Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

FS "Masters" gatavi cīņai par uzvaru Čehijā

FS "Masters" gatavi cīņai par uzvaru Čehijā
FS "Masters". Foto: FS "Masters"

Starptautiskajā florbola turnīrā "Prague Floorball Cup", kas norisinās Čehijas galvaspilsētā Prāgā, labākās sekmes no sešām latviešu komandām demonstrējuši FS "Masters" U-19 grupas spēlētāji, kuri saglabā izredzes pacīnīties par uzvaru čempionātā.

B01 juniori cīnās par uzvaru grupā

Turnīra ievadā FS "Masters" vecākā komanda (B01 grupa) izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja vienu zaudējumu, bet otrajā dienā komandai bija paredzētas divas spēles apakšgrupā. Pirmajā no tām latvieši pārliecinoši kontrolēja notikumu gaitu laukumā un ar rezultātu 8:2 (5:2, 3:0) apspēlēja "ATU Košice" vienību no Slovākijas. Ar identisku 2+1 statistiku uzvarētāju rindās atzīmējās Jurģis Aizupietis, Daniels Anis un Matīss Kristians Morozovs. Krietni smagāka izvērtās spēle pret slavenā "Technology Florbal MB" jauniešiem, pret kuriem latvieši divas reizes nonāca iedzinējos, taču beigās tomēr spēja svinēt 4:3 (1:2, 3:1) panākumu, uzvaras vārtus gūstot komandas kapteinim Morozovam. Interesanti, ka neviens no spēlētājiem nenopelnīja vairāk kā vienu punktu. Grupu turnīrā FS "Masters" vēl paredzēta spēle ar "FBS Bohemians" un pēc šī mača arī izšķirsies vai Ulbrokas kluba jaunieši nosargās pirmo pozīciju turnīra tabulā, kurā viņi iekārtojušies pēc četrām spēļu kārtām.

Minimālie zaudējumi liedz iekļūt pusfinālā

B04 vecuma grupā FS "Masters" jaunieši pirmajā turnīra dienā tika pie graujošas 20:1 uzvaras pār "Milovice" florbola akadēmijas komandu. Otrajā dienā komandai bija ieplānotas atlikušās divas spēles grupā. Vispirms krietni līdzīgākā mačā ar rezultātu 2:4 (0:1, 2:3) tika zaudēts "1 FBC Florbal Trencin", kad ar vārtu guvumiem izcēlās Renārs Rēders un Roberts Trofimenko, bet Robertam Rautmanim divas rezultatīvas piespēles. Arī dienas otrā spēle izvērtās ļoti saistoša taču ar latviešiem nelabvēlīgu rezultātu. Izšķirošos vārtus ielaižot septiņas sekundes pirms mača beigām FS "Masters" ar rezultātu 2:3 (0:2, 2:1) piekāpās "Black Angels". Abus vārtus ulbrokiešu labā guva Edijs Šenbergs. Piedzīvotās neveiksmes nozīmēja, ka FS "Masters" grupā ierindojās trešajā vietā, līdz ar to paliekot ārpus pusfināla un čempionāta trešajā dienā gaidāmas spēles par 5.-8.vietu.

Latviešu komandām jācīnās savā starpā

Dramatiski cīņas aizvadīja FS "MAsters" komanda B07 turnīrā. Sacensību pirmajā dienā vienā spēlē tika piedzīvota neveiksme, bet otrā mačā izrauts neizšķirts. Otrajā dienā bija ieplānots viens mačs, kurā bija jātiekas ar "Florbalova Akademie MB" vienību. Mača gaitā latvieši bija minimālā 2:1 vadībā, taču spēli nācās zaudēt ar rezultātu 2:3. Vārtus latviešu komandas labā guva Gustavs Marks Zariņš un Gustavs Gailītis, bet Roberta Ābeles rēķinā divas rezultatīvas piespēles. Ar vienu izcīnītu punktu FS "Masters" ierindojās pēdējā ceturtajā vietā 4.apakšgrupā. Ņemot vērā, ka šajā vecuma grupā dalību pieteikušas ļoti daudzas komandas, turnīra turpinājumā ulbrokieši būs spiesti cīnīties vien par 19. pozīciju.

Šī paša vecuma grupas 5.apakšgrupā spēlēja "FBK Valmiera", kas pirmajā dienā bija piedzīvojusi divus zaudējumus, bet grupu turnīra pēdējā spēlē ar 2:3 (2:2, 0:1) tika zaudēts "ACEMA Sparta Praha Black" vienībai, kaut gan spēles laikā latvieši bija vadībā ar 2:1. Latviešu komandā ar vārtu guvumiem atzīmējās Reinis Bitmanis un Kristiāns Deivs Grīviņš.

