (Kocēnu "Rubene" un FK "Ķekava") un vīriešu ("Lekrings" un Kocēnu "Rubene") komandām.

EuroFloorball kausa izcīņas turnīrs tādā formātā, kā pašreiz, kad tajā startē Eiropas valstu, izņemot TOP-4 (Zviedrijas, Somija, Šveice un Čehija) čempionvienības, bet rīkotājvalsti pārstāv pa diviem klubiem, notiek piekto reizi. Pirmās trīs bija ļoti sekmīgas Latvijas komandām, jo 2011.gadā Polijā vīriešu konkurencē triumfēja mūsu "RTU/Inspecta" florbolisti, bet sieviešu – "RSU/Runway", 2012.gadā no Slovākijas kausu atveda vīriešu klubs "Lielvārde", bet 2013.gadā arī no Slovākijas ar galveno trofeju atgriezās Cēsu "Lekrings". 2014.gadā turnīrs notika Norvēģijā, uz kuru lielo izmaksu dēļ Latvijas klubi neaizbrauca, bet abi kausi palika mājiniekiem.

Cēsīs, lai piedalītos sieviešu turnīrā, ieradušās ne tikai Latvijas čempione "Rubene" un vicečempione FK "Ķekava", bet arī Krievijas, Vācijas, Polijas un Spānijas čempionvienības. Visas sešas komandas sadalītas divās grupās, kur tiksies katra ar katru. FK "Ķekava" pretinieces A apakšgrupā ir Krievijas "Nauka MP" un Vācijas "MFBC Grimma", bet "Rubene" turnīra pirmajā posmā B grupā spēkosies ar Polijas "MMKS Podhale Nowy Targ" un Spānijas "CDE El Valle".

Vīriešu turnīrā kopā ar Latvijas čempioni "Lekringu" (Cēsis) un bronzas medaļnieci "Rubeni" (Kocēni) cīnīsies Krievijas, Francijas, Norvēģijas un Igaunijas spēcīgākie klubi. A apakšgrupā mājiniece "Lekrings" krustos nūjas ar Krievijas "Nizhegorodets" un Francijas "IFK Paris", bet B grupā "Rubene" sacentīsies ar Norvēģijas "Greaker IBK" un Igaunijas "TTU SK".

Šodien, turnīra pirmajā dienā, Cēsu sporta kompleksā (Piebalgas ielā 18) notiks četras spēles, katrā no tām piedalīsies kāda Latvijas komanda:

10.00 FK "Ķekava" - "MFBC Grimma" (siev.)


13.00 "MMKS Podhale Nowy Targ" - "MMKS Podhale" (siev.)

16.00 "Greaker IBK" - "Rubene" (vīr.)

19.00 "Lekrings" - "IFK Paris" (vīr.)

Līdzjutēji aicināti atbalstīt mūsu klubus. Ieejas maksa uz visām četrām dienas spēlēm –3.00 EUR. Bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam (uzrādot personu apliecinošu dokumentu) – ieeja bez maksas. Visas turnīra spēles būs redzamas arī interneta TV tiešraidē: ŠEIT

Vairāk informācijas par turnīru: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...