Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Čempionvienību kausu izcīna "KAIS Mora IF" un "IBF Falun"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Čempionvienību kausu izcīna "KAIS Mora IF" un "IBF Falun"
"IBF Falun"
Foto: IFF

Šodien Čehijā noslēdzās pasaules labāko florbola klubu turnīrs – Čempionvienību kausa izcīņa. Kā sieviešu, tā arī vīriešu komandu konkurencē triumfēja Zviedrijas klubi - "KAIS Mora IF" un "IBF Falun".

Zviedrijas čempionvienība "KAIS Mora IF"Čehijā startēja bez mūsu vārtsardzes Laumas Višņevskas komandā. Lauma jaunajā sezonā vēl nav bijusi iekļauta pirmās komandas sastāvā, bez tam šobrīd viņa atgūstas pēc potītes traumas. Zviedrietes pusfinālā bez problēmām tika galā ar Šveices čempionvienību "Piranha Chur", bet finālā viņām pretī stājas Somijas čempioņu komanda "Classic", kas pusfinālā ar 4:3 pārspēja čehiešu klubu "Chodov". Finālspēles otrā perioda sākumā somietes izvirzījās vadībā ar 3:0, bet tad iniciatīva pilnīgi pārgāja "KAIS Mora IF" pusē, kas svinēja pārliecinošu uzvaru ar 13:6 un varēja celt virs galvām čempionu kausu.

Sieviešu turnīrā piedalījās arī Norvēģijas čempione "Sveiva IB" ar trim latvietēm – Luīzi Biļinsku, Diānu Isjominu un Gunitu Kārkliņu sastāvā. Ceturtdaļfinālā "Sveiva IB" ar 3:9 piekāpās komandai "Chodov", Biļinskai šajā mačā divi goli, viens – no Isjominas piespēles. Spēlē par 5.vietu norvēģietes ar 3:6 piekāpās otrai čehiešu komandai "Herbadent Praha 11 SJM" – Biļinskai vēl divi vārtu guvumi, bet Isjominai – piespēle.

Krietni neprognozējamāks izrādījās vīriešu klubu turnīrs, kurā visas kārtis sajauca Šveices čempionvienība "SV Wiler-Ersigen", kas savā pusfinālā pret Somijas čempioni SPV, mača pēdējās minūtēs spēlējot bez vārtsarga, atguva divus vārtus, bet pēcspēles metienos svinēja uzvaru ar 7:6. Par otru finālisti kļuva Zviedrijas čempionvienība "IBF Falun", kas pusfinālā ar 11:2 sakāva Čehijas čempioni "Tatran". Finālspēle šveicieši līdz pat finālsvilpei turēja zviedrus sasprindzinājumā, tomēr čempionu kausu ieguva "IBF Falun", kas svinēja smagi nākušu uzvaru ar 3:2.

Vairāk informācijas par turnīru: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Champions Cup 2015