Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Kalebsons un Holmgrēns klubus nemaina, Sladkijs atgriežas dzimtenē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kalebsons un Holmgrēns klubus nemaina, Sladkijs atgriežas dzimtenē
Daniels Kalebsons
Foto: Per Wiklund

Zviedrijas izlases florbolisti Tomass Holmgrēns un Daniels Kalebsons pagarinājuši līgumus ar saviem līdzšinējiem klubiem, attiecīgi "IBF Falun" un "Pixbo", savukārt Tomašs Sladkijs, kuram ar "Warberg IC" neizdevās nosargāt vietu Superlīgā, atgriezīsies dzimtajā Čehijā.

Sladkijs atgriežas Čehijā
Čehijas izlases uzbrucējs Tomašs Sladkijs paziņojis, ka pēc vairāku gadu prombūtnes viņš atgriezīsies dzimtenē, lai pievienotos savam pirmajam klubam "1.SC Vitkovice". Pirmā starptautiskā pieredze ar nacionālo un U-19 junioru izlasi florbolistam bija jau 2003. gadā. Pēc tam viņš pievienojās "1.SC Vitkovice" pieaugušo komandai, kur daudzus gadus bija viens no vadošajiem kluba florbolistiem. Tāpat karjeras laikā viņš pārstāvējis Somijas komandu "Koovee", bet Šveicē pārstāvējis tādus klubus kā "Wiler-Ersigen" un "Waldkirch-St.Gallen". Aizvadīto sezonu viņš sāka vienā no Zviedrijas vecākajiem klubiem "IBK Alingsas", kas cīnījās valsts otrajā spēcīgākajā līgā, bet janvārī viņš uz īres tiesībām pievienojās "Warberg" komandai, ar kuru gan neizdevās noturēties Superlīgā. Tagad viņš nolēmis atgriezties dzimtenē un Vitkovices komandu pārstāvēs nākamās divas sezonas.

Veterāns Kalebsons vēl uz gadu paliek ar "Pixbo"
36 gadus vecais centra uzbrucējs Daniels Kalebsons, kurš uzskatāms par vienu no visu laiku vērtīgākajiem zviedru florbolistiem, vēl uz vienu sezonu pagarinājis vienošanos ar "Pixbo Wallenstam IBK" klubu. Aizvadītā sezona "Pixbo" nebija veiksmīga, jo regulārajā sezonā nācās samierināties ar septīto vietu, bet ceturtdaļfināla sērijā neizdevās izrādīt pienācīgu pretestību vēlākajiem finālistiem "Vaxjo Vipers", zaudējot sēriju ar 0:4.

Kalebsons pārstāvējis Zviedrijas valstsvienību piecos pasaules čempionātos, trijos no tiem kļūstot par čempionu. Bez "Pixbo" karjeras laikā viņš spēlējis arī "Jonkopings IK" un Šveices komandā "Floorball Koniz". Pašreizējo komandu viņš pārstāv kopš 2010./11.gada sezonas, šā kluba kreklā izceļoties ar 309 (119+190) rezultativitātes punktiem. Valstsvienības rindās 84 aizvadītajās spēlēs viņa rēķinā ir 110 (42+68) rezultativitātes punkti. Neskatoties uz savu solīdo vecumu, viņš joprojām ir viens no "Pixbo" vadošajiem spēlētājiem, spēlējot kluba pirmajā maiņā, dodoties laukumā vairākumā, kā arī izpildot soda metienus. Ar 48 (18+30) rezultativitātes punktiem viņš aizvadītajā sezonā bija otrais rezultatīvākais "Pixbo" spēlētājs Zviedrijas Superlīgā.

Arī Holmgrēns klubu nemaina
Pie jauna līguma ticis vēl viens Zviedrijas valstsvienības florbolists, aizsargs Tomass Homgrēns, kurš uz divām sezonām parakstījis vienošanos ar valsts čempionvienību "IBF Falun", kuriem viņš pievienojās 2013. gadā, pārnākot no "IBK Dalen". Tika baumots, ka viņš varētu atgriezties "Dalen" komandā, taču šīs baumas nav piepildījušās un 29 gadus vecais florbolists, kurš šajā sezonā izcēlās ar 12 (4+8) rezultativitātes punktiem, paliks "IBF Falun".