Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

papildināts "RTU/Inspecta" cienīgi piekāpjas Zviedrijas čempioniem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" cienīgi piekāpjas Zviedrijas čempioniem
"RTU/Inspecta" uzbrukuma smailē Atis Blinds
Foto: Pers Viklunds

Šovakar ar spēli pret "Storvreta IBK" cīņu par Čempionu kausu uzsāka "RTU/Inspecta". Mūsu komanda atzīstami pretojās Zviedrijas daudzkārtējai čempionei, piedzīvojot zaudējumu ar 1:5.

Zviedru florbolisti mūsu komandas vārtsargu Andi Blindu pirmo reizi pārspēja 5.minūtē (1:0), taču nekāds īpaši rezultatīvais turpinājums tam nesekoja. "RTU/Inspecta" sekmīgi spēlēja "no aizsardzības", lai arī teritoriālais pārsvars piederēja "Storvreta IBK" florbolistiem, pēc pirmā perioda viņi atradās vadībā tikai ar 2:0. 28.minūtē Ivo Preisa piespēli vārtu guvumā pārvērta Jānis Jansons, sadeldējot pretinieku pārsvaru līdz minimumam – 1:2.

Dodoties otrajā pārtraukumā, Zviedrijas spēlētājiem jau atkal divu vārtu pārsvars – 3:1. 48.minūtē mūsu komandas ļoti labi spēlējošais vārtsargs Andis Blinds guva tik nopietnu savainojumu, ka bija spiests mainīties ar Edgaru Gailīti. Atlikušajās minūtēs zviedri vēl divas reizes pārspēja mūsu komandas aizsardzību un varēja svinēt uzvaru ar 5:1. Spēles laikā zviedri pa mūsu komandas vārtiem izpildīja 34 metienus, mūsējie atbildēja ar 15 raidījumiem. Par labāko spēlētāju "Storvreta IBK" rindās tika atzīts Džespers Bergrens, bet Latvijas komandā tāds pats gods tika vārtsargam Andim Blindam.

"RTU/Inspecta" vārtsargs Andis Blinds, kurš mūsu vienības sastāvā tika atzīts par labāko spēlētāju, bet gūtās traumas dēļ pat nespēja pats saņemt balvu, pēc mača ar "Storvreta IBK" nebaidījās paust, ka tā bijusi visu laiku labākā spēle kādas Latvijas komandas izpildījumā pret Zviedrijas čempioniem. Ja pirmajā periodā latvieši vēl bijuši tādi kā nobijušies, tad jau otrajā trešdaļā mūsu puiši cīnījās droši, aktīvi un agresīvi, liekot pretiniekiem pēc spēles atzīt, ka uzvara nākusi ļoti grūti – viņiem neesot bijis viegli saprast, kā labāk cīnīties pret "RTU/Inspecta".

Spēle Čempionu kausa izcīņas turnīrā no Latvijas čempionāta atšķiras ar to, ka viss notiek divas reizes ātrāk, metieni tiek izdarīti nevis pie pirmās izdevības, bet tad, kad ir vislabākā iespēja gūt vārtus. Tomēr Andim, kā viņš atzinās, vakar bija "lielā diena" – ļoti veiksmīga spēle. Nevar vēl zināt, kā noslēgtos mačs, ja ne muļķīgā trauma – pārvietojoties vārtos, neveiksmīgi gadījies nokrist – no vietas izsists pleca kauls, sāpes bijušas nenormālas. Rezultāts tobrīd bija 1:3, bet līdz pamatlaika beigām – vairāk kā 10 minūtes.

Pieredzējušais vārtsargs atzīst, ka viņam ne tikai priekšlaicīgi beidzies šis turnīrs, bet uz pāris mēnešiem būs pārtraukums Virslīgā. Vislielākā nožēla par to, ka palicis ļoti maz iespēju kandidēt uz vietu Latvijas izlasē, lai piedalītos savā piektajā pasaules čempionātā, kas decembrī notiks Šveicē. "RTU/Inspecta" spēli pret zviedriem skatījies arī Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Īro Parviainens, kurš pēc spēles personīgi zvanīja Andim, lai apjautātos par viņa veselības stāvokli.

Spēles protokolu skatīt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2012-10-05 13:35, pirms 11 gadiem
Nu, kur ir visi lielie florbola fani. Visu laiku ņaud, ka par maz stāsta par florbolu, bet kad ir kāds raksts, tad komentāri praktiski nav. Tāda nav arī interese. Kāds nezin, kas tur ar Andi noticis?

     [+] [-]

, 2012-10-05 13:44, pirms 11 gadiem
Neslund rakstīja: Nu, kur ir visi lielie florbola fani. Visu laiku ņaud, ka par maz stāsta par florbolu, bet kad ir kāds raksts, tad komentāri praktiski nav. Tāda nav arī interese. Kāds nezin, kas tur ar Andi noticis?
Tas nekas, lasījumu ir salīdzinoši daudz. Un tieši par Andi te ir rakstīts, vajag tik lasīt.