Izloze lēma, ka jau pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā cīņā par 19.vietu abas latviešu komandas spēlē savā starpā. Šajā mačā pārliecinošu 8:2 (5:0, 3:2) uzvaru izcīnīja FS "Masters", kas valmieriešiem lika noslēgt sacensības, kamēr otra Latviešu komanda varēs turpināt spēkošanos. FS "Masters" komandai uzturēšanās turnīrā gan nebija ilglaicīga, jo jau nākamajā kārtā ar minimālu 1:2 (1:1, 0:1) tika zaudēts "FBC Prerov" vienībai. Mača ievadā Roberts Timma vadībā izvirzīja latviešus, taču turpinājums nebija tik sekmīgs un nācās no turnīra izstāties.

Valmierieši cīnās bez uzvarām

B09 vecuma grupā Latviju pārstāvēja "FBK Valmiera" jaunieši. Turnīra ievadā komanda bija piedzīvojusi divus zaudējumus, bet otrajā dienā sekmes diži neuzlabojās. Trešajā spēļu kārtā latvieši ar 2:10 (1:6, 1:4) kapitulēja "Technology Florbal MB", abus vārtus gūstot Emīlam Aleksejevam. Pēdējā mačā valmierieši sestajā minūtē izvirzījās vadībā pret "FBS Bohemians", taču turpinājumā vārti vairs netika gūti un nācās piedzīvot vēl vienu neveiksmi ar rezultātu 1:8 (1:2, 0:6). Savā apakšgrupā valmierieši palika pēdējā vietā, līdz ar to turnīra turpinājumā komandai jācīnās par 9.vietu sacensību noslēgumā.

Pirmo ceļu uz šo panākumu komanda paveica sekmīgi, sestdienas pēcpusdienā līdzīgā spēlē pieveicot "Floorball Club Pisek" komandu pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 7:6 (4:4, 2:2, 1:0). Komandas līderis Roberts Kļaviņš šajā spēlē atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Mazie cēsnieki spēlē mainīgām sekmēm

Vienā no mazākajām grupām, kurā spēlē florbolisti, kas dzimuši 2010. gadā vai vēlāk, cīņās devās Cēsu "Lekrings". Pirmajā dienā komandai spēles nebija, līdz ar to visas apakšgrupu spēles bija jāaizvada otrajā dienā. Sākums nebija veiksmīgs, jo ar 3:9 (1:4, 2:5) tika zaudēts "Troopers" komandai. Divus vārtus guva Gustavs Letulis, bet Mārtiņam Zvīnim vārti un divas piespēles. Pēc zaudējuma izdevās atgūties un otrajā mačā ar 10:3 (5:2, 5:1) tika svinēta uzvara pār "FBS Olomouc EL10" vienību. Ar trim vārtiem un tikpat piespēlēm atzīmējās Aleksis Vadzinskis, bet Zvīnis un Rainers Balodis tika pie pieciem punktiem.

Turnīra turpinājumā cēsnieki ar 6:11 zaudēja "Wizards DDM Praha 10" komandai un ar 11:5 pieveica "FC Bucis Team". Diemžēl turnīra organizatori nesniedz plašāku informāciju par šīs spēles gaitu un punktu guvējiem. Ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem "Lekrings" grupu turnīru noslēdza trešajā vietā. Turnīra pēdējā dienā cēsniekiem gaidāmas vēl trīs spēles, sacenšoties ar pārējo apakšgrupu trešo vietu ieguvējām, lai sadalītu 9.-12.vietu sacensību noslēgumā.


Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Čempione "Tornado Titans/CF Liepāja". Foto: Ģirts Gertsons

Fantastiskā finālā noskaidroti jaunie Liepājas čempioni

6. aprīlī ar grandiozu finālu noslēdzās Liepājas 26. čempionāts florbolā. Izšķirošajā mačā "Tornado Titans/CF Liepāja" vien pēcspēles metienos ar 2:1 apspēlēja komandu "FK Kurši FSS". Tikmēr bronzas spēlē "BEL CIBO/MBR" ar 6:3 uzveica "Dunalku".
Čempione "Rubene-1", skanot finālmača finālsvilpei. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Sieviešu 1. līgas čempione – Kocēnu "Rubene-1"

Par Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas čempioni kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene-1", kas šodien Lielvārdes sporta centrā notikušajā finālspēlē ar 7:3 pārspēja "Līgatni". Neapturama šajā mačā bija pieredzējusī florboliste Edīte Bankava, kura izcēlās ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem. Komandai "Līgatne" vicečempiones tituls un sudraba godalgas.