Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Otrajā LAFL posmā uzvar RTU

Otrajā LAFL posmā uzvar RTU
LLU florbolisti - posma bronzas medaļnieki
Foto no LAFL arhīva

4.februāra pēcpusdienā Rīgas Olimpiskajā sporta centrā norisinājās Latvijas Augstskolu florbola līgas (LAFL) otrais posms. Diemžēl aukstais laiks ceļā uz spēlēm apturēja Vidzemes Augstskolas komandu, kura nespēja ierasties. Līdz ar to īsi pirms turnīra sākuma nācās izmainīt grupu sadalījumu un spēļu grafiku.

No A grupas uz B grupu tika pārcelta LU pirmā komanda, padarot šo apakšgrupu par nāves grupu, jo tajā jau bija RTU, Ventspils Augstskola un otrā LU komanda. A grupā jau no pirmajām spēlēm par favorītēm izvirzījās LSPA un LLU komandas, apspēlējot attiecīgi Rēzeknes Augstskolu un REA. B grupas pirmajā kārtā notika ilgi gaidītā cīņa starp LU un otro LU komandu, kuras līdz šim posmam vēl ne reizi nebija spēlējušas savā starpā. Ar rezultātu 2:0 uzvaru izcīnīja pieredzējušākā Latvijas Universitātes komanda.

A grupā trīs uzvaras izcīnīja LSPA un nodrošināja sev pirmo vietu apakšgrupā, aiz sevis atstājot LLU. Spēlē par trešo vietu ar minimālu rezultātu 1:0 uzvaru svinēja REA. Ceturtajā vietā palika Rēzeknes Augstskola, lai gan šī komanda ar katru spēli rādīja arvien labāku sniegumu un lika pretiniekiem visu maču cīnīties ar maksimālu atdevi.

B grupā cīņas noritēja daudz spraigāk. RTU izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras pret LU-2 un Ventspili (abās spēlēs 8:0), bet pēcspēles metienu sērijā piekāpās LU pirmajai komandai ar 0:1. LU tā nebija vienīgā pēcspēles metienu sērija, jo arī mačā pret Ventspils Augstskolu, lai noteiktu uzvarētāju, bija nepieciešami pēcspēles metieni. Arī šajā mačā veiksmīgāki pēcspēles metienu realizētāji bija LU studenti, kuri uzvarēja ar 5:4. Tieši šī uzvara nodrošināja LU pirmo vietu grupā, jo 7 punkti bija arī RTU komandai, bet uzvaru savstarpējā spēlē izcīnīja LU. Trešie palika ventspilnieki, kuri ar 4:2 pieveica LU-2.

Ceturtdaļfināli spriedzi vēl tikai palielināja, jo visai negaidīt LU-2 spēja uzvarēt LSPA un pirmo reizi iekļūt pusfinālā, kur pretī nāca spēcīgā RTU komanda, kas ar tikai 2:0 pieveica REA. Otrā pusfinālā tikās LU, kas uzvarēja rēzekniešus ar 3:0, un LLU, kas jau atkal neļāva Ventspils Augstskolas komandai iekļūt pusfinālā.

RTU neatstāja nekādas cerības LU otrajai komandai, apspēlējot to ar 6:1, bet LU kārtējo reizi tikai pēcspēles metienu sērijā bija pārāka par LLU - 3:2. Spēlē par trešo vietu LLU ātri nonāca vadībā un neļāva LU-2 izrādīt nopietnu pretestību visas spēles garumā - beigās pārliecinoša uzvara 6:2. Finālā atkal tikās tās pašas komandas, kas pirmajā posmā - LU un RTU. Ja divās iepriekšējās tikšanās reizēs pārāki bija LU studenti, tad šoreiz RTU florbolisti bija noskaņojušies lauzt viņiem šo neveiksmīgo tradīciju un ar pirmajām spēles minūtēm noteica cīņas ritējumu laukumā. Ātri vien panākuši vadību ar 4:0, RTU studenti samazināja tempu, kas ļāva LU pietuvoties līdz divu vārtu starpībai, tomēr panākt RTU vairs nebija spēka un RTU droši nosargāja uzvaru otrajā posmā - 4:2

Kā ierasts pēc turnīra tika apbalvoti labākie posma spēlētāji. Par labāko vārtsargu tika atzīts Ivars Dišereits (RTU), kurš visas dienas garumā nespēja tvert tikai trīs metienus no spēles un vienu pēcspēles metienu. Labākā aizsarga gods Andim Sirmacim no LU-2, bet labākais uzbrucējs ir no LLU komandas – Edgars Lujāns.

Kopvērtējumā RTU studenti ar iegūtajiem 10 punktiem ir noķēruši LU - abām komandām pa 18 punktiem. Tomēr joprojām priekšā ir LU un viss izšķirsies pēdējā posmā. Uz trešo vietu izvirzījusies LLU, kas ar 9 punktiem apsteidza gan LSPA, gan Vidzemes Augstskolu. 8 punkti uzreiz divām komandām – LSPA un LU-2. Vidzemes Augstskola, Ventspils Augstskola un REA ir pa 6 punktiem. Rēzeknes Augstskola izcīnījusi 4 punktus un joprojām saglabā labas iespējas kvalificēties finālposmam.

Nākamais posms būs pēdējais, lai noskaidrotu tās astoņas komandas, kuras finālposmā cīnīsies par kausu un medaļām. Kopvērtējumā komandas atrodas tikai dažu punktu attālumā viena no otras, un viss izšķirsies pēdējā posmā, kas norisināsies aprīlī.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


, 2012-02-06 21:40, pirms 12 gadiem
Bildē ir LLU komanda
, 2012-02-06 21:57, pirms 12 gadiem
DitisH rakstīja: Bildē ir LLU komanda
Paldies, man bija bilde bez informācijas...
, 2012-02-06 22:48, pirms 12 gadiem
nū puiši skaisti izskatāties :* :* :* :*
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Čempione "Tornado Titans/CF Liepāja". Foto: Ģirts Gertsons

Fantastiskā finālā noskaidroti jaunie Liepājas čempioni

6. aprīlī ar grandiozu finālu noslēdzās Liepājas 26. čempionāts florbolā. Izšķirošajā mačā "Tornado Titans/CF Liepāja" vien pēcspēles metienos ar 2:1 apspēlēja komandu "FK Kurši FSS". Tikmēr bronzas spēlē "BEL CIBO/MBR" ar 6:3 uzveica "Dunalku".
Čempione "Rubene-1", skanot finālmača finālsvilpei. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Sieviešu 1. līgas čempione – Kocēnu "Rubene-1"

Par Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas čempioni kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene-1", kas šodien Lielvārdes sporta centrā notikušajā finālspēlē ar 7:3 pārspēja "Līgatni". Neapturama šajā mačā bija pieredzējusī florboliste Edīte Bankava, kura izcēlās ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem. Komandai "Līgatne" vicečempiones tituls un sudraba godalgas.