Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Čempionvienību kausu spraigā cīņā iegūst zviedru IBF "Falun"

Čempionvienību kausu spraigā cīņā iegūst zviedru IBF "Falun"
IFB "Falun"
Foto: floorball.org

Šodien Somijas pilsētā Tamperē ar Zviedrijas vīriešu komandas IBF „Falun” triumfu noslēdzās prestižākais pasaules florbola klubu turnīrs Čempionvienību kauss. Finālā zviedru klubs ar 7:5 pārspēja Somijas čempionus SPV.

Pēc trīs nospēlētajām minūtēm finālspēles rezultātu atklāja SPV uzbrucējs Mikko Kohonens, kas bija palicis nepiesegts pretinieku vārtu priekšā – lai arī „Falun” vārtu vīrs bumbiņu skāra, tā gausi ieleca vārtu tīklā. Zviedru komanda 9. minūtē atklāja komandas rēķinu, kad pēc veiksmīgas piespēles no laukuma stūra netveramu metienu vārtu tālajā augšējā stūrī raidīja Kālstroms. Turpinājumā asākas un bīstamākas epizodes radīja somu SPV, tomēr trešdaļas izskaņā pirmo vārtu autors Falunas komandā Kālstroms panāca jau 2:1, kad ar velkošu metienu bumbiņu iešāva tieši vārtsargam virs pleca. Atskanot trešdaļas noslēdzošajai sirēnai – 2:1 „Falun” vienības labā.

Otrā perioda pirmajā minūtē zviedri izskrēja ātrajā pretuzbrukumā un Rasmus Enstroms ar metienu tukšos vārtos panāca jau 3:1. Somiem bija nepieciešamas sešas minūtes, lai samazinātu vārtu starpību līdz deficītam – Holopainens augsti lēkājošu bumbiņu ar lielu spēku trieca vārtos. IBF „Falun” ātri vien atjaunoja pārsvaru, pēc lēkājošas piespēles Aleksandrs Ruds raidīja bumbiņu vārtu apakšējā stūri, kas vārtsargam vairs nebija tverama. Atbildi parādā nepalika arī SPV, kad pretinieku neuzmanību izmantoja Kivinranta un atjaunoja vienu vārtu deficītu, rezultāts 4:3 „Falun” labā. Līdz otrās trešdaļas izskaņai abas komandas vēlreiz apmainījās ar izciliem vārtiem – 5:4.

Mača 44. minūtē ļoti svarīgus vārtus guva „Falun” spēlētājs Jonas Svahs, kas atjaunoja divu vārtu pārsvaru 6:4. Turpinājumā abām vienībām radās iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču tas neieviesa korekcijas spēles rezultātā. Vien sešas minūtes pirms pamatlaika beigām ar teicamu metienu atzīmējās SPV komandas uzbrucējs Sami Koski, atgriežot spriedzi par spēles un turnīra uzvarētāju. Mazliet vairāk kā divas minūtes pirms pamatlaika beigām „Falun” aizsargs Hajo izdevās jau septīto reizi pārspēt Jarno Ihmes vārtu mūri. Spēles pēdējās sekundas aizritēja spraigā cīņā, taču rezultāts palika nemainīgs 7:5.

Čempionvienību kauss florbolā, 6.oktobris

SPV - IBF Falun 5:7 (1:2; 3:3; 1:2)

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...